3 år

Ända sen Vilya föddes har folk runt omkring oss talat om att tiden kommer gå fort. Jepp, det gör den verkligen för idag är det tre år sedan våran lilla prinsessa föddes.


Idag fyller Vilya tre år och jag vet inte riktigt vart dom tre åren har tagit vägen? Tiden ska ju gå fort när man har roligt så det måste vi absolut ha haft dom här tre åren.

Det är så kul att få följa Vilya med allt hon lär sig, allt hon upptäcker och allt roligt hon hittar på. Det är ett litet busfrö vi har här hemma. Hon har alltid något på gång och varje dag säger hon saker som får oss att skratta. Det är rn liten finurlig tjej som absolut har huvudet på skaft. Hon paratar massor, har alltid något att säga. Hon mixar engelska och svenska hej vilt. Kanske inte så konstigt när hon inte ser någon skillnad på språken utan hon bara pratar. Hon tycker om att pyssla och baka, att springa, klättra och cyckla, hon tycker om att sjunga och dans, att leka med sina leksaker och titta på TV. Hon tycker om alla människor hon möter och säger hej till alla hon ser. Att säga hej då när man går hem från förskolan kan ta tid då hon självklart måste säga hej då till ALLA.

Att få vara hennes mamma är absolut bäst. Visst testar hon gränser, busar och säger emot så gått som dagligen men det både hör till och är bra. Hon är bestämd och låter inte någon köra över henne. Ibland en aning för envis kanske men vad ska man göra? Envishet behövs i dagens värld för annars tar man sig ingenstans.

Vi har själklart firat vårt busfrö idag med kalas. Hon fick fika och presenter och när alla paketen var öppnade och gästerna gått sa hon att idag var awesome! Jag tror att hon var nöjd. Hon fick sin gula tårta med gröna ljus som hon önskat sig. Hon fick fina kläder, en praktisk termoflaska med mumin, ritsaker, en liten docka och hela Paw Patrol med buss och allt. Hon ville absolut inte gå och lägga sig för då kunde hon ju inte leka. Tur att det är söndag imorgon och hon får leka hela dagen.



Tack Vilya för att jag får vara din mamma och uppleva världen genom dina ögon. Den är så färgglad, magisk och glad.

Over and out!

Klara för kalas

Det var lite funderingar på om vi skulle kunna ha något kalas för busfröet nu när hon fyller år. Hon blev sjuk i tisdagskväll, var helt utslagen hela onsdagen men både igår och idag har hon mått bra och då är det ju tur att vi nu har allt klart för att fira Vilya på hennes treårsdag.

Idag gjorde jag klart hennes pupp-treat-cockies. Och jag måste erkänna att jag blev riktigt nöjd. Färgerna kunde blivit lite bättre men kristyr är inget jag jobbat sådär jättemycket med så det blir bättre och bättre varje gång.


Tårtan är klar så när som på att den ska kläs in i gul marsipan och få gröna ljus ditsatta. Vilya har själv valt att hon skulle ha en gul tårta med gröna ljus och hon älskar prinsesstårta så det blir en tårta med marsipan. 

Paketen är inslagna och undanstoppade så hon får öppna dom först när gästerna kommer. Annars finns nog risken att hon ställer in sitt kalas för att kunna leka istället. Jag hoppas att hon blir glad med sin födelsedag.

På söndag ska vi uppfylla en önskning hon tjatat om i över en vecka nu. Vi ska bara vara hemma vi tre och mysa och ta det lugnt. Inga gäster och inga utflykter. En önskan som är lätt att uppfylla.

Nu är det dax att gå och lägga sig så att vi alla orkar med morgondagens firanden.

Over and out!

Snart kalas

Då var det snart dax för Vilya att fylla år. På lördag blir hon tre år. Vart tar tiden vägen egentligen? Självklart ska vi fira henne och hon har själv fått önska vad hon vill ha. En gul tårta med gröna ljus är beställd och det ska jag självklart ordna till henne. 

En annan sak hon bett om är hundkex. Ja, hon är för tillfället helt insnöad på Paw Patrol och valparna i serien får alltid hundkex när dom löst olika uppdrag. Nu har Vilya fått en fixidée att hon ska ha sånna kakor. Nu har hon ingen koll på att det är någon skillnad mellan kexen valparna äter och kakor vi människor äter så hon vill helt enkelt ha kakor i form av hundben. Sjävklart ska vi se till att fixa det åt henne. 

Vilya och jag fixade degen i förmiddags och sen bakade jag ut kakorna nu ikväll. Det blev många små hundben och Vilya var väldigt exalterad över att få smaka en innan hon gick och la sig. 




När alla fått svalna ordentligt så ska dom också dekoreras med kristyr i olika färger. Jag vet inte riktigt när det ska hinnas med men innan lördag ska det vara klart i alla fall. Det kommer bli toppen.

Jag kommer fram till samma sak varje gång jag bakar. Det är lugnande och jag tycker verkligen om det. Jag gör det bara allt för sällan numera. Visst blir det en del kladdkakor och muffins bakade då Vilya älskar att baka hon med. Hon tappar dock intresset så fort allt är uppmätt och blandat. Då är ju den roligaste biten gjord enligt henne. Att ha tålamodet att stå och göra kaka efter kaka för att sen grädda dom tar lite för lång tid för hennes smak.

Nu börjar i alla fall förberedelserna för att fira vårt lilla busfrö och hon ser absolut fram emot att fylla år, äta tårta och få öppna presenter.

Over and out!