Gott Nytt År!


Med bara några timmar kvar av det nya året så vill jag önska er alla ett riktigt gott slut och ett gott nytt år. Jag hoppas att ni alla får ett bra 2018 och att ni alla får många fina minnen under året. 

Ha en fin sista kväll på 2017 oavsett vad ni gör. Oavsett om ni firar med nära och kära, jobbar eller sitter helt själva så hoppas jag att ni får en fin kväll och att nästa år blir ett bra år för er alla.

Mina förhoppningar om nästa år är fler tillfällen att spendera tillsammans med vänner och familj. Jag hoppas på många fina och roliga minnen som vi skapar tillsammans. Jag ser fram emot att dela 2018 med er alla och jag hoppas att det blir det bästa året hittills.

Gott slut och Gott nytt!
Over and out!

Hyllan

Nu äntligen är den nya hyllan på plats. Det tog bara 4 månader ungefär. Det känns dock skönt att den äntligen kommit på plats och det blev bättre än jag trodde. 

Det var ju en del problem och jobb med att få dit den så det är bra att det faktiskt blev som jag tänkte. Först hade ju inte IKEA hyllan i något av sina varuhus och datumet för när den åter skulle finnas inne flyttades hela tiden fram. Sen när jag väl beställde den så blev även leveransen framflyttad. När jag äntligen fick den så var jag korkad nog att envisas med att bära hem den själv och det resulterade i träningsvärk från h-vete i armarna plus ett par blåmärken. Därför tog det nästan en vecka innan den äntligen kom upp ur kartongen. (Det och självklart att julen hamnade mitt i allt också.)

I tisdags kväll hjälptes i alla fall jag och Kim åt och satte ihop den. Tanken var att jag skulle bygga ihop den själv men det slutade med att jag läste beskrivningen och dirigerade och Kim skruvade. Oavsett hur så är den nu ihopbyggd och står på plats.


En del av våra spel har redan fått flytta in precis som mina garnlådor. Nu saknas det bara lite lådor till de nedersta skåpen där jag ska ha ljus och sen är allt på plats. Jag är verkligen nöjd med hur det blev.

Nästa projekt som jag ska påbörja efter nyår är en ny säng och ett nytt vitrinskåp. Blir förhoppningsvis lika nöjd med dessa två projekt i slutänden också.

Over and out!

Koppla av och varva ner

Att ta det lugnt och varva ner är ganska viktigt ibland. Speciellt i dagens stressade samhälle där det ofta känns som att allt borde vara klart redan igår. Att bara ta det lugnt, koppla av och varva ner är många gånger lättare sagt än gjort. För mig beror det ofta på att hjärnan går på högvarv och hoppar mellan tusen och en saker utan att riktigt fokusera på någonting samtidigt som att kroppen försöker hålla sig i ständig rörelse. Svårt att förklara men sådär lagom irriterande när man försöker ta det lugnt. 

För att varva ner har jag testat det mesta. Jag har testat aktiv vila genom träning och att röra extra mycket på mig. Det gjorde mig mest rastlös. Jag har testat meditation men det hade jag helt enkelt inte ro i kroppen för. Samma sak gällde avslappningsövningar. Jag har testat kamomillte och liknande, känner aldrig någon direkt skillnad. Jag har testat att läsa, vilket funkar rätt bra förutom att då läser jag istället för att sova då boken är spännande och jag vill veta hur den slutar. Jag har testat att lyssna på böcker men många gånger tappar jag tråden i boken då skallen vandrar iväg på annat. Jag har testat flera andra saker också men listan börjar redan bli lång.

Så allt det där har mer eller mindre inte funkat. Vad är det då som faktiskt har funkat för mig? Jag har faktsikt hittat något som sysselsätter mig fysiskt tillräkligt mycket för att hålla igång samtidigt som det inte gör mig rastlös och något som gör att skallen kan koppla bort genom att fokusera på en enformig sak och jag kan fortfarande vara närvarande i det som händer runt omkring mig. Det jag har hittat är virkning och stickning. Det är verkligen perfekt för mig. Jag gör någonting med händerna och håller mig sysselsatt samtidigt som skallen har fokus på maskorna utan att jag blir totalt indragen i det som i tex en bok där jag helt försvinner. Det funkar toppen.



Det enda negativa jag har kommit fram till med det här är att jag får väldigt mycket olika saker jag virkat och stickat som samlas på hög hemma. Har gett bort en hel del och skänkt rätt mycket också så som schalar, mössor och halsdukar. Fast med tanke på hur mycket det här ger mig är det väll ett mindre problem iofs. Får hitta lite större och klurigare projekt till andra som jag kan göra här framöver.

Over and out!