Memma

Nu är det påsk på riktigt. Idag efter IKEA så åkte jag med hem till M och fikade lite. Vi åt memma. Fick frågan igår om vad memma är och för att förklara det så är det en finsk efterrätt som man äter på påsk tillsammans med socker och grädde. Smakar väldigt speciellt och det är otroligt mäktigt så jag orkar aldrig äta upp det jag tar. Jag måste verkligen lära mig det där någon gång.
 
 
 
Satt ute på balkongen och fikade med M och det var jätteskönt. Visst är balkongen inglasad men man kan ändå känna en vag aning om vår i luften. Jag blir glad av solen och att den äntligen börjat värma men tyvärr verkar det som att vintern bestämt sig för att stanna ännu en stund i vårt land.
 
 
 
En riktigt trevlig påskdag med andra ord. Nu längtar jag bara efter våren också.
 
Over and out!

IKEA

Idag var jag och M på den där affären som är livsfarlig för plånboken. Vi var på IKEA. Jag skulle ha några fler glas men självklart lyckades några fler saker hitta vägen ner i shoppingkassen. Blev några ljus, måttband, påsklämmor och en ny matta till badrummet. Måste ju matcha mina nya snygga duschdrapperier så det fick bli en knallgul matta dit. Blev asbra när det väl kom på plats.
 
 
Det var mycket färre människor på IKEA än jag trodde att det skulle vara. Jag trodde att det skulle vara mycket folk i och med att det trotts allt var helg efter löning men sen är det ju påsk också och det betyder att folk förmodligen har bättre saker för sig än att gå på IKEA.
 
 
Jag lärde mig en sak idag i alla fall. Man ska inte lämna glas i en bil som står ute när det är kallt ute. Ett av glasen jag köpte hade spruckit när jag kom hem. Det var då jag var glad att jag inte köper dyra glas utan köper IKEAs glas för 5kr styck.
 
Over and out!

Glad påsk! ^^

Idag är det då dax för mig att önska er allihopa en riktigt glad påsk. Kanske lite sent påtänkt i och med att påskafton i stort sett är passerad vid det här laget men det orkar jag inte bekymra mig om just nu. Så glad påsk på er allihopa. Hoppas att ni haft en riktigt trevlig dag oavsett hur ni valt att spendera den.
 
Själv har jag varit på påskmiddag hemma hos M och Nån. Vi fick jättegod lammstek (även om jag envisades med att kalla det för julskinka) och potatis. Till efterätt blev det ju självklart tårta som jag bakade igår. (Vi hoppade över memman idag men den tar vi imorgon istället.)
 
 
I år blev jag nästan chockad, jag fick ett påskägg. Jag har väll i och för sig fått ett påskägg varje år men inte ett så stort påskägg som jag fick idag. Tack M och Nån, ni gjorde mig barnsligt glad. Jag vet inte varför men att få ett stort påskägg fullt med godis (eller något annat) får mig liksom att studsa av glädje och jag känner mig som fem år igen. Barnsligt, jag vet men jag bara är sån. Ta inte påskäggen ifrån mig!
 
 
Hade en väldigt trevlig eftermiddag/kväll i alla fall och mätt är jag ju lugnt. Jag gillar påsken. God mat och man är lite ledig men inte samma sjuka mängd mat som under julen. Plus att man får söta påskägg. Kan inte bli mycket bättre. ^^
 
 
Så alltså, glad påsk på er allihopa. Hoppas att resten av påsken också blir bra och mysig för er allihopa.
 
Over and out!