Mer tårtor

Tänkte lägga upp bilder på mina tre senaste tårtor.
Först ut är de två studenttårtor som jag gjorde till Malins student.
(och som vanligt...de bilder som ligger på en vågrät rad är olika bilder på samma tårta)

 

 

Sen var det ju midsommar och jag är ju som jag är och tar varje tillfälle som ges för att baka en tårta....speciellt när pojken ber mig baka en..^_^

 

Får se vad nästa tårta blir..

over and out!

Tältprojekt

Jag måste vara totalt galen. Jag är inne på att sy min fjärde lajvpaviljong. I normala fall syr man kanske en under hela sin tid som lajvare och jag är inne på min fjärde. Jag har inte sytt normala paviljonger heller om man säger så.
Den första och den tredje sydde jag inte själv utan de sydde jag tillsammans med min kompis K och lite hjälp från nårga andra lajvpolare då det var tält till vår lajvgrupp Hertigens Följe.
(Jag måste även påpeka att jag inte har byggt en enda stomme till dessa tält utan jag har enbart sytt de här fyra pavvarna.)

Det första tältet jag var med och sydde fick passande nog namnet Hybris. Det är ett enormt tält. Jag skulle nog likna det med ett cirkustält. Det är 17 meter långt, 9 meter brett och 5 meter högt. Alltså ett cirkustält. Det sydde vi sommaren 2004. Ingen av oss hade gjort något liknande och det blev en hel del prövande men till slut fick vi ihop det och tältet har vart med på tre lajv.


Nästa lajvtält var inte lika stort. K bestämde sig för att hon ville ha en egen pavve att ta med på lajv och ingen av oss visste hur man bygger en stomme så hon köpte helt enkelt ett partytält som vi klädde in med lakansväv och en pressenning i taket. Den sydde vi sommaren 2005. Efter vårt slit med det enorma Hybris var K's lilla 3x3 meter stora tält ingenting. Vi var dock dumma nog att sy hela tältet på 2 dygn. Inget jag rekommenderar då vi fick väldigt lite sömn och en del av jobbet blev lite halvdant gjort. Fast klara blev vi och pavven har vart med på några lajv nu och den fungerar klockrent. Fast jag tror K behöver köpa ett nytt tält att ha som stomme då själva partytältet börjar säga upp sig.
På den här bilden håller vi på att sätta upp pavven inför ett lajv.


Det tredje tältet blev också ett enormt projekt då HF bestämde sig att de behövde en ny stabspavve. Det resulterade i en stor pavve med en husliknande trästomme. Den fick namnet Stabis och den var inte direkt liten den heller. Måtten på Stabis ligger på 14 meter långt, 6 meter brett och 4 meter högt. Stabis blev sytt sommaren 2007 och har hittills vart med på 2 lajv.


Så till det fjärde lajvpavven då. Jo det var min kära pojke som fick den brillijanta idéen att han skulle bygga en egen pavve. Han hade planer på att fixa en trästomme och allt det där men tiden rann liksom iväg och rätt som det var så fanns det liksom inte riktigt tid till det.
Det fick bli en liknande pavve som den K har. Vi har helt enkelt köpt ett partytält som vi ska klä in i vanligt bommullstyg. Vårt tält är dock gjort i ett material som typ är en pressenning vilket gör att vi bara behöver tyg att täcka över allt med. Ett moment mindre alltså. Men vem tror ni det är som får sy ihop det här tältet då? Ja inte är det pojken inte. Men men...jag ska väll inte klaga för nu vet jag att det blir ordentligt gjort.
Vi var till IKEA i torsdags och köpte tyg. Vi kom hem med en hel del. Det behövs en hel del tyg för att täcka in en pavve på 3x3 meter. Vi köpte 60 meter tyg. Hittills har jag sytt klart två väggar och är nästan klar med den tredje. Har klippt ut den sista väggen också och jag har även klippt tre av fyra takdelar. Det jag har kvar att klippa till är den sista takdelen och sen innerväggarna...eller innerväggen kanske det heter då det ska vara ett enda tygstycke.

Ibland undrar jag varför jag ställer upp på sånna här vansinnesprojekt. Det är inte direkt lite arbete som ska göras. Jag tror jag borde lära mig att säga nej till sånt här i framtiden. Eller vad tror ni?

Over and out!

Lajvpyssel

Har inte skrivit på ett tag nu och det beror på att mina dagar till största delen går åt till fixa saker inför sommarens lajv. Jag har hittills sytt två tunikor, ett par byxor och en mantel till min kompis Micke och en överklänning till mig. Det som jag har kvar att fixa nu är en till överklänning till mig, byxor och tunika till pojken, sy ett tält och sen även fixa pilar och ett par dolkar till mig själv. Det är en hel del prylar men jag har några veckor på mig och jag hoppas verkligen att det räcker.

Pojken hjälper till med det han kan. Det vill säga just nu inte mycket alls. Han har hjälpt till med mätande av tältet och liknande saker. Han tar även med sig våran flullfoll till hund till jobbet så att jag får mer tid till att sy på dagarna. Det är snällt.

Jag förstår inte hur mycket grejjer man alltid har att fixa innan lajv. Jag har vart inne i lajvvärlden sedan 2004 när jag åkte på mitt första lajv och man tycker ju att i och med att jag sytt nya kläder inför varje lajv borde jag ju ha allt jag behöver snart. Det ser inte ut som det nu om man säger så. Jag har hur mycket kläder som hellst och det saknas alltid någonting i alla fall. Det är tur att jag gillar att sy om man säger så..=)

over and out!