Vilyas önskelist

Då börjar det bli dax att skriva ihop en lista över vad busfröet önskar sig i julklapp iår. Nu börjar hon bli medveten om presenter och julen så den här gången får jag blanda det Vilya själv önskar sig och saker som mamma och pappa tycker hon kan önska sig.

  • Vilya har fått dille på reflexer överlag och speciellt muminreflexer. Hon har flera med Lilla My men tycker att hon kan ha hela muminfamiljen.
  • Hon tycker om att leka med bilar så fler sånna önskar hon sig.
  • Glittriga trollspön (för det har Sola i Bing)
  • Duplo i alla möjliga former. Hon bygger massor med det hon har.
  • Hon gör gärna tåg med sitt Duplo så varför inte ett riktigt tåg som går på räls. 


  • Muminböcker


  • Vilya är väldigt nyfiken på det här med bokstäver så ett sånt här pussel (eller liknande) och den här boken.

  • Vilya har börjat sjunga mer och mer och tycker om sånger och musik så den här boken kunde vara bra.
  • Sen själklart det där tråkiga som vi vuxna tycker är bra presenter men som barn ofta tycker är ganska tråkigt, kläder. Oömma baskläder i stl 98.
  • I övrigt tycker hon om allt med Mumin, Bamse, Bing och Spiderman/Spindelmannen.
Jag tror att den här önskelistan får godkännt av busfröet. Hon pratar redan nu om julen och att då öppnar man paket. Hon har redan bestämt sig för att hon ska öppna det rosa paketet först eller det blåa så vi får väll se vad som händer.

Over and out!



Höst

Tiden går på tok för fort. Jag vet att jag säger det i vart och vart annat inlägg och många gånger blir det långt mellan inläggen. Livet utanför internet pågår hela tiden och när det är full rulle på jobbet samtidigt som man har ett litet busfrö hemma som också håller en sysselsatt blir det vissa saker som hamnar i andrahand. Bland annat bloggen och annat online. Det är inte viktigt i samma utsträckning. Jag tycker fortfarande att det är lika kul att skriva här och det finns en del inlägg som ligger i utkast och väntar på att publiceras. Dom måste bara finslipas en aning innan jag trycker på knappen och postar dom.



Nu har det i alla fall verkligen blivit höst. Stadiet med alla vackra höstlöv känns som att det börjar gå mot sitt slut. Även om det inte är helt passerat ännu. Kylan börjar krypa närmare också. Att behöva gå ut på morgonen när termometern visar 3 plusgrader är inte det roligaste men man vaknar ju till ganska snabbt i alla fall. Vilya konstaterade att det var mörkt ute när vi gick till förskolan imorse och hon skulle absokut ha en likadan reflex som mamma. Sagt och gjort, självklart fick hon låna en av mina reflexer som man sätter runt armen. Hon har fått dille på reflexer och det tänker jag absolut inte ta ifrån henne. Finns sämre saker att vilja samla på.

Det enda jag kan komma på just nu som jag inte gillar med hösten är att kylan (ja, jag vet att det inte är kallt på riktigt ännu) gör mig väldigt frusen. Ett par timmar ute på skolgården på jobbet gör att det känns som att jag inte har någon vörme kvar riktigt. Det är som att jag inte får upp värmen i kroppen igen förwns jag kommer hem och antingen lägger mig under täcket för att sova (behöver skaffa ett nytt, ännu varmare täcke också) eller genom att ställa mig i duschen och tina upp. Konstigt nog fryser jag mindre när det är ännu kallare ute sen. Tror det beror på att jag har fler lager med kläder då. Den här mellantiden är jobbigast. Har jag förlite på mig fryser jag och har jag för mycket svettas jag massor för att sen börja frysa. Det där fina mellanläget existerar liksom inte riktigt. I alla fall hittar inte jag det.

Trots gnäll över kyla så tycker jag om hösten. Jag älskar solsken på höstlöv. Det riktigt strålar om dom då. Jag älskar den där klara höstluften som gör att det känns friskt att andas. Jag älskar att gå i prassliga lövhögar med Vilya och leta efter ekollon och vackra löv.



Jag älskar att få vara inomhus och dricka varmt te när det regnar och är sådär höstruskigt ute. (Funkar ju dock bara när jag är ledig)

Vad tycker ni om hösten? Positiva delar eller negativa?

Over and out!