Mycoplasma???

Jag har suttit på en hel del sidor och läst om olika sjukdomar möss kan ha. TYdligen är just myckoplasma ganska vanligt. Jag undrar om det är det som mina smö töser har gått och dragit på sig. Dom kommer ju från en zooaffär somi sin tur köpt dem från en grossist och det är tydligen extra vanilgt bland sådana möss med mycoplasma och tumörer och annat skrot. Jag vill inte åka till vetrinären i onödan med de små liven men samtidigt är man ju väldigt orolig för hur det är med dem. Man vill ju inte ha sjuka djur, det är ju djurplgeri. Inte direkt så att dom kan tala om för en om dom har ont i huvet eller om dom har en dålig dag eller om dom kanske är allergiska mot någonting. Allt är bara en massa gissningar helt enkelt. Vi får se vad som händer. Orolig är jag i alla fall.

Aja. Över till nått annat. Jag älskar att bo i Stockholm. Man slutar aldirg att förundras över människor i den här stan. Idag när jag gick ner till tunnelbanan vid t-centralen mötte jag en tjej i rulltrappan. Det var nog fler än jag som stirrade ganska rejält på henne om man säger så. Hon hade nämligen någonting som drog blickarna till sig om man säger så. Det var inte någon skum färg på håret, udda kläder eller något sådant, det klassar jag som vanligt och jag vänder knappast på huvet för det. Nej, hon hade en levande pappegoja på axeln. En grå pappegoja, kanske två decimeter hög eller nått med en röd fläck på huvet. Den satt helt fritt på hennes axel och tjattrade sådär som pappegojor gör mest. Visste inte ens att det var tillåtet med fåglar i tunnelbanan men jag hade tydligen fel. Det var en ganska häftig syn i alla fall.

Något annat som höll på att händ på tunnelbanan idag var att jag nästan glömde bort att gå av. Satt i mina egna tankar och fick för mig att jag satt på pendeln egentligen och därför reagerade jag inte på stationerna som ropades upp då jag inte lyssnade efter dem utan efter de som ropas ut under den sträckan jag åker med pendeln. Vaknade dock till i tid för att hinna av på rätt station. Annars hade det blivit lite turistande i tunnelbanan och jag tror att mina klasskompisar som jag skulle lägga upp en redovisning med idag skule blivit lite smått irriterade på mig för förseningen. Jaja, sånt som händer. Imorn slipper jag i alla fall åka tåg.

Over and out.

Mera nysmöss

Jepp jag vet att jag är väldigt seg på att uppdatera den här bloggen numera. Jag ska försöka bli bättre på att skriva här oftare.

Nu ska vi se, vad har hänt sedan sist. Det har kommit och gått lite möss här hemma. Jag köpte en liten söt muskille till min pojke och han döpte honom till Indiana Jones. Honom hade vi i drygt en vecka och sen somnade lillkillen in. Blev ledsen som tusan men jag får inse att det är sånt som händer i djurvärlden helt enkelt.
Ett par dagar senare köpte jag två små musbröder som fick namnen Merlin och Gandalf.
Bus i brödkorgen.

Av dessa två är det nu bara Gandalf kvar hos oss. Inte av samma tråkiga anledning som lilla Indy dock, nej Merlin har fått flytta till ett annat hem. Han bor numera hemma hos mina gamla grannar och jag tror att han hittat ett riktigt bra hem där. Han fick också byta namn, hans nya ägare döpte honom till Sixten.
Sixten (när han fortfarande hette Merlin)

Gandalf kommer med största sannorlikhet att flytta hem till min lillebror. Han behöver ett husdjur enligt mig och han fyller snart år så jag tänkte ge honom Gandalf i födelsedagspresent. Jag tror att det blir jättebra.
Men tro inte att det var slut där, nej. Två dagar efter det att jag köpt grabbarna grus så skaffade min svägerska två långhåriga mushannar och jag fick låna hem en av dem för jag vill försöka få långhåriga muslingar (musbäbisar). Sen så blev det så att han helt enkelt kommer få stanna här hos mig. Den här lilla fluffbollen som ser ut som en dammtuss har fått namnet Lancelot.
Dammtussen Lancelot.

Det var allt om nya möss just nu.


Sen till det tråkiga om mina möss. Jag har ju tidigare berättat att min lilla My varit rosslig och nu har det tydligen smittat. Nu är Pixie också krasslig. Jag tycker det är jättejobbigt. Jag vill inte att mina små älsklingar ska vara sjuka. Jag vet dock inte vad jag ska göra med dem då antibiotika inte fungerade. Vi får se hur det går. Dom är i alla fall pigga och äter och dricker som de ska.

Till en lite roligare nyhet. Jag tror att Tiny är dräktig och det skulle betyda att om ungefär en och en helv vecka så har jag små muslingar här. Jag håller alla tummar jag har för att det ska vara så.

Vi får se vad framtiden har att erbjuda helt enkelt.
over and out!

Seg uppdatering

Jag vet att jag är seg på att uppdatera här ibland.
Det är ibland svårt att hinna med och det blir inte lättare av att man int ekunnat logga in på ett par dagar..=P
Det har dock hänt en hel del sedan sist. Bland annat så var jag ju hos vetrinären med My. Hon fick antibiotika för sina roslingar och sin hosta. Det hjälpte dock inte. Hon nyser en hel del och piper när hon andas tilloch från men i överigt verkar hon helt opåverkad. Hon är samma keliga och busiga lilla mus som vanligt.
Mer om mössen. Jag och min svägerska har i planeringsstadiet en musuppfödning. Hon har också skaffat möss så nu har vi allt som allt tillsammans åtta stycken musdamer. Jag sitter oh väntar på att kanske få upp en liten muskille från Helsingborg. Ja, jag vet att det är långt men med internet blir det riktigt läsikgt lätt att hitta fina möss överallt i Sverige. Får se hur det går med trasport och så. Jag håller alla tummar jag kan för att det ska lösa sig.

Vad har mer hänt?
Jag har fyllt år. Jag är 23 nu. Fast jag tror av någon anledning mer på mina kompisars kort där det stod grattis på 12-årsdagen än att jag skulle vara 23. Jag känner mig inte som 23, man är ju vuxen då och jag känner mig inte vuxen. I alla fall inte på min födelsedag då jag hade fiskdamm med mina kompisar. Det var jättekul.

Det har säkert hänt en hel massa mer än så men jag kommer inte på nått mer just för tillfället.
Idag ska jag iväg och träffa en gammal kompis som ska fota mig. HOn går en fotoutbildning och hade panik igår då hennes modell blev sjuk så hon undrade om jag kunde tänka mig att ställa upp. Klart man försöker hjällpa sina vänner om man kan. Ska bli spännande och se om det blir några bra bilder. Jag har svårt att kunna tycka om mmig själv på bild så vi får se helt enkelt.

Det var allt för nu.
Over and out.