Stickning

Mössan som jag fick av Petra i julas har inspirerat mig till att börja sticka igen. Det har blivit en och annan halsduk på sista tiden om vi säger så. Just halsdukar är dock det enda jag någonsin lyckats sticka. Ja, handledsvärmare också men då stickar jag en rektangel som jag sen syr ihop.
 
NU fick jag ett infall och skaffade ett par rundstickor för jag ville testa att sticka någonting annat. Sagt och gjort jag köpte två olika rundstickor och lite garn. Ingen blir väll direkt förvånad när jag säger att mitt första projekt blev en tubhalsduk?
 
 
Det tog lite tid men efter en stund så gick stickandet som på räls. Det var ju enklare att sticka med rundstickor än vanliga tycker jag för det var bara att sticka påutan att behöva vända på stickorna och sånt hela tiden. Hittade ett riktigt skrikigt garn att testa med också och även om det kanske var i starkaste laget tycker jag att det blev bra.
 
 
Jag lyckades faktiskt göra klart den igår och avmaskandet tog nog mest tid av alla de olika delmomenten. Har inte lyckats få till någon bra bild på den färdiga halsduken ännu men det kommer. Var i alla fall kul att sticka något som inte bara var en lång rak halsduk.
 
 
Stärkt av framgången med min tubhalsduk kände jag att jag kanske borde testa någonting lite svårere så det var bara till att leta fram ett nytt garnnystan. Hittade ett rosaglittrigt. Det fick duga och det nya projektet ska bli en mössa. Ja, förhoppningsvis blir det någonting i alla fall i närheten av en mössa sen när jag är klar. Första gången någonsin som jag provade att sticka aviga maskor. Måste erkänna att det var lite klurigt men det gick bra mot slutet. Får se hur det här går nu då. Behöver skaffa lite strumpstickor också har jag insett för annars kommer jag inte kunna sticka ihop mösstoppen. Fortsättning följer på det här projektet med andra ord.
 
Over and out!

Knasmöss

Jag har verkligen två knasiga små mustanter till husdjur. Den ena är rädd för allt så länge hon är i buren och när hon kommer ut ur buren så är hon kaxig som sjutton och ska klättra överallt och upptäcka allt. Den andra är lite egen när det gäller val av både sovplats och sovställning.
 
 
Ruby har en förkärlek till att ligga såhär uppe på taket till deras klätterställning och sova. Hon ligger även med bakbenen framåt och det är hennes små baktassar som sticker upp på båda sidorna om henne. Hon kan också sitta uppkurad på högsta pinnen i deras stege och sova så tungt att hon tappar greppet och ramlar ner. Knasig liten dam det här.
 
Over and out!

Sötaste mössan

I julas fick jag en jättefin julklapp av min kompis Petra. Jag fick en jättesöt mössa och en halsduk som hon hade stickat till mig. Jag blev jätteglad. Tyvärr var mössan lite tunn för att använda när det var sådär jättekallt ute. Nu har ju temperaturen krupit uppåt en hel del och så länge det inte blåser allt för mycket och det håller sig på plusgrader så är mössan perfekt.
 
 
Tack igen Petra för den söta mössan. Den är fin, mysig och helt perfekt nu till våren. En klockren persent helt enkelt. Kanske inte bästa bilden på mig dock men det bjuder jag på helt enkelt. Mössan bär i alla fall snygg.
 
Over and out!