Sommar

Jag har bara haft negativa saker att berätta de senaste dagarna så jag tänkte försöka prata om lite roligare saker nu.

Det börjar bli sommar och jag tycker om sommaren. Jag tycker om solen och jag tycker om när det blir varmt. Fast inte för varmt för värme kan ibland göra mig illamående. Speciellt när jag åker bil. Blir mycket lättare åksjuk när det är varmare.

Nu börjar det i alla fall bli sommar och varmt ute. Det är jätteskönt. I och med att skolan har slutat så består mina dagar i stort sett bara av att läsa, fixa med lajvgrejjer och prommenera med Harley. Harley har bosatt sig på vår balkong. Han älskar att ligga där och sova när vi inte är ute och går. Jag är glad att vi har balkongen och jag är glad att vi har ett trädäck därute så jag kan låta honom ligga därute även nu när han har sitt sår att tänka på.

På tal om hans sår så ser det jättefint ut. Det verkar läka bra och Harley är så duktig och låter mig tvätta rent såret varje morgon och kväll utan att bråka. Det kommer nog bli jättebra när det verkar läka så fint. Får se hur det går med att få tillbaka vetrinärkostnaden från ägaren till de andra hundarna som bet honom. Jag hoppas att han tar sitt ansvr och verkligen betalar. Ekonomin är svår att puzzla ihop redan nu i alla fall.

På söndag ska jag och M åka till Avesta och överraska mormor på mors dag. Tur att hon inte använder datorer och inte läser mig blogg. ^_~ Jag ser fram emot det i alla fall. Det ska bli kul.

Idag är helt enkelt en bra dag.
over and out!

Förbannad!

Ja, arg räcker inte för att beskriva hur jag känner mig just nu kan jag tala om.
Jag berättade ju igår om att min hund blev attakerad av två andra hundar. Idag hittade jag och pojken ett sår efter det. Vi hade inte sett det tidigare då det satt liksom i armhålan vid vänster framben och vår fluffboll är just det, en fluffboll med rätt lång päls.

Det belv i alla fall till att åka till vetrinären. Bagarmossens djursjukhus. De var jättesnälla och trevliga mot oss och vår tuss var helt fantastisk duktig tycker jag. De rakade bort pälsen vid såret och han protesterade en del men lät sig hållas fast utan några större protester och såret var inte trevligt kan jag tala om. Jag hade inte leget stilla om jag hade haft ett sådant sår i tex huvudet och någon hade vart där och rakat bort hår.

Han blev i alla fall sövd sen när de sett hur illa såret var och han fick sys. Nu har tussen en dräneringsslag i såret och måste äten tabletter och ha en dumstrut på sig. Behöver jag säga att han skäms? Han var groggy när vi fick hämta honom men han var sitt glada gosiga jag igen. Ännu en sak jag är otroligt imponerad av. Allt han vart med om och han är trotts det en kelgirs som helst vill sitta i knät och bli klappad och kramad.
Mattes lilla ängel.

Behöver jag säga att jag är nådigt förbannad på ägaren till de där två krokade hundarna?

over and out!

Hundägare

Jag blir så arg ibland. Vissa människor ska INTE ha hund alltså.
Min lilla fluffboll blev tydligen påhoppad av två stycken hundar idag. Jag var själv inte med men pojken har berättat att när han var ute med Harley så gick de förbi ett ställe där en kille satt ute på sin uteplats och plötsligt kom hans två hundar utrusande och gav sig på Harley. Dom försökte bita honom och pojken försökte skydda honom så gott det gick men mot två hundar har man inte stor chans. Våran fluffis var tydligen jätterädd och hade svansen mellan benen.
Han fick inga skador utan kom därifrån oskadd. Min pojke blev skitsur och skällde på hundägaren som bara sa att det var en olycka och ursäktade sig med det. När pojken sa att han skulle ha koppel på sina hundar tyckte han tydligen att det var förmycket begärt och det var ju bara en olycka enligt honom.

Jag blev så förbannad när jag kom hem och fick höra den här historien men jag tänkte då att det var över och våran fluffboll kom ju undan utan en skråma så det fanns inte mycket att orda om.
Det var innan jag var ute på kvällspromenad med fluffisen.
Pojken gick och la sig och jag tog med Harley ut på en promenad. Han är ju en lugn hund så jag trodde att vi skulle ha en lugn och skön promenad. Jag trodde fel. När jag kom hem var jag nära tårarna kan jag erkänna.
Vill ni veta varför?

Jo det började med att vi mötte två rottisar och Harley tvekade lite men gick vidare bakom mig. Sen mötte vi två schäfrar som skällde lite på honom och då tryckte han sig mot mig. Jag tänkte inte riktigt på det då men det blev värre ändå.
Vi skulle gå förbi en hund som stod stilla med sin husse och matte (tror de väntade på en tjej med en liten vit sak som kom förbi oss bara nån minut senare). Vet inte var det var för hund men skulle gissa på att det var någon staffe. Den sa ingenting utan den stod bara stilla och tittade på mig och Harely men Harley hade fått nog. Han vägrade gå förbi hunden utan lyckades slita sig loss ur halsbandet och sprang iväg åt andra hållet.
jag gick efter honom och han liksom travade iväg med svansen mellan benen. Jag fick tag på honom inom tio sekunder så det var inga problem och det var då den lilla vita hunden kom förbi. Harley backade undan från den också. Vi gick åt andra hållet men så fort han såg en annan hund på håll blev han osäker och tryckte sig mot mig. Samma sak om vi hörde någon hund skälla.

Där har ni anledningen till att jag nästan grät när jag kom hem med fluffbollen. Han kanske inte fick några fysiska skador av de där två dumma hundarna men vår lilla kille har typ blivit hundrädd. Jag hoppas att det går över med tiden för han är en så snäll och gosig och han förtjänar att vara den glada hund han är även när vi är ute på promenad och han ska inte behöva sticka svansen mellan benen och gömma sig bakom mig och pojken.

over and out!