Seg bloggare

Jag har verkligen vart en seg bloggare på sista tiden.
Har dock haft en hel del annat att tänka på. Har mycket i skolan och det tar energi om man säger så. Mycket av att skolan blir tung beror på att jag fortfarande inte har blivit frisk. Har ont i halsen fortfarande och idag var jag till och med hemma från skolan för att jag inte orkade sitta i plugget och hosta och försöka låta bli att svälja då det gör så ont.

Självklart har jag inte kunnat träna någonting. Min stackars cykel har fått stå oanvänd. Jag tror att den börjar känna sig ensam. Trotts det har min vikt inte gått uppåt. Jag blev helt överlycklig när jag idag ställde mig på vågen. Vågen stannade nämligen på 78kg. Helt euforisk över det. För första gången på ungefär ett och ett halvt år lyckas gå ner i vikt. Eller ja, mer än något enstaka kilo som bara en vecka senare sitter där igen.
Det känns enormt bra tycker jag. Det gör att jag verkligen vill fortsätta kämpa också. Motivationsbost tror jag att det kallas.

Är dock lite ledsen idag för att jag missade en trevlig form av motion.
Skulle träffat min kompis M och gått ut på pormenad tillsammans med honom och hans underbara vovvar. Nu blev det tyvärr inte så men men...får ta det en annan dag.

Nu ska jag fortsätta titta på let's dance och försöka övertala min hosta att fara och flyga.
over and out!

Sjuk vecka

Det här har verkligen varit en sjuk vecka...eller det kanske är en sjukvecka. Jag har i alla fall vart sjuk hela veckan. Jag har lagat hemma varannan dag. I måndags var jag i skolan för registrering på min nya kurs. Skulle ha gått en heldag men jag var bara där på förmiddagen. När vi skulle bryta för lunch kände jag min yr och jag åkte hem. Kollade tempen när jag kom hem och jag hade feber igen så jag tror det var rätt val att åka hem.
I tisdags var jag hemma och tog igen mig. Hade inga lektioner. Sen i onsdags så hade jag en föreläsning som jag gick på. Igår var jag hemma och sov för att försöka bli frisk. Idag hade jag ett möte med mitt studentarbetslag och sen ett seminarium. Allt som allt en omtöcknande vecka men skolan är i alla fall riktigt intressant. Böckerna är bra, de få jag har än så länge och föreläsnignarna är riktigt intressanta. Vill inte att den här kursen ska ta slut för den är riktigt bra.
Har även en riktigt intressant klasskompis men vem det är tänker jag inte skriva här för det har ingen något med att göra egentligen.
 
Nu ska jag dricka lite te och försöka få lite bukt på den här förkylningen nu.
over and out!

Ett försök

Har ni läst min blogg så vet ni att jag kämpar för att gå ner i vikt. Eller om det inte funkar så i alla fall gå ner ungefär 2-3 storlekar när det gäller kläder. Vill komma ner i storlek 38-40 igen då jag har så mycket kläder som är i den storleken, men jag säger inte att jag ska kunna köpa nya kläder i den storleken då min favorit affär gjort om sina storlekar rätt mycket och det som förut var 38 är nu 40 och det som var 40 är nu 42.
Jag har försökt klara det här helt på egen hand och jag har vart duktig och cyklat nästan varje dag i två månaders tid men det har inte direkt gett några resultat över huvudtaget. Eller ja min pojke säger att det syns men jag ser ingenting, varken på vågen eller i spegeln.

Ikväll så satt jag och lallade runt på nätet. Var bland annat inne på viktklubbs hemsida. Var tidigare medlem där och det fungerade rellativt bra. Gick ner två kilo med deras hjälp. Slutade dock för att deras system var för krångligt. Jag trivdes inte med sidan och den var seg på min dator. Tog lång tid att ladda sidan och ibland blev det fel när jag skrev in saker och det registrerades fel. Alltså, det rann ut i sanden. Var dock inne på deras sida och funderade på att gå med där igen för det fungerade ju i alla fall lite. Jag kom dock på att jag sett reklam för en annan sida på nätet som också handlade om att gå ner i vikt. Tappa.se pm det är nån som hört om den sidan.
Dom hade 3 dagars gratis medlemsskap så jag tänkte att jag kan ju i alla fall kolla hur sidan ser ut. Sagt och gjort det gjorde jag.
Behöver jag säga mer än att jag gillade deras system väldigt mycket och jag gillade att jag själv kunde styra exakt hur mycket jag vill gå ner i vikt och hur stor ansträgning jag vill göra varje dag. Deras sidor var simpla och förstå och att det inte finns någon funktion med målvikt eller måldatum finns det ingen press att känna på den fronten heller. All träning och alla ansträgningar räknas i steg och man har bara ett mål med ett visst antal steg varje dag. Känns helt klart värt att prova. Jag har nu anmält medlemsskap i tre månader och om deras uträkning stämmer ska jag gå ner ungefär 2,5 kg i månaden. Vi får se om jag har gått ner 7,5kg om tre månader. Har jag bara gått ner hälften av det blir jag glad.
Jag lovar att hålla er uppdaterade.

over and out!