Winter is comming

Just nu är det sommar och varmt (till och med snäppet för varmt tycker jag men det är synd att gnälla) men vi vet alla att vädret i det här landet kommer att vända. Det kommer bli höst och vinter med mörker, kyla, regn och till och med snö kanske. Just nu tycker jag att man självklart ska njuta av värmen när vi väl har den. Ta vara på alla fina ljumma sommarkvällar och ladda batterierna för den där delen av året som vi alla vet är påväg, även om vi till och från bara vill glömma bort den.
 
Idag var jag in till stan och shoppade lite och bara gick omkring och kollade på alla vilsna turister (och blev typ nertrampad av sagda turister till och från också). Hittade en sak som gör att jag faktiskt ser fram emot hösten och kylan en aning nu. Inte mycket då något av det värsta jag vet är att frysa men lite i alla fall. Jag hittade en supermysig myströja som jag kan använda här hemma när det är kallt och ruggit.
 
 
När jag såg den så kunde jag inte låta bli att köpa den. Den är så söt och supermjuk och mysig. Den är luddig på både ut- och insidan och med den på mig kommer jag nog inte ha en chans att frysa. Kombinera den med ett par mysiga pyjamasbyxor och ett par varma mysiga sockor så kommer höstkvällarna vara något jag ser fram emot. Kommer bli en ny favorit utan tvekan. Myskläder, en stor mugg med varmt te, tända en massa ljus och antingen läsa en bra bok eller titta på en bra film, det är nog något av det bästa jag vet med hösten/vintern. 
 
Vad ser ni fram emot när det gäller hösten? 
 
Over and out!

Hipp hurra för Kim

Idag är det Kims födelsedag och det ska självklart firas. Världens bästa sambo och finsate pojkvännen man kan ha så att glömma bort hans födelsedag är inte att tala om. (Även om han själv vill just det oftast.) 
 
Av mig fick han lite presenter redan inatt när klockan hade gått över midnatt. Var ju tvungen att avleda honom från misstankar om hans stora present som han skulle få ikväll. Han fick nya ätpinnar och en bok han tittade på när vi var i stan för ett tag sedan. 
 
Idag har jag sen bakat en tårta till honom och iår fick det bli Skyrim-tema på tårtan. Känns som att just spel har blivit ett återkommande tema när det gäller Kims födelsedagstårtor.
 
 
Nu på kvällen kom M och K-M, pappa, Kicki och Oskar och fikade och firade. Kim fick även sin stora present och man kan ju lugnt säga att han blev glad. Han fick nämligen en DXracer-stol som han velat ha hur länge som hellst. Tror aldrig att jag sett honom så glad och uppspelt för en present. Tack alla som var med och bidrog så att han fick sin drömstol.
 
 
Tror att Kim är rätt nöjd med den här födelsedagen faktiskt även om han inte ville fira den från början. 
Grattis än en gång älsklingen, älskar dig!
 
Over and out!

Tar det lugnt

Nej jag har inte glömt bort bloggen här mitt i all semester och allt mitt Pokémon GO-spelande. Har faktiskt hunnit med riktigt mycket den här veckan.
 
I Måndags åkte jag med M till Bauhaus och jag köpte jord och lite nya krukor. Nu har mina blommor här hemma fått bli lite omplanterade och Blommorna i vardagsrumsfönstret har alla matchande krukor nu. Ser jättebra ut tycker jag.
 
        
 
Det är ju mitt lilla expriment till växt som jag tror stannat av i växten, Kims bonsaiträd och sen det nyaste tillskottet, en bogainvillea. Jag letade efter en blomma som faktiskt kunde överleva i våra fönster då dom är rakt i söderläge och det blir mycket sol och rätt varmt där. Jag har alltid gillat just Bougainvilleablommor och när jag kollade upp skötselråden för dom så trivdes dom i solen, perfekt för vårt fönster alltså. Den verkar trivas och växer så det knakar.
 
Våra små pälsbollar fick en ny bur också. Våra två dvärghamstrar Merlign och Gandalf bor ju i varsin bur och jag har tyckt att burarna vart i minsta laget för dom. Så jag och M åkte till CRT i handen och jag köpte en ny, större bur. I och med att det är en gallerbur så fick Gandalf ta den. Han verkligen älskar att klättra runt i sin nya bur, som jag döpt till jordnöten. Merlin som älskar att gräva och möblera om i sin bur fick ta en större bur som jag hade nere i källaren som mina möss bodde i förut. Nu har han mycket plats att gräva runt på och han kan inte gräva ut spånet ur buren och det är ju en fördel.
 
Merlin
 
Gandalf
 
I tisdag tog jag det lugnt här hemma och läste ut en bok som jag började läsa i helgen. Det var andra delen av en triologi som heter Lone City och är skriven av Amy Ewing. Andra delen heter The White Rose. Jag läste första delen The Jewel förra året på min semester. Det är en spännande bok som jag tycker man ska läsa om man gillar lite dystopisk fantasy. Kan inte avslöja mer av handlingen i och med att det är del två och man måste ha läst första delen för att hänga med i handlingen i den här boken. Tredje boken är beräknade att ges ut i mitten av oktober nu i år så jag ser fram emot det.
 
 
I onsdags var jag in till stan och fixade lite inför Kims födelsedag som är på måndag. Köpte lite småpresenter till honom även om han tycker att det är fullkomligt onödigt med presenter och firande när man fyller år. 
Passade även på att spela lite Pokémon GO inne i stan och jag måste erkänna att jag blev lite smått yr i huvudet av alla Pokestops och alla pokémon som fanns där. Sen gjorde det ju inte saken bättre att det var hur mycket människor som hellst heller. Inte ritkigt något jag är bekväm med.
 
I torsdags skulle vi åka till Utö tillsammans med pappa, Kicki och brorsan men det blev Nynäshamn istället för det fanns ingen parkeringsplats vid färjan till Utö. Det funkade ju med Nynäs också. Vi åt god mat och jag fick snacka massa pokémon med brorsan. Trevlig var det tyckte jag även om jag som alltid brukar fotografera så mycket inte tog en enda bild.
 
Idag har det blivit en lugn dag hemma. Kände att det behövdes när jag haft så mycket för mig den här veckan. Vad har ni alla för er nu i sommar?
 
Over and out!