God morgon

Ha! Jag är vaken klockan åtta en söndagmorgon. Är jag sjuk? Nej då, jag har bara inte gått och lagt mig ännu. Det blir liksom så när man lyckas vända dygnet och sova för mycket och sova i konstiga omgångar. Men det gör inget. Det är helg och jag har ingenting speciellt planerat att göra nu under söndagen så jag kan sova hela dagen och hela natten om jag vill. Det skulle va skönt att verkligen få sova ut i nästan ett dygn. Jag vet att man ska vara såhär duktig på att sova när man är tonåring och sen ska man tydligen växa ifrån det när man blir vuxen men det har inte min kropp fattat. Den älskar fortfarande att sova och gör det så mycket som den bara kan så fort den får chansen.

Nått som är positivt med att inte ha gått och lagt sig ännu är i alla fall att man får se den jättefina soluppgången.


Tyvärr så gör inte den här bilden rättvisa åt soluppgången men det var jättefint i alla fall och hlet klart en godkänd start på dagen. Plus att det är ljust nu vid åtta. Det blir ljusare och ljusare tidigt och då kommer det inte kännas så jobbigt att gå upp tidigt till jobbet här framöver. Är det ljust när man går hemifrån på morgonen och ljust när man åker hem på eftermiddagen/kvällen så blir man mycket piggare. I alla fall jag blir det. Nån mer än jag som längtar till våren när det är riktigt ljust och det börjar bli varmt och grönt ute?

Over and out!

Värme

Jag som alltid fryser blev jätteglad över den (eller mer exakt dom) julklapp jag fick av min älskling i julas. På julafton fick jag en jättemysig fotvärmare. En gosig påse som man stoppar ner fötterna i och som värms upp när man sätter i kontakten i väggen. Massa mys!

Jag trodde ju att det var den julklapp som jag skulle få men jag hade lite fel. Två dagar senare kom älsklingen hem med ett till paket till mig. I det paketet fanns den andra delen av vad han kallar mitt värmepaket. Jag fick en elektrisk värmefilt. Den är hur mysig som hellst och jag verkligen älskar den. Hade den till och med med mig ner till GBG.

Problemet var bara att för typ tio dagar sen så gick min filt sönder. Den ville liksom inte bli varm  och det kom inte upp något på displayen på kontrollen när jag hade stoppat i kontakten. Blev jätteledsen för jag tycker verkligen om den här filten. Så i fredags när jag och älsklingen var ute i Kungens kurva för att gå på bio bytte vi även filten.

Nu har jag en ny fin filt att gosa in mig i och slippa frysa. Mys mys!


Over and out!

Fotoutrustning

Jag har börjat leta efter ett nytt objektiv till min älskade systemkamera. Jag har ju två olika objektiv och jag är supernöjd med dom men jag vill ha ett objektiv som är nått mellanting. I dagsläget har jag ett normalobjektiv med brännvidd 18-55 och ett telezoom med brännvidd 70-300. Det objektiv jag suttit och kollat på nu hela kvällen är ett Sigmaobjektiv med brännvidd 18-200. Vi får se helt enkelt.

Har även kollat runt lite på en ny fotoväska också. Vill ha en mindre där jag får plats med kameran och inte så mycket mer. Möjligen också blixten då. Jag har ju en jättebra ryggsäck till kameran men det blir lite otympligt att släpa med sig hela utrustningen när man ska iväg någonstans och man vet att man bara kommer behöva ett av objektiven till exemel. En mindre väska då kan ju vara bra.

Over and out!