Sluttrasslat

Mitt hår är något som jag har en sorts hatkärlek till. Jag älskar att det är så långt som det är och att jag kan fixa massa roliga frisyrer med det. Samtidigt så tycker jag att det är en pina med långt, tjockt hår när det är varmt ute och det känns som att håret blir både mössa och halsduk. Sen så blir det lätt torrt och då trasslar det till sig på 10 sekunder. Inte lite trassel heller utan rena fågelboet av trassel och knutar som är ett h-vete att reda ut. Det känns som att jag provat allt för att få det att sluta trassla förutom att klippa av det då. (Fast även det är grymt lockanden ibland och jag har gjort det både en och två gånger.)

Jag har testat så många återfuktande shampon, balsam och inpackningar att jag ärligt tappat räkningen. Både dyra märken från salonger och billiga märken för att riktigt kunna dränka in håret i det.
 
I våras snubblade jag över ett märke som jag kollat på ibland men inte köpt då det kostar lite mer än vanliga produkter och jag tvivlade på att det skulle vara någon skillnad från allt annat jag testat. Hittade dock ett riktigt bra pris och tänkte att ok jag testar väll. Funkar det inte så får det helt enkelt bli saxen.
 
Nu efter en hel sommar så är jag övertygad om att det går att hitta rätt produkter för håret. Jag har verkligen hittat något som funkar för mig. 
 
 
Jag använder nu bara märket Aussie till mitt hår och det är så mycket lättare att hantera och inte alls lika torrt. Jag kan till och med ha håret uppsatt i en vanlig hästsvans en hel dag (testade när jag var inne i stan och shoppade en dag och då både blåste det och jag hade ryggsäck på mig som annars trasslar till extra) utan att håret blev en enda boll av svinto. Jag är överlycklig!
 
Jag använder shampo i hårbotten och sen inpackning och balsam i längderna. Sen har jag även en balsamspray som hjälper till mellan tvättarna. Enormt glad att det funkade och jag slapp klippa av håret pga allt trassel. Får se om jag gör det ändå sen för att jag tröttnar men det får bli nån annan gång.
 
Over and out!

Omgjort

Vår- och höststädning är tydligen ett ganska vanligt fenomen. Det är inget som jag tidigare lagt någon större vikt i eller ens tänkt på. Iår verkar det nästan som att jag tagit igen för det. Igår blev jag helt klar med städandet, omorganiseringen och runtflyttandet och då hade jag hållt på i ungefär tre veckor.

Det började med en liten grej och sen spann det bara vidare. Nu känns det som att jag vänt upp och ner på i stort sett hela lägenheten. 
 
Det började med att jag började kolla efter ett vitrinskåp. När jag hittade ett jag gillade så fick jag börja fundera på vart i lägenheten det skulle få plats. Det blev både en och två ommöbleringar i huvudet innan jag blev nöjd. Planerna krävde dock att jag gjorde mig av med en del möbler och köpte lite nytt. Det hela snjrrade även vidare till att jag kom fram till att jag skulle byta ut mina tallrikar och glas också. När allt var planerat och bestämt var det bara att börja i någon ände.
 
Det första jag gjorde var att köpa en dokumentförstörare. En sån har jag tänkt köpa länge och nu gjorde jag det äntligen. Det var dax att gå igenom alla högar med papper som jag samlat på mig. Enligt datumen på en del papper så var dom 10år gamla. Verkligen dax att rensa ut allt jag inte behövde ha kvar. 
 
  
 
Efter det så rensade jag ur en hylla i matrummet och en lådhurts. Båda två monterades isär och slängdes. Det var sköt att gå igenom alla prylar och slänga sånt som jag inte hade någon användning av. Plus en hel del saker som bara var rent skräp.
 
   
 
Sen var det skåpet i sovrummet som fick en genomgång. Det tömdes och det mesta i det var sånt jag inte behövde ha kvar överhuvudtaget. Efter en ordentlig rensning så fick det flytta ut i vardagsrummet och ta över platsen som hurtsen haft.
 
 
Nu behövde jag ett nattduksbord istället. Jag köpte ett väldigt enkelt sådant och även om jag visste om måttwn redan från böran så var det större än jag trodde. Det blev i alla fall perfekt med pallen bredvid.
 
 
Det kom även upp nya sänglampor som ger en bättre punktbelysning. Perfekt när man som jag ofta ligger och läser.
 
 
När allt det här var fixat så var det i stort sett bara klädkammaren kvar. Därinne har jag haft ett litet bord nu i flera år men det har egentligen bara vart en avlastningsplats och vart ivägen när jag velat komma åt sakerna jag haft under. Nu åkte kontorsstolen som var där ut. Den hade nog sett sina bättre dagar också för jag tror att jag haft den i sådär 12 år och innan dess bodde den hemma hos mamma. Efter det tog jag ut allt som stod på och under bordet, monterade ner det och satte ihop två hyllor som jag köpt. Sen flyttade jag på min lilla byrå som stod där inne, satte in hyllorna och satte in allt som.jag inte rensade bort. Kom fram till att jag har väldigt mycket pärlor och pysselsaker.
 
  
 Såhär såg det ut i klädkammaren före och sen hur det blev efteråt när jag var klar.
 
Det enda som är kvar att fixa till den här omgången är nu att ta ner ett par saker till källaren, slänga alla kartonger som IKEAsakerna kom i och fixa sätta tillbaka en massa småsaker på rätt ställe igen. Många saker som hamnat på fel plats dom här veckorna då inget riktigt fått plats där det brukar vara.
 
Är i alla fall nöjd med allt jag gjort och nu ser jag fram emot nästa omgång som tyvärr får vänta på att förvaringsmöbeln jag ska ha bredvid matbordet kommer tillbaka in i sortimentet igen. Som det ser ut just nu får jag vänta till i december för att köpa den. Jag får ge mig till tåls helt enkelt.
 
Over and out!

1UPbox

Då har det kommit en grön låda ifrån 1UPbox igen. (Den kom för lite drygt en månad sen då det är juliboxen. Jag behöver verkligen komma ikapp nu.) Temat den här gången var Faction och det var en ganska bra blandning av saker i den. 

Först ut var en liten pin med Gamorra från Guardians of the galaxy. (Tror jag, kan ha fel.) Den fick snabbt ett hem på min ryggsäck och följer med mig överallt på det sättet.
 
 
Nästa grej var ett stort klistermärke från. Jag som älskar klistermärken blir alltid lika glad för dom men vet inte riktigt vart jag ska sätta dom ännu.
 
     
 
Sen fick jag en liten Star Wars-figur. Man kunde få flera olika och i min box låg det en AT-AT. Passade perfekt in i min samling.
 
 
Sen fick jag en air-freshener med en assasins creed-bild. Den luktar tydligen jordgubb. Använder inte direkt sånna så jag får se om jag behåller den eller ger den till någon som är mer inne i dom spelen än vad jag är.
 
 
Det sista i boxen var självklart månadens t-shirt. Captain America mot Ironman, vems sida står du på? Tyckte att den här tröjan var roligare än den förra då det här är figurer jag faktiskt känner till ordentligt så det var absolut ett stort plus.
 
 
Snart hoppas jag att augustis box dyker upp i brevlådan. Temat den här gången är Fight och det skulle bland annat vara något kopplat till Turtles i den. Jag är jättenyfiken.
 
Over and out!
Taggar: #1upbox, #tvspel;