Planer

Jag tror att jag slagit i huvudet någonstans. Jag har fått ett sånt där infall att jag vill göra om här hemma. Jag tror att jag gått igenom hela IKEAs sortiment både en och tio gånger den senaste veckan. Det började med att jag ville byta ut tallrikarna här hemma då dom börjar bli repiga och trista. Sen spann det bara vidare därifrån med nya glas, nya sänglampor, ny säng, sen fick allt det här eget liv och slutade med att jag nu möblerat om halva lägenheten (i huvudet bara än så länge) och bytt ut en del möbler samtidigt som jag bara flyttat runt andra.

 
Har hittat alla olika nya saker som jag vill köpa hem och jag kommer köpa dom också. Kanske inte allt på en gång bara. Det här med att spara ihop till saker är mer min stil. Vissa saker kan jag köpa redan nu dock som tallrikar, glas och sänglampor. 
 

Så vad är det då för saker jag har hittat och plannerar att köpa? (Hoppar över småsakerna som tallrikar och glas.) Det första är en ny säng. Jag och Kim har pratat om att skaffa en ny säng ett bra tag nu. Mest för att vi vill byta ut sängen vi har mot en kontinentalsäng. Kanske gör att jag inte vaknar till varje gång Kim vänder på sig i sängen. Som det är nu så vaknar jag till ofta pga detta då fjädrarna i madrassen låter och jag är sjukt lättväkt. (Sorry för så mycket information.) Något jag var lite fundersam över var dock att en hel del förvaring skulle försvinna med en sån säng. Förvaring är viktigt när man bor i en liten lägenhet. Hittade en säng i kontinentalform där det finns förvaring under madrassen. Perfekt! Så en sånhär säng står rätt högt på att-köpa-listan.

 
 De andra två möblerna som jag bestämt att jag vill köpa har liksom bara kommit upp i huvet på mig och det var pga den ena som jag möblerade om halva lägenheten i huvudet så att jag skulle få plats med den. Den här möbeln är ett snyggt vitrinskåp som matchar vårt snygga matbord. Samma möbelserie helt enkelt. Vill ha ett snyggt vitrinskåp och det jag har nu som hänger på väggen är inte direkt ett jag hade valt idag (plus att det hänger snett). 
 
 
Det gör att jag kommit fram till den första möbeln jag vill göra mig av med, mitt nuvarande vitrinskåp. Har tröttnat rätt ordentligt på det här skåpet om vi säger så.
 
 
För att få plats med vitrinskåpet så behöver jag flytta på byrån som står där jag vill ha skåpet idag. Den här byrån gillar jag verkligen och tänker inte göra mig av med utan den kommer då få byta plats här hemma.
 
 
Där jag vill ha den står det dock en möbel jag kommer behöva göra mig av med. En hylla/förvaringslåda som jag faktiskt köpte för att få plats med burarna till mina möss från början. Numera bor visserligen mina dvärghamstrar här men deras burar går enkelt att flytta på.
 
 
För att inte förlora förvaringen helt har jag hittat en hylla med skåp som passar in till vitrinskåpet och matbordet för den skulle hamna vid matplatsen. 
 
 
För att få plats med den här hyllan på ett bra sätt så skulle jag äntligen göra mig av med den här hyllan. Det är en hylla som egentligen hör hemma i ett badrum och glashyllorna är inte de roligaste att hålla efter när det gäller städning.
 
 
Så hängde ni med på alla nya möbler och flyttandet av befintliga möbler och sånna jag vill/behöver göra mig av med? Det kanske var lite rörigt men det är så min skalle fungerar helt enkelt.
Vad tror ni om alla mina möbelplaner då?
 
Over and out!