Ny hårfärg

I helgen hände det som jag länge gått och väntat på. Jag tröttnade på hur mitt hår såg ut och bestämde mig äntligen för at göra något med det. Jag har gått och funderat på vad jag ska göra med mitt hår i nästan 2 år nu. Jag har helt enkelt bara låtit det vara. Jag har funderat på om jag skulle klippa det eller om jag skulle färga det? Om jag skulle färga, vilken färg skulle jag då ta? Jag har ju haft en del färger genom åren, svart, mörkt brunt, blonda slingor och så rött i alla möjliga nyanser från mörkt rödrosa till knallrött till nästan lila.

Nu bestämde jag mig i alla fall för vad jag skulle göra och det blev att färga det. Valde min favoritfärg mörkt rödrosa. Blev riktigt nöjd med resultatet men hur sjutton jag lyckas färga mitt hår själv är fortfarande en gåta även fast jag precis gjort det. Mitt långa hår räcker mig till midjan och jag färgade det helt själv hemma. Blev bara en aning flammigt på ena sidan. Måste verkligen vart tillfälligt blind att jag missat så mycket som jag gjorde där. Det är färgat men håret under lyser liksom igenom färgen. Tror dock att det mest är jag som ser det och nästa gång jag färgar får jag sätta i extra färg där bara så löser det sig nog.

När jag skulle skölja ur färgen så såg det ut som rena skräckfilmsinspelningen i duschen. Röd färg typ överallt och det stänkte på väggarna så hade någon sett bara det och inte vetat om anledningen hade man nog börjat fundera på att ringa polisen. Lyckades i alla fall få ur all färg ur håret och städa upp efter mig så nu finns enbart mitt hår som bevis för ”blodbadet”.

Det blev verkligen skillnad och jag är som sagt riktigt nöjd men jag fasar över nästa gång det är dags att färga håret. Hoppas att jag bara behöver färga rötterna noggrant nästa gång.

Over and out!

Nytt i garderoben

Nu när oktober har kommit smygande och vädret har verkligen slaigt om till kallare. Det har verkligen blivit höst. Dags att uppdatera garderoben en aning. Bland annat behövde jag en höstjacka då jag behövde ett mellanting till dunväst och vinterjacka. Beställde en jacka och några tröjor från EMP för ett par veckor sedan.

Temat för tjocktröjorna blev tydligen Disney för alla har ett tryck från en disneyfilm. Det är Sally från The nightmare before christmas, Baymax från Big hero 6 och sen Cheshire Cat från Alice in Wonderland.
 
      
 
Jag köpte även en stickad tröja med skjortdetaljer. Tröjan ska påminna om en skoluniformströja från Hogwarts, Harry Potter. Elevhemmet jag valde var självklart Ravenclaw.
 
 

Jag blev supernöjd med allt förutom jackan. Eller ja, jag var nöjd med den fast kanske inte som en jacka. Det är mer av en tröja bara. Tyget är samma som i dom andra huvtröjorna och ärmarna är tunna som på vilken annan tröja som hellst. Att ha en tröja under blir knöligt och obekvämt och att bara ha en t-shirt under om jag använder den som jacka blir nog lite kallt i längden. Det blir till att använda den som en vanlig tröja bara, möjligen en sommarjacka.

   

 
Jag behöver dock en jacka och en ny är redan beställd. Den här gången valde jag en modell som mer är en kort rock. Den här gången är det ingen risk att det är en tröja som låtsas vara en jacka. Ni får se bild på den sen när den kommer.
 
Over and out!

Välkommen oktober

Då var det redan oktober och nu börjar hösten på riktigt om vi säger så. I alla fall i min värld. Jag tycker om hösten med alla vackra löv som finns över allt, jag älskar de där kristallklara höstdagarna när luften är kall men solen fortfarande värmer lite. Jag tycker om att mörkret kommer smygande och att få leta fram mina höstiga ljuslyktor ur gömmorna och göra fint här hemma. Att sen sitta i soffan med en kopp te, allt avstängt och hela rummet upplyst av enbart levande ljus är verkligen att få en paus och bara vara.

Färgerna för oktober månad är verkligen gult, orange och brunt. Jag ser det över allt och inte minst när jag går igenom galleriet i min mobil. Det bli både 1 och 87 foton på höstlöv och dekorationer just nu.

Jag som älskar Halloween har även bestämt att jag ska göra som dom gör i USA, jag ska låta hela oktober vara just Halloween här hemma med dekorationer och ljuslyktor. Tyvärr slängde jag en hel del av mitt halloweenpynt när jag rensade ur här hemma men det går alltid att samla på sig nytt. Sen har jag ju en del ljuslycktor med temat redan så helt från ruta ett börjar jag ju inte. Jag lovar att hålla er uppdaterade med hur det ser ut här hemma under månaden.

Over and out!