Te

Jag älskar te! Jag dricker flera koppar te varje dag och jag vill inte ens tänka på hur mycket te det blir sammanlagt i veckan. En hel del i alla fall. Te går ju att köpa lite överallt och jag dricker te i många olika former och smaker. Vanliga påsteer finns det ju i varenda mataffär så det har jag alltid hemma i överflöd. Favoriten är löste bryggt i min fina tebryggare. Att hitta olika sorters löste att köpa är heller inget problem. Det blir bara ett problem när ens favoritaffär för te finns på en ö. Gotland närmare bestämt då. Min favoritaffär när det kommer till te är Kränku i Visby.

Det gör att det mesta shoppande därifrån får ske via deras webbutik. Sagt och gjort så blir det en del beställt därifrån med jämna mellanrum. Idag kom så mitt senaste paket från just Kränku.


Tyvärr innehöll den ingen tekalender iår. Jag lyckades ju inte få tag på någon då dom sålde slut på nolltid. Lådan innehöll dock annat spännande.


En stor påse med min favorit kalkstensdrömmar var självklart given. Sen var det också en liten påse Den Raude, ett rött te utan koffein som passar toppen på kvällarna. Resterande teer i lådan var en påse Lussete, roiboste med choklad och glöggte. Nu har jag i alla fall te för december.

Då Kränku fyller 40år nu i november så fick jag också med en liten födelsedagspåse då jag la beställningen på deras födelsedag.


Den innehöll två påsar med Kaffi som man häller ner vatten direkt i påsen för att brygga två koppar (Kim får bli testperson för dessa), en påse med deras specialte för just november nu under jubileumsåret och sen en stor guldpeng (choklad). Tack säger jag för det ska bli intressant att testa ett te jag själv inte valt.


Nu har jag blivit tesugen av allt skrivande så mot tebryggaren.

Over and out!

Julhandla

Iår känner jag mig sen med min julshopping även om jag vet att jämfört med många andra är jag fortfarande ute i väldigt god tid. Jag brukar börja mycket tidigare och vara klar innan första adent. Iår är jag inte ute i lika god tid men jag är i alla fall klar med hälften av alla julklappar som ska köpas. 

Jag tycker om att gå runt i affärer och leta efter den perfekta julklappen. Iår har jag dock inte köpt en enda julklapp i en affär ännu. Iår har det blivit mest webbshopping. Och det betyder att det blir både en och två paket att hämta ut och bära hem. Idag kom det första paketet så nu kan jag börja slå in allt eftersom det kommer.

Over and out!

Snart dax för nedräkning

Då var vi inne på dom sista dagarna av november. På fredag är det första december och då börjar den riktiga nedräkningen till jul. För mig innebär det att det är dax att öppna första luckan i min adventskalender. (Ja, jag vet att jag är vuxen men för mig är det tradition.)

Iår har jag till och med två olika kalendrar. Den första är en tekalender. 24 olika teer att dricka fram till julafton. Iår kommer den dock inte från min favorit Kränku utan från Tebutiken.se. Jag försökte beställa en kalender från Kränku (hade blivit fjärde året i rad) men trycket var så stort när dom släptes att hemsidan inte ville fungera. Sen när jag väl kom in igen så var alla redan slutsålda. Trist! Men men, det var bara att erkänna sig besegrad på den punkten. Jag ville fortfarande ha just en tekalender så det blev till att leta lite. Jag hittade en som jag tror kommer bli toppen på Tebutiken.se och beställde hem den. Den landade hemma i brevlådan för ett par veckor sen och nu snart får jag äntligen öppna den och påbörja december. 

Den andra kalendern jag har är en godiskalender från Haribo som jag köpte på ren impuls nu i helgen. Kändes som att jag ville ha en mer traditionell kalender med luckor att öppna också.

Nu får december gärna komma för jag är väl förberedd inför den traditionsenliga nedräkningen till julafton.

Over and out!