Första steget...

Idag tog jag första steget till att försöka gå ned i vikt. Mitt första pass på träningscykeln!
Jag stälde mig på vågen för att se vart jag stod som utgångspunkt. Jag ville väll inte veta det egentligen men hur tusan ska jag annars veta vart jag börjar och om jag gör några framsteg. Jag vet att jag är tjej och att jag egentligen borde vilja hålla min vikt hemlig men men...jag väger idag 83kg.
Jag vill ner under 70kg. Mitt mål, vikten jag vill uppnå helst av allt är 68 kg. Det är den vikten jag hade när jag trivdes som bäst med mig själv och som jag tycker är bekvämast. Då väger jag inte för mycket och inte för lite. Jag skulle även komma i mina gamla kläder. Jag vet att många säger att dom vill gå ner till en vikt som är så och så mycket eller lite för att dom en gång vägde så och trivdes med det men dom räknar inte med att dom då kanske bara var 15 år gamla och deras kroppar inte ens fullt utvecklade. Då finns det inte en chans att dom kommer må bra om dom kommer ner till den vikten igen. Min målvikt hade jag dock senast när jag var 21. Det ska inte vara en omöjlighet.

Något annat jag också vet är att man inte ska sätta upp allt för hårda mål. Då kommer man bli besviken om man inte uppnår dem. Man får inte räkna med att kunna gå ner tio kg på en månad till exempel. Därför har jag två del mål. Det första är att jag vill gå ner till 75kg till jul. Det borde vara rimligt. det är ungefär 15 veckor tills dess om jag inte räknat rätt. Alltså borde det vara fullt genomförbart. Mitt andra del mål är 70kg till min födelsedag och då den är först i slutet av mars borde jag kunna lyckas med det också. Min träning just nu består i att cykla 20 minuter om dagen. Träningsprogrammet man fick med när man köpte cykeln säger 20-25minuter var annan till var tredje dag. Alltså borde 20 minuter om dagen faktiskt ge resultat.

Jag bar även satt upp ett belöningssystem för att hålla mig motiverad utöver det att jag kommer gå ned i vikt.
Det belöningssystemet ser ut såhär:

84,5kg -utgångspunkt
80kg -nya underkläder
78kg -en dyr bok
76kg -boken kryptan av Kate Mosse
75kg -2 böcker av Philippa Gregory
73kg -nya skor
71kg -kjol eller klänning
70kg -ny bikini
68kg -målvikten  klippa håret kanske (+jag kan använda alla mina gamla favoritkläder igen)

Jag hoppas att jag kan se något litet resultat redan nästa vecka. Behöver inte vara mycket. Jag skulle vara glad om jag så bara gått ned ett halv kg. Det vore underbart för det vore ett steg i rätt riktning.

det var allt för nu.
Over and out!

Motion

Snackade ju förut om att jag vill gå ned i vikt. Det vill jag fortfarande. Vill gå ner minst fem kilo innan jul. Helst tio men tänker inte sätta upp ett omöjligt mål och sen bli besviken.
Pojken och jag köpte i alla fall en motionscykel här i tisdags. Idag har jag använt den för första gången. Jag undrar om jag får nåtot resultat om jag cyklar tjugo minuter per dag? Jag hoppas det i alla fall. Slutar även äta godis och dricka läsk.
Vi får se vad som händer...jag håller i alla fall alla tumar jag kan för att det ska funka. Vill verkligen gå ner i vikt och komma i mina gamla kläder igen. Mår inte bra med mig själv när jag väger såhär mycket....=P

Skola igen

Kankse dax att man skriver lite här igen. Speciellt innan M börjar tjata om det.

Nu har i alla fall plugget börjat igen. Jag ska plugga matte i tio veckor framåt. Kanske inte mitt favorit ämne men jag ska lära mig hur jag lär andra matte. Förhoppningsvis så överstiger inte talen min egen förmåga när det kommer till att räkna. Fast i och med att våran praktik ska hållas i en etta, tvåa eller trea så tvivlar jag på att jag får några större problem med att lösa talen.

Något mer att berätta är välla att jag och pojken kom hem välbehållna från Teneriffa. Om än lite solbrända men överlag väldigt nöjda med våran semester. Den var ytterst välbehövlig om man säger så.
Vi han med att besöka två djurparker och jag tog en massa bilder.
I och med att jag tog över 700 bilder kan jag omöjligt visa alla här men jag tänkte lägga upp några smakprov i alla fall. Här kommer lite bilder från den första parken där de hade en rovfågelsshow med fritt flygande fåglar.
       

Andra parken vi besökte var den klassiska parken Loro Parque, pappegojparken. Fast jag lovar att det fanns mer djur än bara pappegojor där.
       

Som sagt var det en helt underbar semester men som man säger, borta bra men hemma bäst. Det var skönt att komma hem igen till vardagen.
Det får lov att vara allt för idag.

Over and out!