1 år!

Jag har så svårt att greppa att det har gått ett år sedan vår lilla prinsessa föddes. Det här året skulle ju gå så långsamt.

Idag fyller våran lilla Vilya alltså ett år. Hon som väntade en vecka extra innan hon tyckte att det var dax och sen hade väldigt bråttom. En bestämd liten tjej som tagit i stort sett allt hon vart med om under sitt första år i livet med ro. 



Hon har funnit sig i att vara med överallt och hon har haft ett strålande humör från dag ett. Hennes förmåga att somna och sova oavsett hur, när och var har många gånger fått mig att klia mig i huvet och undra hur? Hon är nyfiken och självständig och absolut envis. Hon är klurig och busig och fundersam. Hon iaktar och tittar och sen ska hon pröva själv. Ibland en aning enerverande då barnlås inte är ett hinder i mer än någon timme. 

Våran lilla tjej som bestämde sig vid 6 veckors ålder att det här med att vakna mitt i natten och äta var överskattat och sov natten rakt igenom istället. Behöver jag säga att hon i stort sett skrämde livet ur mig och Kim den gången? Efter det fick man väcka henne på morgonen för hon gillade att sova. Det var inte alltid det lättaste heller då hon inte brydde sig och varken ljud eller ljus. Jag har haft turen att få sova väldigt mycket även om jag haft en liten baby att ta hand om. Jag vet att många absolut inte har det så och jag hade ställt in mig på ett par år med sömnbrist. Vilya verkar ha en helt annan inställning. Visst kan hon vara svår att få isäng ibland och hon kan vakna mitt i nätterna hon också men i hennes fall är det undantagen och inte regeln.

Hon gjorde sin första flygresa när hon var nästan 5 månader. Vi visste inte hur hon skulle reagera men hon fann sig i det som att hon inte gjort annat. 
Första gången hon fick smaka på någon annan mat än ersättning förväntande jag mig att hon skulle spotta ut allt. Inte då, det var ju gott ju. Mat ska ätas. I alla fall så länge den smakar något. Smaklös mat vägrar hon blankt att äta. Hennes smaklösa gröt fick blandas med rårörda lingon innan damen behagade äta den. Hallonsylt dög inte.

Våran lilla baby är inte så liten längre. Hon är på gränsen till att börja gå, tänderna börjar titta fram och hon pratar massor, än så länge är det bara hon som förstår vad hon säger dock men det kommer nog ändras snart. Hon älskar musik och dansar gärna. Favoritbandet just nu är Brothers of Metal. Ska hon sjunga själv så är det Imse vimse spindel som gäller. Hon tycker att hon kan klä på sig själv och ibland går det. Men oftast lyckas hon ta av sig kläder i större utsträckning än hon tar dom på sig. Bada är numera jättekul och det stänker en hel del i badkaret. Det enda hon verkligen inte gillar är dammsugaren. Så fort man startar den så kryper hon iväg åt andra hållet och gömmer sig. När den är avstängd är den dock helt ok. 

Våran lilla bestämda tjej som alltid skrattar och som älskar att sjunga och busa. Jag har så svårt att förstå att du blir 1 år idag. Jag är så otroligt glad att just jag får vara din mamma och du gör varje dag speciell. Idag är det din dag och oavsett hur det än må se ut runt om i världen så är det här din dag och jag lovar att den är speciell bara därför. 
Stort grattis min lilla älskling. Du gör hela världen magisk. Stort grattis till dig på din 1-årsdag.



Over and out!




Guldkant

Det finns ju ett talesätt om att pengar inte kan köpa lycka. Det kan jag nog hålla med om i det stora hela men dom kan köpa saker som förgyller tillvaron och sätter guldkant på saker som i övrigt är ganska trista. I mitt fall handlar det om te och då för att vara exakt te från favoritbutiken Kränku i Visby.

Jag fick hem min beställning som jag gjorde därifrån nu i dagarna. Jag hade hoppats på att få den innan påsken men så blev det inte. Det viktigaste var ju att den kom över huvudtaget.


Även om jag vet exakt vad som finns i kartongen är det alltid lika kul att få öppna den. Speciellt när man möttes av det här fina vykortet högst upp.


Så vad gömde sig då i kartongen? Först mina tre absoluta favoriter Munkte, Medeltidsblandning och Kalkstensdrömmar. Sen hade jag även beställt några andra sorter också. Det var Austasjöen, Gotländskt äppelkakste, Andra kåppen och så Kränkus påskte. Jag har testat alla förut förutom påsktet. Jag älskar deras julteer så jag tänkte att jag skulle prova påsktet också. Jag hoppas att det också är gott.

Nu har jag te för någon månad framåt igen. Eller, kanske tre till och med. Teet jag beställde till i december tog ju slut här i början av april så vi får väll se. Nu kan jag dricka mina favoritteer igen i alla fall.

Over and out!
Taggar: #kreanku, #kränku, #te, #tea, #tefrånkränku;

Glad påsk

Inget är som det brukar i år. Det får man ju absolut erkänna. En sak är dock säker och det är att tiden rullar på framåt i alla fall oavsett vad som pågår runt om i världen. Det betyder ju också att en helg som påsken inträffar i alla fall.

Nu är det nog många som precis som mig fått tänka om och ställa in planerna man hade för just den här påsken. Jag, Kim och Vilya skulle vart nere i Karlshamn just nu men så blev det ju inte. Jättetråkigt tycker vi men det var inget vi kunde råda över. Det är tråkigt att behöv ställa in planer sådär bara. Det är också tråkigt att inte få umgås med sina nära och kära oavsett om dom bor långt bort eller nära.

Jag vet att jag absolut inte är ensam om att tycka såhär och det är väll en aning till tröst mitt i alltihop. Jag saknar mina vänner och min familj i alla fall. Jag kommer uppskatta att få träffa dom igen när det här har lugnat ner sig och vi alla kan börja återgå till något som liknar en vardag.

Just nu önskar jag er alla i alla fall en fin påsk och hoppas att ni kan få lite solsken och vacker vår att njuta av. Glad påsk 🐣



Over and out!