Vikten

Då var det dax för mig att åter igen gnälla lite på min vikt. Den har krupit uppåt lite för mycket nu för att jag ska vara bekväm med det. Fast gnälla är nog fel ord. Ni som följt min blogg ett tag vet ju att min vikt inte direkt är något jag enbart gnäller över utan någonting jag gör nått åt också.
 
Nu stannar i alla fall vågen på en sisådär 18kg mer än jag vill att den ska stanna på. Dock har jag lärt mig att man inte ska stirra sig blind på en siffra på en våg då muskler väger mer än fett. Nej den här gången har jag valt ett måttband till min förtrogne i det här jobbet mot en lättare version av mig själv. Jag har även tre IKEA-kassar med kläder i källaren som jag använder som måttstock. Jag SKA komma i dom igen och kunna använda dom. Någon som sett Sex and the city och hört talas om fenomenet skinny-jeans? Jag har inte bara ett par skinny-jeans, jag har en hel skinnygarderob.
 
Jag väger och mäter varje söndag och håller mig till en gång i veckan så det inte blir någon hetts som det så lätt blir annars. Jag började för en vecka sedan och när jag mätte mig igår hade jag en glad överraskning som väntade. Inte så stor nedgång på vågen men dock 4cm minskning på alla tre ställena där jag måter. Det gillade jag. Alltså har mitt eviga simmande dom här veckorna gett i alla fall ett litet resultat. Det gav mottivation att fortsätta om man säger så.
 
Anledningen till att jag kommer skriva om det här i bloggen nu är att jag behöver berätta det för folk att jag jobbar med det. Ju fler jag berättar det för desto mindre är risken att jag fuskar och desto större är ju faktiskt mina förutsättningar till att lyckas.
 
Jag tror att jag kommer klaar det här och innan året är slut kommer jag i mina gamla kläder igen. Vad tror ni? Någon som vågar sig på en gissning hur lång tid det tar för mig att gå ner motsvarande tre storlekar i kläder?
 
Over and out!

Julen undanplockad

Dår var julen undanplockad för den här gången. Julgranen nedpackad och allting annat ihopsamlat och nedpackat i sina kartonger. I år ökade mitt antal kartonger för julsaker också med en kartong. Det blev för trångt med två så det fick bli en tredje kartong helt enkelt.Här har vi julgranen och kartongen med pynt till granen. Jag tog tag i en sak jag funderat länge på att göra. Rensa ur kartongerna på sånt jag inte använder och sen dela upp allt så att julgranen till exempel får en egen kartong. Sagt och gjort, nästa år behöver jag inte hämta upp kartongen med pyntet till granen förens jag sätter upp den. Rätt praktiskt om du frågar mig. Vi får se hur det blir nästa jul bara.Hur är det med er andra, har ni lyckats städa undan julen ännu?Over and out!

Ny samling

Jag har kommit på en sak jag påbörjat nu i år, eller ja rent tekniskt sett förra året men i alla fall den här julen. Jag ska blrja samla på julgransprydnader. Det ska vara fina saker som är jag. Strävar ju alltid efter en riktigt överdekorerad disney-gran så det är ju bara att börja samla.Jag har ju i ett tidigare inlägg visat några av sakerna som bor i min gran och nu har dom fått lite nytt sällskap.
Ett rött fint litet sammetshjärta som jag fick av mormor.
Två söta badankor som jag inte kunde låta bli att köpa när dom kostade 7,50kr för båda två på rea.
 
Tre små julmuffins fick jag av Nadja i julklapp. Kunde inte passat bättre.
En snygg glaskula som både är glittrig och min favoritfärg. En riktig skönhet om jag får säga så själv.
Den här gången blir det en urstädning i jullådorna också när jag packar undan allt. Jag älskar julen och då vill jag ju ha plats för det jag verkligen vill ha och inte bara en massa saker jag aldrig använder som bara tar plats. Sen om jag rensar ut det gamla jag inte använder kan jag ju köpa nya fina saker.
Over and out!