Virkprojekt

När jag väl börjar med någonting så blir det lätt massproduktion på just det jag gör om jag tycker att det är roligt. För tillfället är det virkning som fångat mitt intresse och jag tycker det är rogivande och kul. Har virkat massor av små blommor, ett tiotal schalar, ett par mössor och sen lite kronor och hårband. 
För ett tag sen så kände jag att jag ville ha ett lite större projekt som faktiskt skulle gynna min fallenhet för just massproduktion. Jag började därför göra mormorsrutor. Enkla att göra och man kan sätta ihop dom lätt till större saker.
 
Sagt och gjort så bestämde jag mig för ett motiv jag skulle göra, kollade vilka färger jag skulle ha och beställde både garn och nya fina virknålar. Sen har jag virkat massor av rutor de senaste veckorna.
 
  
 
Antalet har ökat stadigt för varje dag som gått och det har tagit sin lilla tid men till slut så hade jag 430 rutor klara.
 
   
 
Då var det dags för nästa steg i mitt "lilla" projekt. Det var nu dags att börja sätta ihop alla dessa rutor till en stor filt. Det tar längre tid att sy ihop alla dessa rutor än vad det gjorde att virka dom tror jag. Jag har fått ihop 5 rader av totalt 18 och det går långsamt framåt. Det är jättekul att se motivet sakta växa fram. Ni får en bild av resultatet sen när jag är klar med hela filten.
 
   
 
Jag vet att jag förmodligen är knäpp och det tar massor av tid att göra alla dessa rutor men det lär bli fler filtar i framtiden. Jag har redan planer på vilka motiv jag skulle vilja göra efter det här. Det är kul att göra rutorna och se allt växa fram men det tar tid och det är inget man gör i en handvändning direkt.
 
Over and out!

Kawaiibox #2

I veckan fick jag mina andra Kawaiibox. För er som inte vet vad Kawaiibox är så är det en prenumerationslåda med massor av söta saker från japan och sydkorea som man får hem i brevlådan en gång i månaden. (Jag måste dock hämta ut min på posten då min brevlåda är för liten.) Jag har en prenummeration på ett år så jag kommer få totalt 12+1 låda. (12månader plus en gratis) Det här var min andra låda.
 
 
Själva lådan hade en annan design än den förra och jag får erkänna att jag tyckte den här var sötare än den jag fick förra månaden. Lila är trots allt min favvofärg och en låda täkt med lila hjärtan kan ju inte bli mycket mer än en fullträff. Även den här månaden var lådan packade med en hel drös söta saker och jag blev inte besviken på en enda av dom.
 
 
Jag fick jättesöt dekorerings tejp, små markeringspennor i form av supersöta små ägg, ett gör-det-själv-kitt för godis, söta kuvert, strassklistermärken för att tex dekorera mobilen med, självlysande puffiga klistermärken, en liten söt nessesär, en liten söt rosa squishy, små hårsnoddar och små hårklipps, en barbapappa penna (tydligen ett spöke men jag tyckte att det mer såg ut som barbapappa), ett 3D-klistermärke att ha på tex busskortet ocg en liten minipåse med sura godisar. Allt jättegulligt och det gjorde mig verkligen glad. Ser redan fram emot nästa låda.
 
Over and out!
Taggar: #kawaiibox;

Ny header

Då var min nya header på plats och jag får erkänna att jag är rätt så nöjd. Den blev lite mer vårig och ingen snö. Känns bra att ha det gjort så att bloggen blev fin. Måste ju hänga med i årstiderna. Kan ju inte ha snö och isbilder kvar i mitten av maj. Får bli bättre på det här med att byta tror jag. 
 
Hoppas ni gillar de nya bilderna lika mycket som jag.
 
Over and out!