Tomt

Då var det borta! Ja, allt skräp och sånt jag rensat ut och rensat bort. Jag började ju med att gå igenom mitt skrivbord med skåp och packa ner det i flyttkartonger. Sen började jag med klädkammaren efter att min mäklare hört av sig och gjort mig en aning stressad. Det gjorde dock att jag fick ett annat fokus och verkligen tog tag i rensandet. Jag trodde aldrig att det skulle ta slut men jag blev faktiskt klar.

När jag sen hade gått igenom klädkammaren blev det bara resten av lägenheten också av bara farten. Plockade till och med in de gamla krukorna från balkongen för att äntligen ta tag i att slänga dom. Nu är allt utom köksskåpen en porslin och badrummet genomgånget och rensat. 

Mitt upp i allt det här åkte jag på en ordentlig förkylning självklart. Det var smått frustrerande att inte ha orken att fortsätta. Jag hade inte ens ork att bli rastlös som jag brukar bli när jag är hemma sjuk. Allt jag ville var ju bara att ta tag i de där sista små skrymslena och verkligen bli klar.

Tro det eller ej men jag lyckades ta mig till slutet på även den här tunneln. I helgen fick vi hjälp av M och Manne att köra iväg allt till återvinningscentralen. Det var så skönt att äntligen bli av med allt jag hade rensat bort och lagt på hög i ett par veckor. Utrymmet runt köksbordet var helt belamrat och det gick inte att sitta där. Nu är det tomt, bordet rensat och städat och det känns fantastiskt.


Då var det dax att ta tag i allt det där småfixandet som ska göras innan lägenheten ska fotograferas. När det ska göras har jag ingen aning om men det kommer när det kommer. Inte mycket som ska göras innan dess egentligen förutom att plocka bort småprylar som jag är rätt duktig att samla på mig. Ska skaffa en bunt med flyttkartonger så att jag har några här hemma som jag kan börja plocka ner sånna där överflödiga prydnadssaker. Sånt som vi inte behöver ha framme egentligen och kan leva utan fram tills dess att vi flyttat och kan packa upp allt i vårt nya hem. Själva packandet inför själva flytten sen får vänta ett par månader.

Så nu är det organiserat och rensat och fixat här hemma. Vad blir då nästa steg att fokusera på? Förutom allt sånt som vår mäklare har hand om som fotografering och allt det där så ligger vårt fokus just nu på att hitta vårt nya boende. Jag erkänner att det är den punkten som ger mig störst stresspåslag. Vi håller tummarna för att det dyker upp ett radhus som vi kan hyra. Det är vad vi verkligen hoppas på just nu. Annars självklart lägenhet. Ni får gärna hålla en tumme eller två för oss att det där radhuset dyker upp. Får vi pusselbiten med boendet att falla på plats så blir det dominoeffekt på allt som ska fixas och göras och bitarna faller på plats en efter en och jag slipper ha den här konstanta stressen i bakhuvudet.

Nu är vi i alla fall klara med en stor del av det som ska fixas för att lägenheten ska kunna läggas upp för försäljning.

Over and out!

Fira?

Jag är klar med klädkammaren! Trodde helt enkelt inte riktigt att det faktiskt skulle hända. Det tog ju både en och tre dagar för att ta sig igenom allt där inne. 

Nu i helgen som var tog jag ett sista krafttag och rensade ut det sista från mina hyllor så att jag kunde demontera dom och ställa in några kartonger som jag redan nu börjat packa. Inget egentligt packande ännu utan lådorna med allt från mitt skrivbord och de saker jag ska spara från klädkammaren.



Jag måste er känna att det känns enormt skönt att vara klar med den största delen av städande och undanröjande inför flytten. Klädkammaren är absolut det ställe där det samlas mest saker och absolut även en hel del skräp. De andra utrymmena i lägenheten rensar jag lite till och från och dom är alltid lättare att gå igenom och rensa ur men just klädkammaren är ett svart hål tror jag. Man stoppar in saker där hela tiden och tappar ofta bort exakt vad det är man har där inne. Det är oftast ett ställe man glömmer bort att rensa och städa också för det är inte en yta som används och syns varje dag utan det liksom glöms bort. 


Jag får väll erkänna att överhyllorna fortfarande är ganska fullpackade men det betyder inte att jag inte gått igenom allt på dessa hyllor och faktiskt rensat ut här också. Det enda som inte är helt klart är Kims grejer här uppe men det överlåter jag till honom. Jag har gått igenom allt som är mitt eller Vilyas här inne och det räcker gott och väl för min del för att känna mig klar med mitt röjande här inne.

Jag har gjort en del roliga fynd om vi säger så. Kanske inte roliga för någon annan men för mig då det är en del saker jag helt glömt bort att jag ens ägde. Sen har jag hittat en del saker jag funderat både en och två gånger varför jag överhuvudtaget sparat det? Varför sparar man saker som är trasiga till exempel? Det förstår jag inte och nu har jag rensat bort alla sånna sparade underligheter.

Jag var lite fundersam på om jag skulle ha någonstans att ställa undan saker inför mäklarens fotografering men jag tror inte att det ska vara något problem nu. När allt som ska till återvinningscentralen är borta så kommer det kännas som ett hem igen och inte som ett bombnedslag och då kommer det bli mycket lättare för mig att få undan även ytterligare lite småsaker som inte behöver vara framme för försäljning av lägenheten med allt vad det innebär.

Så hur firar man att man är klar med att rensa ur en klädkammare egentligen? Har ni några tips? Firandet får nog vänta ett par dagar till dock tills den här förkylningen släpper och jag orkar en aning mer än att titta på Peppa Pig och Paw Patrol med Vilya.

Over and out!



Så många skor...

Hur många par skor behöver man egentligen? Uppenbarligen så tror jag att jag är en tusenfoting för antalet skor jag har är några fler än vad jag behöver. Jag insåg hur många par skor vi verkligen har här hemma idag när jag tömde vår skohylla och la ut alla på golvet i vardagsrummet. 


Vi gick igenom alla skorna och behöll bara dom som var hela, passade och var bekväma. Jag hade till exempel fyra par högklackade skor som inte är sköna att gå i över huvudtaget. Gissa hur pass välanvända dom är? Vi säger såhär, deras bästa gren är dammsamlande. 

Vi kom fram till att knappt hälften är trasiga eller för obekväma för att vilja använda så dom blev nedpackade för återvinningscentralen. Resten är nerpackade i IKEApåse och inväntar en flyttkartong. Jag har ju en har ju en hel del skor kan jag ju lugnt kobstatera och så länge mina skor jag har nu inte går sönder och jag behöver ersätta dom så tror jag att ett köpstopp på just skor är ganska bra. Jag vet att jag kommer behöva köpa nya gympadojor till och från för att nämna ett par jag regelbu det sliter ut. Annars håller mina skor rätt många år faktiskt.

Så hur många par skor behöver man om man ska ha flera olika? Hur många par skor äger man egentligen om man ska vara ärlig och hur många använder man faktiskt?

Over and out!