Mjukt paket

I början av veckan fick jag hem ett till paket från Korps.se. Nu har jag nytt tyg att ta mig an och sy saker av. Den här gången är planen minst två par linnebyxor till Kim.

 

Jag sydde ett par byxor till honom inför Medeltidsveckan på Gotland 2018. Dom byxorna är väl använda även efter medeltidsveckan om vi säger så och jag tyckte nog att det var dags att sy ett nytt par. Då kan jag ju lika gärna sy två par på en gång. Alltid trevligt att kunna byta lite ibland. Sen kommer dom här även bli sydda för hand då jag fastnat i just att sy för hand den sista tiden. Det är som meditation och så avslappnande. Trodde aldrig att jag skulle gilla det så mycket. Sydde en mantel för hand för måbga år sedan och sa då att jag aldrig skulle sy ett helt plagg för hand igen. Snacka om att man aldrig ska säga aldrig.

Något annat som fanns i paketet var också kartor med tygprover. Det kan vara bra att kolla på tygerna och se färg och tjocklek innan man beställer till nästa projekt.

Vi får se vad som sys härnäst.
 
Over and out!

 

Pulka

För ett par veckor sen så fick Vilya hjälm och pulka. Hob har åkt lite men inte i någon backe än. Vi får se om damen ens vill åka. Hon har den sista tiden väldigt bestämt talat om att hon inte tänker åka i pulkan.


Såhär ser det ut när vi tar med pulkan. Vilya ska absolut inte åka i den för hon ska ju dra den. Man kan ju tycka att det skulle vara skönt att bli dragen i pulkan och slippa gå men inte om du frågar henne. Nej hon talar högljudt om att hon inte alls ska sitta i pulkan och blir inte nöjd förens hon får gå före pulkan med snöret i handen och dra den.


Såhär såg det ut påväg till förskolan. Hon skulle absolut inte åka men det skulle hennes väska och hon drog den hela vägen dit. Vi får se hur det blir på vägen hem också. Då brukar hon vara tröttare och tycka att vi ska bära henne så då kanske det är ok att åka lite. Annars lär väskan få en åktur även på hemvägen.
Envisa och bestämda lilla tjej.

Over and out!

Hel garderob

Jag har verkligen hamnat i ett flow när det kommer till det här med att sy för hand. Jag sydde ju en del till mitt lilla busfrö redan i somras under digitala medeltidsveckan. Eller ja, en del och en del. Jag sydde en liten mantel och en kappa. Nu har jag broderat på båda dessa plag och även täckt baksidorna av broderierna på manteln. Jag blev väldigt nöjd får jag erkänna. 

Vad är det då mer som bara råkat bli sytt? Busfröet har fått en underklänning/särk och en huva. Eller ja, egentligen har hon fått två huvor då jag först gjorde en helt klar innan jag kom på att jag inte riktigt mätt alla mått och den var snäppet förliten för henne. Det blev till att sy en lite större också.

Sen har jag börjat snegla mer och mer på kläder som har sitt ursprung i vikningatiden. Närmarde bestämt en hängselkjol. Jag har sytt en sådan till mig själv och en mini till Vilya. Våra särkar/underklänningar är väll egentligen en aning för figursydda för vikingatid kanske men de duger för tillfället. Lär bli nya här framöver. 

Måste även få skryta lite med hur jag fick till kilarna på hängselkjolen. Jag har aldrig fått dom att sitta så snyggt när jag sytt på maskin. Det här med att sy för hand har absolut sina fördelar.

Sen sist men inte minst har Kim också fått en huva. I och med att han gillar stora huvor som skyddar mot väder och vind och bara allmänt gör att skärma av omvärlden så blev han glad. Vi får se om jag kidnappar den och sätter dit något brodderi också. Jag har inte bestämt mig riktigt ännu. Jag vet att brodderierna kanske inte riktigt är historiskt korrekt men då jag inte strävar efter att återskapa någonting utan mer grundar det jag syr på historisk inspiration så kan jag brodera bäst jag vill på kläderna. Jag råkar tycka att det är kul och att det blir snyggt.

Nu får vi se vad som blir sytt härnäst. Jag har ett par idéer om vi säger så. En del av dessa kräver dock att jag köper mer tyg och det ska jag i alla fall vänta någon vecka till med. Jag är inte riktigt hundra på vad jag vill ha för något ännu och då kan jag lika gärna vänta.

Något jag har kommit fram till att jag behöver skaffa är i alla fall ett par spännbucklor för att hålla upp och liksom avsluta min hängselkjol. Har inte haft en anledning att skaffa sådana innan även om jag gärna velat men nu har jag ju sytt ett klädesplagg som passar till och då är det mer logiskt att skaffa det också. Det lär nog bli både en och två till sådana kjolar också nu när jag väl gjort den första.

Over and out!