1UPbox

Nu är det ett tag sedan jag fick hem min 1UPbox för mars och jag har redan redan fått hem min box för april så det är hög tid att jag delar med mig av det här inlägget.

Temat för mars var TEAM

Som vanligt innhöll boxen en hel drös roliga saker. Det jag varje månad ser mest fram emot är dock den T-shirt som finns med. Det är en unik T-shirt som du inte kan få någon annanstans än genom 1UPbox. Den här gången var det en supersnygg T-shirt med Sonic, The flash och Rocket på. Coolt tryck och som vanligt toppenkvalitet. Jag älskar dom här tröjorna då dom är långa och väldigt bekväma att ha på sig. Det är 100% bomull och dom är supermjuka och sköna att ha på sig. Det är även bra kvallitet på trycken som sitter kvar helt perfekt även efter ett par tvättar.

 

Det andra som fanns i boxen var en liten Sonic-figur (den fick självklart Kim då han är den av oss som spelat sonicspelen), en Adventuretime-affisch, ett armband med X-menfigurer på, månadens pin och supersöta klistermärken med Turtles.

            


En helt klart godkänd box och jag längtar redan efter nästa som har temat ACTION.

Over and out!

Taggar: #1upbox, #TMNT, #turtles, #tvspel;

Försäkring

Igår kändes det som att jag fick ett slag i magen när jag öppnade ett brev från mitt försäkringsbolag. För ett tag sedan gjorde dom mig uppmärksam på att den olycksfallsförsäkring som jag hade inte täckte allt. Det var en sorts fritidsförsäkring som bara täckte vissa saker men tex inte sjukdom. Jag behövde helt enkelt en ordentlig olycksfall och sjukförsäkring. Sagt och gjort jag fyllde i alla uppgifterna som behövdes och skickade in det till mitt försökringsbolag.
 
Igår fick jag svaret, jag får visserligen den försäkringen jag ville ha men till ett högre pris. 200kr mer i extra premie är jag tvungen att betala. Varför? Jo för att enligt mitt BMI så har jag övervikt, klass 1 fetma. Ingen annan anledning än att dom anser att jag väger för mycket. Det har alltså ingeting med min egentliga hälsa att göra eller hur mycket eller lite aktiv jag är. Det kändes som att jag fick ett slag i magen och någon samtidigt drog undan mattan under fötterna på mig. Jag har kämpat med både min vikt och min självbild sen jag gick på gymnasiet, mer än halva mitt liv och det här sänkte mig totalt. Jag har kämpat med min vikt i många år nu. Jag jag gått ner massor i vikt och sen gått upp det igen. Fram och tillbaka av olika anledningar och jag kämpar varje dag för att det här pågående kriget en dag ska ta slut. Därför tog det här väldigt hårt. Det var som att den självbild jag lyckats bygga upp och kämpa mig till inte betyder ett dugg. Det är som att alla ansträngningar jag gör för att må bra och hålla en vettig vikt inte betyder ett dugg. Nu har mitt försäkringsbolag talat om för mig att jag är så fet att jag egentligen inte är önskvärd. Jag får vara med på undantag. Betalar jag extra så får jag vara en person värd att försäkras.
 
Det här är hemskt. Pratar jag med folk som tränar och jobbar som PT, träningcocher och annat skakar dom bara på huvudet på BMI. Det är ett värdelöst sätt att kolla hälsan på en människa. Vikten säger egentligen ingenting om hur hälsosam någon är. Jag har tex många gånger fått rådet att kasta ut vågen och strunta i den helt. Vill jag bli mer hälsosam ska jag helt skita i vikten och heldre använda ett måttband eller ta bilder på mig själv regelbundet och på det sättet se hur det går. Vikten i sig talar inte om hur mycket vätska jag har i kroppen, det talar inte om hur mitt hälsåtillstånd ser ut och det talar inte om hur stor fettprocent jag har. Det är en generell uträkning av vikten jämfört med längden.
 
Min självkänsla och min självbild är fortfarande rätt nertryckt efter det här och det kommer ta ett bra tag innan jag har byggt upp det här igen. Imorse kändes det som att jag mest var förbannad men varje minut som går så ligger det där och gnager och ilskan lägger sig mer och mer och uppgivenheten tar tyvärr över. Nu är det hårdträning som gäller. Att betala 2400kr mer om året bara för att min vikt inte passar min längd känns inte riktigt rimligt. Dom pengarna kan jag göra mycket annat roligt för istället.
 
Over and out!

Tillbaka till vardagen

Det var länge sedan jag skrev någonting här. Jag har flera inlägg som bara ligger och väntar bland utkasten för att bli publicerade. Jac hade planen på att lägga upp ett inlägg för 10 dagar sedan. Saker och ting blev inte riktigt som jag hade plannerat. 


Jag tror att man måste levt under en avlägsen sten om man inte är medveten om vad som hände här i Stockholm för 10 dagar sedan. En fruktansvärd händelse som skakade om ordentligt. Det är en såndär händelse som kommer etsas fast i minnet och man kommer alltid att minnas vad man gjorde just då.

Händelsen skakade om hela vårt samhälle och absolut även mig. Efter det så kändes det här med att blogga om en massa vardagliga saker ganska litet och totalt meningslöst. Det är så jag kännt hela förra veckan. Sen nu i helgen började jag tänka om. Det är precis det som behövs. Att man håller fast vid vardagen och fortsätter med precis det man gjorde förut. Påsken var ledig tid för mig och jag kände att jag behövde ta det lugnt bara men nu är vardagen här igen. Idag börjar ungarna på jobbet igen efter en veckas lov. Nu är absolut en bra dag att börja här igen. 

Som sagt det ligger en hel del inlägg på kö redan och dom kommer upp här ett efter ett. Får se hur många jag lägger upp den här veckan men det blir nog både ett och tre.

Tiden går fort nu och det är lite svårt att hinna med. Den här arbetsveckan börjar ju med en tisdag och bara det kommer göra att hela veckan känns konstig. Kommer ligga en dag efter i huvudet hela veckan. Vi är redan i mitten av april och sommaren närmar sig med stora steg. Ser fram emot allt vad som komma skall, även om jag inte ens vet vad det är ännu. Några större planer har jag nämligen inte gjort. Får se vad som kommer helt enkelt.

Over and out!