Första dagen

Då var den första dagen på nya jobbet gjord. Den första riktiga dagen i alla fall. Jag har smygstartat lite redan för jag har vart där några dagar och vickat. Det var ganska skönt för det blev en mjukstart och gav mig en chans att försöka trycka in en massa namn i skallen.

Första dagen på riktigt idag i alla fall. En hel del nya saker men välidgt mycket som känns väldigt bekant. Mycket är samma bara i olika system. Fick frågan av några tjejer om dom var busigare än barnen på min förra skola. Barn är barn och just den biten är väldigt lika. Varken mer eller mindre.

Spenderade större delen av dagen till att läsa in mig på en massa olika saker och få ett grepp om hur allt i datorn är upplagt. En del är samma och annat är i stort sett tvärt om. Kan väll konstatera att inget av system jag jobbat med när det kommer till it-system som ska användas inom skolan är de mest användarvänliga systemen jag någonsin stött på. Varför är det så egentligen? Samma med att man alltid ska ha typ tre olika system att jobba med parallelt för olika saker. 



Känns i alla fall skönt att komma in i rytmen med att jobba igen och det känns som att jag kommer trivas. 

Har dock kommit på mig själv med att jag saknat alla mina gamla kollegor väldigt mycket. Människor jag spenderat mycket tid med och tycker väldigt mycket om. Känns lite konstigt att vara i den här typen av miljö och ingen av dom är där. Tänkt på er massor.

Nu ska jag bara komma in i alla rutiner igen. Som att faktiskt lyckas gå och lägga mig. Kan ju lugnt konstatera att det inte är någonting jag är speciellt bra på. Får även vänja mig vid att det inte tar i närheten av lika lång tid att ta mig till jobbet. Tar 20-25 min dörr till dörr. Ska även försöka ta tag i att börja cyckla. Snacka om vardagsmotion. 

Over and out!

Februari?

Ok, vart tog februari vägen? Jag vet att jag ofta säger det men det var nyss första februari och nu jar mer än halva månaden passerat redan. Jag hade dessutom lovat mig själv att bli bättre på att skriva inlägg här och dela med mig av vad jag har för mig. Kalla det nyårslöfte eller liknande men jag hade verkligen intentionen att bli bättre på det. Jag tycker faktiskt att det är kul att skriva inlägg här och dela med mig.

Jag har till exempel två inlägg redan skrivna som bara väntar på en sista finslipning och bilder innan jag lägger upp dom. Frågan är väll bara varför jag inte lyckas ta tag i det?

Aja, nya tag. Bara att blicka framåt. Nästa vecka har Vilya sportlov och vi ska försöka hitta på lite roliga saker tillsammans.


Efter det så börjar den riktiga vardagen igen för mig. Då börjar jag jobba på mitt nya jobb. (Jag har vickat ett par dagar där redan och fått mjukstart men nu på riktigt.) Jag ska jobba på fritids igen. Ingen stor överraskning kanske. Skolan är lite mindre, skolbyggnaden en aning yngre, deffenitivt färre trappor men ändå fortfarande fritids. Full rulle med andra ord.

Fattar fortfarande inte vart den här månaden tagit vägen.

Over and out!

Klippt!

Då har jag vart och gjort det där som jag inte gjort på jag vet inte hur länge. (Fast jag tror det är nästan 10år.) Jag har vart hos frissan och klippt mig. Mitt hår fram till nu har helt enkelt bara vart långt.
 
Det har vart så långt att jag sällan haft utsläpt ens för det trasslade sig bara och var mest ivägen. Mina två normallägen blev helt enkelt en jättelång fläta längs ryggen (kunde nästan sätta mig på den) eller två flätor lindade runt huvudet som en krans. Det var som sagt bara långt. Har tappat räkningen på hur många gånger jag hört folk kommentera hur lång min fläta var när dom såg den. Både till mig och till någon annan när dom tror att jag inte hört. Har försökt hitta bilder på mitt hår men jag har vart väldigt dålig på att fotografera det så det finns väldigt få. FIck gräva runt en del för att hitta dom här två.
 
 
 
Det var i alla fall dags att göra någonting åt det nu kom jag fram till. Så sagt och gjort, jag bokade en tid hos frissan och idag var det dags. Kändes nästan läskigt. Men bara nästan. Det är ju inte direkt första gången jag haft väldigt långt hår och sen fått för mig att jag ska klippa av det. En hel del hår blev det som föll för saxen även den här gången men inte riktigt lika drastiskt som andra gånger jag tröttnat på mitt långa hår och klippt mig men i alla fall hälften. Fick även lite längder och en lång lugg som går in i håret så det blir lite frisyr även om jag bara har det utsläpt.
 
Jag blev väldigt nöjd. Får se hur jag känner imorgon då jag ska få någon ordning på det själv. Idag fick jag det ju stylat av tjejen som klippte mig och det blev jättefint. HOn använde dock en platttång för att få till lite lockar och sånt men jag äger inte ens en sådan så det blir svårt att få till något liknande. Det blir säkert bra ändå.
 


Har i alla fall upptäckt att det är en del jag behöver vänja mig vid igen. Som att det blir väldigt varmt i nacken när man har håret utsläppt. Jag har en "lugg" som vill in i ansiktet hela tiden och jag behöver inte flytta på håret varje gång jag sätter mig ner så att jag inte sätter mig på det eller klämmer fast en fläta bakom ryggen. Snacka om dagens i-landsproblem.
 
Over and out!