Höst

Jag verkligen älskar när träden får sina fina höstfärger. Jag vet att det betyder att det är höst och att snart har träden inga löv över huvudtaget och vintern är här. Inte riktigt ännu dock. Det är fortfarnade fullt av vackra löv på träden och massor av roliga lövhögar på marken. När det är torrt ute tycker jag att det är riktigt mysigt att gå igenom lövhögar och höra hur det prasslar under fötterna. Det får i alla fall mig att le och bli på bra humör. Det kan behövas nu när vi har vridit tillbaka klockan och mörkret verkligen har börjat ta över dygnet.
 
 
Det här vackra trädet står precis bredvid jobbet och jag blir glad bara av att titta på det. Det är som att det står ett helt träd med solljus där bredvid skolgården även under en molning dag som det har vart idag.
 
Over and out!

Snart Halloween

På fredag är det Halloween och jag som tycker att det är mysigt att få pynta här hemma i väntan på årets höjdpunkt när det gäller pyntande (julen) tar självklart tillfället i akt.
 
Här hemma är det spindlar och ljus än så länge. Har en gullig ljusslinga med lysande pumpor som ska upp och ett par andra småsaker men det kommer. Jag är nöjd än så länge i alla fall. Halloween är mysigt men det är trots allt inte mitt fokus.
 
       
          
 
Tycker att det är roligt och mysigt såhär när mörkret verkligen gör sig påminnt. Vi behöver mer ljus den här tiden på året. Snart kommer visserligen julen men december är fortfarande en hel månad bort.
 
Over and out!

Syfestivalen

Igår var jag på Syfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö. Jag åkte dit själv och jag måste erkänna att jag faktiskt är glad för det. Det var mycket folk och trångt över allt. Hade jag vart där tillsammans med någon hade det vart svårt att hålla reda på varandra och nu kunde jag även hoppa över alla delar som jag inte var sådär jätteintresserad av heller. Jag fokuserade på det jag tyckte var intressant helt enklet.
 
 
Det fanns massor att se och massor att köpa. Jag kom hem med två påsar garn och sen lite små saker till pyssel. Mest fästen till olika halsband och örhängen. Jag är riktigt nöjd med mina fynd i alla fall.
 
Bland annat hittade jag knäck/kolaformar i silikon. Såg sånna här formar redan förra året men då köpte jag inga. Den här gången bestämde jag mig för att faktiskt köpa formarna. Jag ångrar mig inte. Kim har dock lovat mig att han fixar kola- och knäckkokandet till jul. Det är inte ritkigt min starka sida då jag helt enkelt saknar tålamod för den typen av godisskapande. Lovar att rapportera om resultatet sen i alla fall.
 
 
Det enda negativa med syfestivalen som jag kunde hitta var alla dessa barnvagnar som folk släpade runt på. Visst, jag förstå rockså att man kanske inte orkar bära på sitt barn hela tiden men om man ska åka iväg på en sånhär grej kanske man ska överväga att inte alls ta med sig sina små? Det var trångt redan innan och sen ska folk fram med sina barnvagnar och en del envisades till och med så mycket att dom skull eha med sig vagnen ända fram till bordet och det gjorde att folk runt omkring inte kunde komma fram alls. Sen var det några som till och med blev irriterade på att folk inte flyttade på sig när dom kom med en vagn och ville fram. Ja, jag vet att jag inte har barn och jag vet att jag förmodligen inte fattar grejen med vagnar just därför men jag tvivlar faktiskt på att jag magisk kommer ändra åsikt om detta om jag någonsin får barn.
 
Over and out!