8år!

Igår fyllde min blogg hela 8år. Det har blivit en hel del inlägg här genom åren. EN del roliga och en del tråkiga, några positiva och andra mindre positiva. Det har ibland vart uppdatterat här varje dag och inbland har det gått flera veckor mellan inläggen. Jag skriver om min vardag och det vet ju alla att vissa dgar är mer intressanta än andra.
 
Jag är väldigt glad att jag har min blogg för den ger mig en möjlighet att gå tillbaka och läsa om vad jag gjort under dessa år. Det ger mig en chans att få en tillbakablick. <jag hade aldrig trott att jag skulle hålla på med min blogg såhär länge och fortfarande tycka att det var kul att skriva. Det gör jag nämigen. Även när uppdaterandet ligger på sparlåga så tycker jag att det är roligt, då är det bara livet runt omkring som tar upp mer plats och tid.
 
Grattis på 8årsdagen lilla bloggen och jag hoppas att jag får fortsätta skriva i minst lika många år till. Jag hoppas att ni vill fortsätta läsa.
 
 
Over and out!

Magic loop

Fina Sara på jobbet har lärt mig lite roliga tricks när det kommer till stickning. Jag har stickat en del nu under våren och jag har bland annat lärt mig sticka med rundstickor och strumpstickor, jag har lärt mig byta färg och göra aviga maskor, jag har lärt mig sticka muddar och jag har för första gången i mitt liv stickat något annat än halsdukar. Det senaste i raden av roliga saker jag lärt mig om stickning är att sticka med magic loop.
 
 
Man använder en väldigt böjlig kabel på rundstickor och så gör man helt enkelt öglor av kabeln för att kunna sticka mindre varv än kabeln är lång. LÄttare än att hålla på med jobbiga strumpstickor som hela tiden vill åka ur maskorna.
 
Jag gjorde först ett par gula handledavärmare i den här tekniken och sen tyckte jag att det var dax att prova en mössa. Jag har ju fått lite dille på det här med att sticka just mössor. Det tar lite längre tid för mig att sticka med magic loop men det gör ingenting. Det tog mig ungefär en vecka att bli klar med min första mössa stickad med magic loop.
 
   
 
Alltid lika kul att sitta och sticka under lugna stunder på jobbet. Ungarna är nyfikna och frågar vad det är jag gör och dom tycker det ser roligt men klurigt ut. Dom håller sig fortfarande till fingervirkning men förhoppningsvis har jag sått ett litet frö av nyfikenhet till stickning och virkning i framtiden i alla fall. Många av mina ungar har aldrig förut sett någon sticka. Är handarbete utrotningshotat?
 
Over and out!

Skolavslutning och sommarfritids

Juni betyder alltid samma sak på jobbet, skolavslutning enligt tradition. Rektorn håller tal och det sjungs en massa. Alltid trevligt tycker jag och jag gillar avslutningen. Alla är på så bra humör och ungarna är så förväntansfulla. Vi hade lite sång och uppträdanden i klassrummet innan vi gick till den stora avslutningen och det var mysigt tyckte jag. Fick liksom önska klassen jag jobbat med mest under det här året en trevlig sommar (även om jag träffar många på sommarfritids) och ha en fin stund tillsammans som en avrundning på ett jättefint läsår.
 
 
Vi pedagoger fick blommor och avslutningespresent. Jag blir alltid lika rörd varje år. Jag förväntar mig aldrig någonting och blir nästan tårögd varje gång jag får någon avslutningspresent. Jag fick blommor, presentkort på böcker, choklad och en fin presentpåse med te.
 
      
 
Efter avslutningen så är det ju ingen skola mer förens höstterminen drar igång igen i augusti. Det betyder dock inte att skolan ekar tom. Nej, vi har full aktivitet fortfarande. Nu är det ju sommarlovsfritids. Vi Pysslar, leker, har utflykter och bara tar det lugnt utan alla tider vi måste passa i vanliga fall under terminerna. Det tar någon vecka för ungarna som är på fritids men nu i slutet av den här veckan märktes det att dom började varva ner och ta det lite lugnare. Nu började dom komma in i att det är sommarlov och vi tar det lugnt. Känns bra. Vi börjar alltid mornarna på samma sätt nu under sommaren med att titta på sommarlovsmorgon. Jag tror att det är en bidragande faktor till att ungarna inser att det är sommarlov och ingen skola alls längre.
 
Sommarlovsmorgon
 
Utflykt till park i det fina vädret
Over and out!