Snart ett nytt år

Jag har kommit på att lättaste sättet att veta att det är nyår. Eller tre sätt egentligen.

1. Man hittar små jobbiga ungar överallt som i stort sett bombarderar en med smällare.
2. Alla TV-kanaler har olika program för att minnas året som gått.
3. Man kan läsa hur många insändare som helst i tidningarna där arga hundägare förbannar varenda människa som ens funderar på att skjuta raketer på nyårsafton.

Det sista sättet får mig alltid att skratta. Hur naiva får människor bli i egentligen?
Nu tror säkert många att jag är dum eller bara elak i och med att jag inte tycker synd om vovvarna som är skotträdda. Då tror dom personerna fel. Jag tycker jättesynd om de hundar som är så rädda för smällare att dom till och med måste drogas ner för att klara nyår. Jag tycker otroligt synd om dessa hundar för dom har ju inte satt sig själva i den situationen direkt.
Nej, det jag skrattar åt är helt enkelt de människor som årkar bråka om saken. Folk kommer att skjuta raketer och smälla smällare på nyår. (jag tycker dock att man kan visa den respekten att man låter bli smällarna helt och hållet och bara skjuter raketer vid tolvlaget) Jag förstår inte hu man kan skälla ut alla människor som väljer att fira det nya året med ett fyrverkeri. Ta hand om era hundar istället säger jag. Dra för gardinerna, ha på tv/radio och sitt med era hundar och klappa om dem. Matte och husse är oftast hundens största säkerhet och går ni iväg så kommer hunden bara bli mer orolig. En annan sak är att inte gå ut med hunden vid tolvslaget. Jag har sett en del idioter som har med sig skotträdda hundar ut när dom tittar på raketerna. Sånna människor vill jag verkligen bakna i huvet med någonting hårt. Sånna människor skulle inte få ha hund.

Själv har jag som tur är inga sådana problem. Mina möss är inte skotträdda. Här där jag bor har folk smällt smällare och skjutit raketer ända sen jul och dom reagerar inte ens. Sitter i buren och tvättar sig och själv hoppar man till och undrar vad som hände. Jag diggar mina möss alltså.
Tiny och Pixie fick en ny bur idag föresten. En till liten bur som är hopbyggd med deras gamla lilla bur med rör. Vi ska ha alla fyra bustjejerna i den dubbelburen sen när Pixie och Tiny inte behöver sitta i karantän längre. Tror att My och Mini kommer gilla rören dom också. Möss gillar att klättra och då får dom verkligen utrymme för det.

Nä nu ska jag gå och spela lite singstar med pojken....

Mellandagsrea

Jepp, jepp. Då var julen över för den här gången då?
Alla vart snälla så dom fått julklappar? Jag vet att jag hade 27 snälla personer på min julklappslista som fick fina paket av mig. Ännu har ingen klagat på innehållet heller så jag tror jag lyckades hitta bra saker till alla.
Jag måste vart jättesnäll för jag fick en massa fina julklappar. Behöver ju inte dra alla men jag fick bland annat pengar, pyjamas, halsband, strumpor, badankor, böcker läslampa och ett drakspel. Jag vart jätteförvånad på julafton över alla fina paketen. Förvånad och jätteglad. Jag erkänner, jag älskar att få paket. Det är väll egentligen inget man ska erkänna men jag gör det i alla fall. Jag tycker om att få massor av paket. Om det sen är stora, små, dyra eller billiga saker i dem spelar ingen större roll. Inte sålänge det finns en tanke bakom. Det är det jag blir mest glad över, att någon har tagit sig tid att fundera ut en massa små presenter som är personligt utvalda just till mig. Helt underbart. Speciellt när jag får göra likadant till alla andra.

Men som jag sa förut. Nu är julen över. Julklapparna äruppnade och spänningen har klingat av. Nu går man egentligen bara och väntar på nyår när man får festa tillsammans med familj och vänner och fira att ett nytt år tar sin början med allt vad det innebär.
Något annat som är bra nu mellan jul och nyår är mellandagsreor. Fick man som jag lite pengar i julklapp kan man ju gå ut och hitta ett par till fina julklappar till sig själv. Jag har till exempel köpt spelet singstar till playstation och en ny digitalkamera. Två mycket bra julklappar tycker jag. Inte bättre än någon annan men det var två saker jag ville ha helt enkelt.
Det är dock ganska komiskt hur hysteriska människor är i affärrna just nu. Dom är värre än innan jul till och med. Helt galna springer dom runt i affärerna och sliter och river i grejjorna och har dom inte skuldsat sig innan jul med lla julklapparna som skulle köpas så gör dom det nu när dom ska köpa fynd till sig själva. Helt otroligt vad människor är skumma ibland. Jag fattar inte hur man orkar.

Jag tror jag håller mig hemma och tar det lugnt resten av mellandagarna så jag ine blir överkörd av en barnvagn eller nått sådant. Mycket lugnare att spela TV-spel, läsa i mina nya böcker och kela med mina små muslingar.
Ta det lugnt därute i mellandagskaoset nu gott folk.

Julafton

Jepp då har den då slutligen kommit, julafton. Jesus födelsedag, eller nått sådant.
Om man nu ska påstå att det är en kristen högtid så tror jag att folk tappat bort budskapet någonstans bland julgranar, klappar, dignande julbord och kalla anka. Jag personligen årka anse att jul inte alls är en kristen högtid. Inte i grunden i alla fall. Jesus och hela den biten är ju kristet men ordet jul kommer från det keltiska Yule, en högtid som firar vintersolståndet och åres längsta natt. Här i norden hade vi på vikingtiden midvinterblot. Så nej jag tror inte att det här med julen är ett kristet påfund.
Oavsett vart det kommer ifrån dock tycker jag om julen. I år saknar jag min familj lite dock. Jag och pojken ska fira jul hos hans äldre bror. Jag tror att det kommer bli jättemysigt och dte är ju min familj det med på sätt och vis men jag saknar mina släktingar.

Men men nu ska vi inte vara sentimentala här.
Kram på er alla och en riktigt
GOD JUL!!!