Fixande

Jag börjar tro att det är ett vårtecken att folk börjar fixa hemma. Både inomhus och utomhus vet jag jättemånga som börjar fixa med sina hem nu. Självklart är jag inte sämre jag heller. Jag har fixat lite här hemma jag med. 
 
det första är att jag äntligen fixat fönstret i köket. Det har stört mig länge nu och jag har haft planer ända sen jag flyttade in här (september 2010) att fixa med insynsskydd till fönstret i köket. Mitt fönster vetter nämligen rakt ut mot loftgången. Inte det roligaste. Därför har jag haft persiennen neddragen i köket i stort sett hela tiden. Det har varit rätt trist och det har blivit ganska mörkt. Jag funderade först på att skaffa plast att sätta på fönstret så att det inte gick att se in. Sen kom jag fram till att det gick att hitta snyggare insynsskydd också. Sagt och gjort, det tog mig 6 och ett halt år men nu är det fixat.
 
 
Jag är verkligen supernöjd. Det blev snyggt och mycket ljusare i köket. Nu kanske det till och med är värt att fixa en gardinstång och gardin i köket så det blir ännu mer hemtrevligt. 
 
Det andra jag har fixat med här hemma är soffan. Jag började tröttna på min divandel av soffan. Vi satt aldrig i den delen av soffan och hade vi folk hemma och behövde den extra platsen så var det inte direkt bekvämt att sitta där då det inte fanns något ryggstöd. Igårkväll satt jag och surfade runt lite och kollade på nya soffor. Konstaterade att det är rätt dyrt. Speciellt med tanke på att jag inte direkt är missnöjd med soffan här hemma, bara en del av den. Fick en idé igårkväll som jag kände att jag var tvungen att testa imorse. Jag har ju inte tre sittdynor till soffan utan bara två och sen den långa dynan till divanen. Sagt och gjort vred jag på divandynan och la den på soffan istället. Tog bort den ena sittdynan och häktade av själva divandelen.
 
 
Funkade riktigt bra. Det är ju egentligen en tresittssoffa och divandelen är bara påhäktad framför själva soffan. Soffan känns plötsligt jättelång och det blev massor av yta på golvet. Vårt soffbord ser även pyttelitet ut nu. Blev nöjd med resultatet och nu är planen att skaffa en fotölj att ställa dit istället. Den extra ytan försvinner visserligen men samtidigt får vi en ordentlig sittplats och både jag och Kim vill ha en fotölj. Divandelen har för tillfället blivit en fristående fotpall men jag tror inte att vi kommer ha den kvar när vi väl skaffat fotöljen. Får se helt enkelt. 
 
Vad tycker ni då? Blev det bra?
 
Over and out!

Nytt hemma?

Jag vet inte om det är att våren är på G eller något annat men jag har för tillfället fastnat på att gör om lite hemma. Inga jättestora grejer egentligen men lite nya möbler. Jag har, fram tills dess att jag köpte vårt nya köksbord, alltid köpt det billigaste jag kunnat hitta bara för att spara penger och för att vara praktisk. Nu har jag skiftat om lite i fokus och jag vill istället välja möbler som jag verkligen vill ha. Det även om jag kommer få spara ihop för att kunna köpa dessa möbler.
 
Till att börja med vill jag göra om ute på balkongen. Vi använder den nästan aldrig och i höstas gjorde vi oss av med möblerna vi hade där. Dom var väldigt torkade och inte köpta för den här balkongen vilket gjorde att dom inte passade sådär superbra. Dom fungerade absolut men jag kände att det var dax för något nytt.
Nu när jag funderat på vad vi faktiskt använder vår balkong till så har jag kommit fram till att det nästan bara är jag som sitter därute och läser ibland. Därför tyckte jag att det var dax att köpa en balkongmöbel som passar till det. Jag har hittat en fin liten soffa som jag tänker skaffa för att ha ute på balkongen. Den passar bra för mig när jag vill sitta där och läsa och den är tillräckligt stor för att man ska kunna sitta två personer i den om man vill.
 
Bilden är från IKEA
 
Sen är det sovrummet som jag vill göra om. Jag har börjat inse att en ordentlig garderob börjar bli ett måste. Dom två vita som jag fick med mig när jag flyttade in här håller inte riktigt måttet längre. Båda faller under kategorin "det billigaste jag kunde hitta som funkade för tillfället" och jag vill ha en ordentlig garderob nu. Jag hittade en fin garderob som jag gillade på Jysk och jag har verkligen fastnat för den. Tror att det kommer få flytta hem en sån garderob hit snart. Ska bara komma på hur jag ska få hem den också. Det går inte riktigt att ta den på en pirra hem som när jag och Kim köpte en ny luftmadrass på Jysk för ett par veckor sedan. Men men, det får bli ett senare problem.
 
Bilden är från JYSK
 
Vi får se hur mycket mer jag kommer på att jag vill göra om här hemma. Jag har ett par idéer till men dom får vänta till ett senare tillfälle helt enkelt.
 
Over and out!

Födelsedag

Förra helgen fyllde jag år. Firade det i dagarna två på olika sätt. På lördagen hade jag spelkväll tillsammans med några kompisar. Vi köpte pizza, snackade, spelade TP och hade en rolig kväll. 
 
På söndagen, som var min födelsedag, så hade jag fått världens kanonväder. I vanliga fall brukar min födelsedag innebära regn, snöslask och en allmänt grå och kall dag. I år så blev det verkligen tvärtom. Det var strålande sol och vackert vårväder. Det var visserligen rätt kallt men vår balkong som ligger i lä blev så pass varm att vi kunde ha balkongdörren öppen en lång stund. Hade treditionsenlig födelsedagsfika med familjen. Hade bakat en cheescake som vi mumsade på. 
 
 
Tack allihop som var med på olika sätt och gjorde min födelsedag till en riktigt fin dag.
 
Over and out!