Städning

Jag håller fortfarande på att packa upp och packa undan lajvgrejor. Jag är riktigt farsinerad över hur mycket tid det tar att fixa iordning efter lajv. Det tar tre gånger så lång tid att packa undan alla saker som det tar att packa dem innan lajvet.

Nu är det dock bara en del småsaker kvar...ja, plus det mest tidskrävande arbetet att tvätta alla leriga lajvkläder. Jag är ju så dum att jag har broderat på i stort sett alla mina kläder och det gör att jag inte kan tvätta dem i maskin. Handtvätt är inte direkt min starka sida och inget jag tycker om speciellt mycket men vad ska man göra...

over and out.

Lajvbild

Lovade ju igår att jag skulle slänga upp lite bilder från lajvet här och det löftet tänker jag inte bryta. Men jag lägger bara upp en bild här. Resten får ni kolla in på min bilddagbok.

Den här bilden är tagen av min kompis Jonas då han lånade min kamera och fotade mig precis efter lajvet. Tyvärr tog batteriet slut i min kamera efter det och jag fick inte mer än en handfull bilder. Hoppas att jag kan få lite bilder av min kompis Emil då han hade en bra kamera och han hade batteri i sin.

Här är i alla fall en bild på mig i lajvkläder direkt efter lajvet. Man kunde ju vart renare men men...=P


Over and out!

Lajv

Kom hem igår efter en veckas lajvande.
Har haft askul. Det kunde dock vart lite mer sol och lite mindre regnande men men. Fick lajva väldigt mycket på det jag ville driva framåt i spelet och det är jag glad för. Det enda jag tyckte var lite tråkigt var att jag inte kunde använda min nya ringbrynja eller mitt svärd. Nu fick jag låna ut dem till min kompis M för jag hittade ingen annan som kunde låna dessa saker. Hade vart lite svårt för honom att spela soldat utan brynja och svärd men jag kunde spela adjutant utan dessa saker och sen är ju min roll egentligen bågskytt så det gjorde inte så mycket.
Det andra som var mindre roligt var att mina knän inte riktigt ville vara med. På onsdagen så hade vi fackeltåg ner till sjön när det var mörkt ute och det var vackert och mysigt och allt det där. När vi skulle gå tillbaka upp till vårt läger var det dock mörkt och ingen hade sina facklor kvar så jag snubblade rätt mycket på rötter och stenar och till och med min mantel två gånger. Det gjorde att mina knän inte ville vara med alls dagen där på. På torsdagen stod det stora slaget. Pojken fick vara med om sin första lajvstrid och nu kan jag nog lugnt säga att han är fast i lajvandet. Han tyckte att det var askul och kan knappt sluta prata om det. Själv var jag kvar och vaktade lägret. Som enda bågskytten som var kvar var jag tydligen väldigt omtyckt.

Det blev som vanligt många minnesvärda stunder under lajvets gång. Till exempel E som pratade i sömnen och kläckte ur sig "har ni koll på kollen så har jag koll på gripen". ( Min kompis J spelar Riddar Grip)
Något annan minnesvärt är när jag upptäcker att en kaka som jag tagit en tugga ur och sedan lagt ifrån mig blivit uppäten av en av våra spaningssoldater. Jag gick hela lajvet och försökte kräva tillbaka en kaka från honom. Det gick mindre bra.
Sen var det en av riddarna som klagade på att portarna och pallisaden var dåligt byggda, vi ställde en bit pallisad utanför hennes tält och satte dit ett brev där vi skrev att hon kunde ju bygga sitt eget fort, vi gav henne en början men resten fick hon göra själv.
Detta gjorde vi samma dag som vi drack förbjudet Elgadiskt "blått" vin. (vitt vin med blå karamellfärg) Alla blev blå på tungan och vi satt och lipade åt varandra. Har nog inte skrattat så mycket på väldigt länge som den kvällen. Helt underbart.

Finns mycket att berätta om det här lajvet men det är för mycket för att skriva här om man säger så. Kan nog i alla fall hinta att Erin är trött på att vara väpnare nu så jag tror jag ska försöka få upp henne till riddare nästa lajv. Pojkens soldatroll blev i alla fall uppflyttad till väpnare efter slaget då han tydligen skötte sig riktigt bra. Blir intressant att spela på det nästa lajv.

Vill ni höra mer om lajvet så får ni nog ringa och fråga. Jag kan prata om det i evigheter.
Slänger upp de få bilder jag har från lajvet här och på min bilddagbok imorgon.

Over and out!