Gott nytt år!


Så var vi här igen. Årets sista dag och ett nytt år på ingång. Det är väll nu man ska summera året och gå igenom allt man gjort eller inte gjort?

Så vad har 2019 inneburit för mig? Upp- och nedgångar som för alla andra. Det största och mest omtumlande var självklart att bli mamma till min lilla prinsessa Vilya. Inget kommer ens i närheten av det. Hon är ett nyfiket litet yrväder som gör att jag skrattar högt flera gånger om dagen. Hur hon kan ha blivit så stor så fort fattar jag inte men jag ser absolut fram emot att få följa med på hennes resa framåt i livet. 
Det har vart skönt att inte jobba. Det är väll en såndär sak man inte får erkänna men jag gör det för det är exakt så jag känner. Att vara hemma och ta hand om Vilya är jätteskönt och jag har några månader kvar innan jobbet drar igång igen och jag tänker göra det bästa av dessa.

Mindre bra saker som hänt iår, dom där jag hellst hade hoppat över. Vi förloradr min fina morfar. Han kommer alltid vara älskad och saknad och han lämnade efter sig ett enormt tomrum. 
Mitt i allt det så fick jag även en blodpropp i benet och den lossnade och vandrade upp i lungorna. Jag fick spendera några dagar på sjukhus och sen spendera ett antal veckor på att få igång orken och rörligheten i benet igen. Äter fortfarande medecin och måste använda stödstrumpor (tur att det finns roliga och färgglada i alla fall) men i övrigt känner jag inre av det längre och min läkare tror att jag kommer klara mig utan några men. En läskig erfarenhet som jag aldrig vill uppleva igen.

Vad väntar nu inför det nya året då? Först och främst vänner och familj. Jag ser fram emot att spendera tid tillsammans med nära och kära. Det är det viktigaste för mig. Jag ser fram emot att få se Vilya växa och utvecklas och lära sig nya saker. 
Jag ser fram emot att åka på Vilyas första resa utomlands. Vi åker till New York i slutet av Februari och hälsar på vänner där. Det ska bli jättekul. 
Sen ser jag fram emot att se vad som helt enkelt dyker upp. Det händer alltid en massa saker under ett år som man inte plannerat för eller förväntat sig och just dessa saker ska bli spännande att se vad dom är. 

Nyårslöften hoppar jag över för den här gången, som alltid annars helt enkelt. Tycker inte att det behövs. Löften till sig själv kan man avlägga varje dag och lägger man inte så stor press på dom kanske man även kan hålla dom.

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år och jag tilljör ni min familj eller mina vänner så hoppas jag att jag får spendera mycket tid tillsammans med er under det nya året. 
Hoppas att 2020 blir ett bra år för er alla.

Gott nytt år!
Over and out!

God Jul



Jag vill passa på att önska er alla en riktigt fin jul. Jag hoppas att ni får en lugn och skön dag oavsett hur ni firar den. Ta det lugnt på vägarna om ni måste ut och köra. Vi vill alla att våra nära och kära kommer fram hela så låt det heldre ta någr minuter extra istället för att köra som galningar.

Här hemma är det nytt och roligt att få fira jul tillsammans med Vilya. Allt är någonting nytt och spännande i hennes värld och allt ska undersökas och hellst ätas på. Kvällens julklappar kommer nog att bli en succé, mer på grund av pappret än vad som ligger i paketen. I alla fall just ikväll. 

Så från mig och min lilla familj till er alla, nära och kära, vänner och bekanta och alla jag kanske inte känner, God jul!

Over and out! 

Lugn julstress?

Bara 9 dagar kvar till julafton nu. Halva december har passerat och jag har bara skrivit ett enda inlägg här. Jag hade planer på att skriva en hel del mysiga och juliga inlägg nu när jag verkligen har tiden att njuta av hela december. Det har inte riktigt blivit så. Varför då? 

Jag skulle ju kunna skylla på Vilya, att jag inte har tiden att skriva här för att jag spenderar tiden med henne. Visst spenderar jag madsor av tid med mitt lilla busfrö, speciellt nu när hon börjat kravla runt överallt, men tiden finns fortfarande för hon sover ett par timmar varje dag. Skriva ett inlägg här tar inte timmar. Det går på några minuter om jag använder datorn, lite fler minuter om jag skriver på mobilen men fortfarande inte lång tid. 


Nej, Vilya kan jag absolut inte skylla på. Julstök skulle väll vara nummer två på listan av förklaringar till min frånvaro här men inte det heller stämmer. Jag har fixat allt jag vill fixa med såhär i jultider och det har gått jättebra. Pyntat hela lägenheten, bakat lussekatter och kakor, gjort godis, fikat, pysslat julkort och tittat på snart varenda julfilm Netflix och Viaplay har. Så julstöket är inte heller anledningen.

Jag skulle nog skylla på julstressen. Ja, den där som drabbar en även om man har all tid i världen att fixa med allt. Det är som att det är en obligatorisk stress som infinner sig oavsett om man lider av tidsbrist eller ej. I mitt fall gör jag det absolut inte. Jag har alla julklappar klara, inte inslagna eller färdiga men jag vet vad alla ska få. Alla julsaker står på sin plats utom granen men sen har jag alltid dörsökt vänta med till efter lucia. Julkorten är färdiga, adresserade och frankerade, ska bara läggas på lådan. Trotts allt det här så finns det en stress hos mig över att julen inte är som den ska vara, att det är någonting som saknas eller att jag helt enkelt inte njuter tillräkligt mycket. Det gör mig helt enkelt stressad att inte ha tidsbrist och vara stressad av den anledningen. 

Nu är vi i alla fall framme vid tredje advent och jag ska försöka varva ner en aning de här sista dagarna. Jag vet inte om jag kommer lyckas men jag kan ju alltid göra ett försök. Att jaga Vilya runt vardagsrummet och att leka med henne hela dagarna ger mig i alla fall något helt annat att fokusera på.
Det är dock bara att konstatera, man kan ha julstress även om man har all tid i värlsen och tar det lugnt. Det är nästan så att man kan räkna stressen till jultraditionerna.

Hoppas att ni allihop kan varva ner en aning idag i alla fall och njuta av tredje advent. 

Over and out!