TigerBumbi - Lugn julstress?

Lugn julstress?

Bara 9 dagar kvar till julafton nu. Halva december har passerat och jag har bara skrivit ett enda inlägg här. Jag hade planer på att skriva en hel del mysiga och juliga inlägg nu när jag verkligen har tiden att njuta av hela december. Det har inte riktigt blivit så. Varför då? 

Jag skulle ju kunna skylla på Vilya, att jag inte har tiden att skriva här för att jag spenderar tiden med henne. Visst spenderar jag madsor av tid med mitt lilla busfrö, speciellt nu när hon börjat kravla runt överallt, men tiden finns fortfarande för hon sover ett par timmar varje dag. Skriva ett inlägg här tar inte timmar. Det går på några minuter om jag använder datorn, lite fler minuter om jag skriver på mobilen men fortfarande inte lång tid. 


Nej, Vilya kan jag absolut inte skylla på. Julstök skulle väll vara nummer två på listan av förklaringar till min frånvaro här men inte det heller stämmer. Jag har fixat allt jag vill fixa med såhär i jultider och det har gått jättebra. Pyntat hela lägenheten, bakat lussekatter och kakor, gjort godis, fikat, pysslat julkort och tittat på snart varenda julfilm Netflix och Viaplay har. Så julstöket är inte heller anledningen.

Jag skulle nog skylla på julstressen. Ja, den där som drabbar en även om man har all tid i världen att fixa med allt. Det är som att det är en obligatorisk stress som infinner sig oavsett om man lider av tidsbrist eller ej. I mitt fall gör jag det absolut inte. Jag har alla julklappar klara, inte inslagna eller färdiga men jag vet vad alla ska få. Alla julsaker står på sin plats utom granen men sen har jag alltid dörsökt vänta med till efter lucia. Julkorten är färdiga, adresserade och frankerade, ska bara läggas på lådan. Trotts allt det här så finns det en stress hos mig över att julen inte är som den ska vara, att det är någonting som saknas eller att jag helt enkelt inte njuter tillräkligt mycket. Det gör mig helt enkelt stressad att inte ha tidsbrist och vara stressad av den anledningen. 

Nu är vi i alla fall framme vid tredje advent och jag ska försöka varva ner en aning de här sista dagarna. Jag vet inte om jag kommer lyckas men jag kan ju alltid göra ett försök. Att jaga Vilya runt vardagsrummet och att leka med henne hela dagarna ger mig i alla fall något helt annat att fokusera på.
Det är dock bara att konstatera, man kan ha julstress även om man har all tid i värlsen och tar det lugnt. Det är nästan så att man kan räkna stressen till jultraditionerna.

Hoppas att ni allihop kan varva ner en aning idag i alla fall och njuta av tredje advent. 

Over and out!

Kommentera inlägget här :