Matcha

Jag trodde aldrig att jag skulle ha någonting för att matcha med Vilya. Jag brukade skaka på huvudet åt bilder på kändisar som hade matchande kläder på sig själv och sina barn. Jag sa alltid att jag aldrig skulle göra så. Jag tror att jag får äta upp det nu. Jag har köpt matchande mössor till oss.


Vilya fick en sånhär mössa med rosa dalahästar på av min moster när hon var nyfödd. Jag tyckte att den var jättefin och den var så bra gjord att det var den bästa mössan hon har haft. Hon växte dock ur den ganska fort och jag tyckte det var synd. 

Nu dök i alla fall tillfället upp att skaffa en ny sån fin mössa från samma tjej som sydde hennes första och det tänkte jag inte missa. Jag ville ju också ha en sån fin mössa och jag råkar ha en svaghet för rosa. Sagt och gjort det fick bli likadana mössor till mig och Vilya. Så nu matchar vi.

Jag tror dock inte att jag medvetet kommer matcha oss två i framtiden något mer. Jag förstår helt enkelt inte grejen med det. Varför gör man det? Några tankar kring det?

Over and out!

Det närmar sig.

Nu är 30-dagars strecket passerat i nedräkningen inför äventyret som jag och Vilya ska ge oss ut på. (Ja, M ska ju med också förståss.) Det känns overkligt för jag tyckte att det var nyligen jag konstaterade att det var 100 dagar kvar. Då tyckte jag att det var evigheter kvar. 100 dagar är ju drygt tre månader. Nu var vi då nere på och passerat 30 dagar kvar. På lördag är det precis 4 veckor kvar tills vi står ute på Arlanda och äventyret skall börja.

Jag har fått frågan att par gånger redan nu, ifall jag börjat få resfeber? Jepp! Det har jag verkligen. Bland annat för att jag ogillar att flyga. (Ja, jag vet allt det här med statestik och sånt men det hjälper inte.) Jag älskar att resa och se världen men jag ogillar att flyga. Det är något obehagligt med att vara så högt upp i luften och inte ha den minsta kontroll över vad som händer. Speciellt inte nu när jag också har Vilya med mig. Jag vill ju absolut inte att det ska hända henne någonting.

Hur hanterar jag då det här med resfeber? Jag fokuserar på att jag tycker det ska bli superkul att åka iväg och dom bitar jag faktiskt har kontroll över. Till exempel packning och den typen av planering.



Jag har hittills haft mina packlistor i huvudet men idag tog jag tag i saken och skrev ner det på papper istället. Jag kom fram till att jag har fyra olika listor för packning. Först är det handbagage och det som ska checkas in. Sen är båda dessa listor delade på två, en för mig och en för Vilya. Även om allt ska ner i samma väskor så är det olika saker vi behöver och inte får glömma så det blir helt enkelt olika listor. Drt kanske är överdrivet att börja fila på allt det här redan nu men som jag ser det så har jag gott om tid att ändra, ta bort, lägga till och fixa med allt om jag börjar redan nu. Plus att sannorlikheten för att jag glömmer något viktigt minskar för varje gång jag skriver upp det på en lista. Vi får se hur många versioner av packlistor jag hinner göra innan det faktiskt är dax att pricka av allt och lägga ner det i väskorna?

Brukar ni få resfeber när ni ska ut och resa och vad gör ni då för att hantera det?

Over and out!

Praktiska saker

Nu inför vårt lilla äventyr när vi ska ut och resa så har jag börjat leta efter praktiska saker som är bra att ha med sig när man har en liten baby och som samtidigt inte tar upp allt för mycket plats eller är svår att ha med. Jag måste ju hålla med min mamma om att set finns mycket smarta grejer nu som underlättar ens jobb som förälder till en baby rätt mycket.

Finns massor av saker men jag tänkte ta upp dom två som jag beställde och fick hem här i veckan.

Det första är en smart haklapp. Här hemma har vi jättebra haklappar som funkar toppen. Stela i plast med en ficka för att fånga upp spill. Hittills har jag haft en mjuk haklapp i vaxduksmaterial ihopvikt och nedstoppad i skötväskan för när vi är ute på språng. Den haklappen har visserligen en ficka men den fåbgar inte upp något egentligen då den inte är öppen hela tiden då hela haklappen är mjuk. Nu hittade jag ett perfekt mellanting, en haklapp med en stel ficka i silikon där resten av haklappen rullas ner i fikan när man ska packa ned den i en väska. Praktiskt och det bästa av båda. Fick även med en sked som matchar haklappen som går att rulla in i haklappen den också.




Det andra jag hittade och beställde hem är något som jag tänkt på ett bra tag nu. En barnstol som man kan ta med sig. Nu har Vilya en egen stol hos både sin mormor och sin morfar, ja till och med hos sin gammelmormor, men det är inte alltid det finns en stol för henne att sitta i. Det gör att hon får sitta i knät på någon och det är inte deþ lättaste när man själv försöker äta eller när man ska ge henne mat. Hur löser man det då på ett smidigt sätt? En barnstol man kan ta med sig förståss. Ja, alla barnstolar går ju självklart att ta med sig om man bara vill och har man bil så är det ju ännu lättare att lösa. Fast om man som oss inte har det så är det lite klurigare. Därför var jag superglad när jag ramlade över den här stolselen. 



Det är en enkel sele som man fäster på vilken vanlig stol som hellst och så har vi en barnstol där Vilya kan sitta säkert. Den är gjort i slitstarkt tyg och superenkel att fästa och när man viker ihop den så tar den knappt någon plats alls så den kan alltid ligga i vagnen eller i skötväskan. Toppen om man är hemma hos någon som inte har en barnstol Vilya kan få sitta i eller om vi är ute på någon resturang eller så som inte har barnstolar. 

Jag kunde inte vara nöjdare med dessa två inköp. Jag hittade båda två på barnresebutiken.se och dom hade massor av smarta saker när man ska ut och resa med barn. 

Over and out!

Taggar: #baby, #barn, #barnresebutiken.se, #resa med barn, #smarta babysaker;