Dag 28

En bild på dig från förra året och en från i år, hur har du förändrats?
 
   
                                                                       2013                      2014
 
Jag skulle väll inte direkt påstå att jag har förändrats sådär enormt mycket. I alla fall inte på dom här två bilderna. Om man känner mig utanför bloggen och intrenet vet man dock att jag har förändrats en hel del i vikten men det syns inte på dom här bilderna och det är ingenting jag hade plannerat att skriva om just nu heller. Det tar jag vid ett senare tillfälle.
 
Något som har förändrats men som inte syns på någon bild är att jag har vuxit väldigt mycket som person. Jag har en lång väg kvar till mitt mål dock men jag har kommit en lång bit på vägen dit. Jag vågar ta för mig mer nu och jag tror mer på mig själv. Jag litar på att jag också kan och jag är bra på saker och ting. Det är inte bara andra personer som ska få stå i centrum, jag har också rätt att stå där till och från. Jag vågar säga vad jag tycker och tänker mycket mer nu än förut och det är jag glad för. Det är ingen annan som kommer se till att jag är lycklig utan det är upp till mig.
 
Jag har stöd av en hel del underbara människor runt omkring mig och jag är otroligt tacksam och glad att jag har er i mitt liv. Ni stöttar, peppar, lyssnar, tjatar, motiverar och inspirerar mig på så många sätt och jag är lika glad för alla. Ibland kan det göra ont att höra sanningen och ibland blir jag ledsen men i det lång loppet vet jag att ni som är min famlij och mina sanna vänner verkligen bryr er och ni finns där oavsett vad som händer. Tack för att ni finns. Ingen nämnd och ingen glömd ni vet vilka ni är. ^^
 
Over and out!

Jultårta

Jag har ju en liten tradition att fixa en jultårta varje år. Ett par år har jag till och med bakat flera olika. Även i år blev det en tråta på julafton. Det blev ett lite annat koncept än det vanliga där jag utgår från en helt täckt tårta. Det här gången fick det bli en tårta med täckta kanter och deckorerad överdel. Jag blev riktigt nöjd med slutresultatet.
 
 
Insidan var chokladbottnar men vaniljkräm och hallonsylt emellan. Täckt med vanlig vispgrädde och olika former av strössel. Kanterna är täckta med choklagsugarpaste och sen järneksblad i vanlig sugarpaste. Bären är pyntgele. Snögubben i mitten är en prydnad jag köpt och den är gjord i sockerkristyr.
 
God som tusan var den. Helt klart en av mina bästa tårtor ever. Jag var till och med tvungen att ta två bitar när vi fikade.
 
Over and out!

Dag 27

Varför gör du den här 30-dagarsutmaningen?
 
En enkel fråga med ett ännu enklare svar, för att få lite nya saker att skriva om som jag förmodligen aldrig skulle ha tänkt på själv. Jag hoppas att ni tycker dte är lika kul att läsa om alla dessa olika kategorierna som jag tycker att det är att skriva om dom.
 
 
Over and out!