God jul

Ville bara ta tillfället i akt att önska alla en riktigt god jul då jag inte kommer att sitta nått mer vid datorn förens efter jul.

Oavsett om man är kristen och firar julen till minne av jesu födelse eller om man är jude och firar hanukha eller om man som jag firar yule så finns det någonting vackert bakom alla dessa traditioner och det är at någonstans finns alltid ett budskap om kärlek och broderskap. Det är väll därför vi i grunden firar alla dessa högtider under den här mörka tiden på året? Vi firar i grunden någonting som skänker oss ljus i all det mörka. Speciellt här uppe i norden där mörkret verligen kryper in till och med i våra sinnen under den här årstiden. Då behövs verkligen ljuset och värmen som kommer från kärlek.  Men men nog svamlat nu...

Så nu önskar jag alla en mysig jul med mycket god mat, fina julklappar och viktigast av allt människor man älskar omkring sig.

over and out!

Besatt??

Jag börjar undra om jag har blivit besatt av min motionscykel?
De senaste dagaran har jag inte haft mycket att göra då mitt jullov har börjat. De senaste två dagarna har jag cyklat drygt bubbelt så mycket som jag har gjort de senaste veckorna.
Jag har helt enkelt cyklat 3,1mil varje dag. Inte för att jag har pressat mig själv. Jag har cyklat i två-tre omgångar varje dag. Det bara blir mycket i och med att jag sitter framför tv:n och kollar på film medan jag cyklar. Då rinner tiden iväg och sen så har jag cyklat drygt en mil. 

Jag hoppas verkligen att det här ger resultat på vågen också bara. Jag fick en riktigt rusch här i måndags när jag stälde mig på vågen och den stannade på 79,8. Det är första gången den stannar under 80 på väldigt länge. Kan inte ens komma ihåg när den gjorde det senast.
Jag hoppas verkligen att jag kommer nå mitt mål med 68kg till nästa jul. Just nu är det min högsta önskan. 
Ja, det oh att vinna 50 000kr i månaden i 25 år på triss förståss.
over and out! 

Livet i förorten

Ikväll gjorde jag och min pojkvän en mindre rolig upptäckt.
Vinden i vårat hus (som ligger precis utanför våran dörr) används tydligen som ett sorts uppehållsrum för ungdomar. Jag skulle inte säga nått om dom bara var där. Stör väll ingen?

Men det som mötte oss när vi gick ut på vinden nu ikväll var inte roligt.
Det slog i vindsdörren ett flertal gånger och jag undrade vem det var som gick ut och in där hela tiden. Jag gick och tittade ut i titthålet när jag hörde att dörren öppnades igen och såg några grabbar komma ut från vinden. Jag har vad jag vet inte sett dem förut och jag vet inte om dom bor här i huset men dom hade inte vart inne på vinden för att hämta/lämna någonting.
Jag kände att det luktade cigarettrök i våran hall innanför dörren och när varken jag eller pojken röker så tyckte jag att det var lite underligt. Jag sa till pojken och han fick följa med mig och kolla vinden. Jag misstänkte att nått inte var som det skulle.
Det här är vad som mötte oss när vi öppnade dörren till vinden.

           

Klotter, lukten av cigarettrök, sönderslagna möbler och ett möblerat hörn som tydligt visar att det här är en plats som folk brukar tillbringa en del tid på.
Taket till vårat vindförråd har någon även försökt bända upp och min pojkes tomma PS3-kartong som stod uppe på några lådor nära taket har genom springorna blivit uppriven. En del saker som stått rellativt högt har blivit nedputtade på golvet.

Självklart har vi skrivit till hyresvärden om detta men jag vet inte om det är nått mer vi kan göra.
Vet inte ens om jag vågar ha kvar grejerna där ute i förrådet längre. Inget direkt värdefullt där men sakerna har mycket sentimentalt värde för mig om man säger så.

Kan ju även säga att hade jag pengar skulle jag flytta härifårn. Jag har inte haft nått emot att bo här förut och det har vart lugnt här i vårat hus men det här har skrämt upp mig och om jag kunde skulle jag flytta härifrån så fort det bara gick att fixa en ny lägenhet. Leer dock på studeimedel och pojken har bara en provanställning så vi får nog lov att vackert vänta tills dess att vi båda har jobb och kan få till ett vettigt lån för att köpa en bostad.
Kan dock lugnt säga att jag inte känner mig trygg här längre.

over and out!