Fredagsmys

Äntligen fredag och det betyder fredagsmys. Inte för att det egentligen är något sådär jättespeciellt hemma hos min och Kim. Fredagar brukar för oss innebära att vi tar det lugnt, kollar på nån film, pysslar lite med någonting och kanske spelar lite. Jag klagar inte för fredagar är numera min absoluta favoritdag. Idag blev det i alla fall pizza för min del.
 
Har ni något speciellt fredagsmys? Jag vet att ungarna på jobbet har sjutton olika varianter och det är alltid kul att höra vad andra har för sig på fredagkvällarna?
 
Over and out!

Julshopping

 
Idag efter jobbet blev det en tur på stan för att köpa julklappar. Jag måste faktiskt få skryta lite och säga att nu har jag köpt alla julklapparna som jag ska det här året. Eller ja, jag har köpt allt material till dom i alla fall. Jag är inte riktigt klar med alla ännnu. Lätt hänt när man gör julklapparna själv. Jag ser i alla fall fram emot december nu och få bli klar med allt. Det känns också superskönt att ha allting klart redan så att jag inte behöver tänka på stressa runt på stan dagarna innan julafton.
 
Nästa projekt för mig nu blir att fixa julkorten. Det är ett projekt i sig det också men det vet jag att det löser sig väldigt bra. Jag har en hel del idéer om vad jag ska göra och det kommer nog bli många fina julkort. Jag har ju ett antal som jag skickar varje år.
 
Det är i alla fall otroligt skönt att vara klar med allt julshoppande. Hoppas inte att någon blir stressad nu av att jag är klar. Jag brukar oftast vara ute i sista minuten och köpa julklappar dagarna innan julafton. I år slipper jag det och jag njuter i fulla drag.
 
Over and out!

Tea is the answer

 
Jag tror verkligen att te oftast är svaret på många frågor och problem. Eller ja, kanske inte alltid te i sig men jag tror att många gånger behöver man ta en liten paus och fundera igenom saker och ting. Då är te en bra sak för det gör att man kan varva ner i några minuter och faktiskt hinna landa.
 
Jag har en teori om att många av dagen problem kommer av att vi hela tiden är så stressade. Vi är uppkoplade, kontaktbara och vi är hela tiden en del av informationsflödet. Vi stänger aldrig av och bara är. Det gör att jag tror att vi skapar oss själva problem som oftast går att lösa väldigt lätt bara genom att ta ett djupt andetag och bara varva ner.
 
Man behöver inte alltid vara nåbar på mobilen eller uppkoplad på fb. Man behöver inte kolla mailen varje gång det plingar till i inkorgen. Sms är aldrig viktigare än personen man pratar med. Det är fullt möjligt att lägga ifrån sig mobilen när man tex kommer hem från jobbet och bara strunta i den.
 
Många håller inte med mig om det här. Många säger att man kan ju inte bara strunta i mobilen om den ringer för det kan ju vara något viktigt. Visst det kan det vara det håller jag med om. Idag har ju de flesta ingen hemtelefon heller. Alla i familjen har istället varsin mobil som gör att man hela tiden kan nå exakt den person man söker.
 
Men måste vi gå att nå jämt och ständigt? Måste vi hela tiden uppdatera fb och låta hela världen veta vad vi gör? Jag vet att jag har en del människor som skulle säga att jag inte ska yttra mig om det här då jag har min blogg där jag skriver om min vardag och sånt i men tänk efter nu, skriver jag om allt här verkligen?
 
Visst har jag min blogg där jag delar med mig av mycket i min vardag men jag skriver långt ifrån om allt. Inte ens hälften. Det finns massor som jag inte skriver om här för det är mitt liv och allt behöver inte alla veta.
 
Så ja, jag tror att te är svaret på många av våra problem idag. Eller ja, i alla fall tiden och den stunden man får när man sätter sig ner och bara tar det lite lugnt. Stänger av från resten av världen en stund. Om så bara för fem minuter om dagen så tror jag att vi verkligen behöver det. ALLIHOPA!
 
Over and out!