Födelsedag!

Idag är det min dag, min födelsedag. Ja, jag vet att jag är för gammal för att bry mig om min födelsedag. Jag ska egentligen säga att jag inte bryr mig om den alls och att jag inte behöver fira den. Jag struntar helt enkelt i vad jag borde göra och så gör jag som jag vill istället. Jag älskar att fylla år och jag älskar min födelsedag. En dag på året som liksom är min.
\n
 
\n
Firade tillsammans med familjen igår och det blev tårta som jag fixade iordning. För en gångs skull började jag i god tid och gjorde själva tårtan dagen innan. Fixade även alla blommorna som skule sitta på tårtan dagen innan och igår täckte jag tårtan med marsipan och satte dit alla blommorna. Skönt att inte känna stress över det där med att dekorera, det tar ju sin lilla tid. Fick fina presenter och hade en trevlig eftermiddag. 
\n
 

\n
Nu på lördag blir det firande med vännerna. Tyvärr lyckas ju min födelsedag alltid krocka med tusen andra saker så som vanligt är det inte så många som kunde vara med men jag är glad att i alla fall några inte var uppbokade på annat redan. Blir en kväll med pizza och spel, helt i min smak på firande.
\n
 
\n
Dagen idag har vart fin med massor av grattis och kramar av världens bästa kollegor och ungarna på jobbet. (När det är så gör det inget att fylla år på en måndag ens.) Och sen massor av gratulationer från vänner och familjen.
\n
 
\n
Over and out!

Vårtecken

Jag börjar hitta vårtecken, ja här hemma på fönsterbrädan då. Det är mina krukväxter som tydligen lyckats överleva en vinter till i min vård och i våra mörka breddgrader. 
 
   
 
I och med att vårat vardagsrumsfönster ligger i söderläge så är det inte många växter som trivs där. Jag har dock hittat en sort som älskar att bo där, växter från sydligare breddgrader. Just nu bor det en bouganvillea och en hibiskus där och dom verkar stortrivas...i alla fall under sommarhalvåret. Under vintern är dom rätt så ynkliga och tappar en massa blad och man tror att dom är påväg att dö. 
 
Tror hemligheten till att dom överlever vintern är att jag ofta glömmer att vattna dom. Tydligen är det valigt att man vattna ihjäl den här typen av växter på vintern då många tror att mycket vatten ska hjälpa när dom tappar en massa blad. (Jag har läst det på nätet på sånna där sidor med skötselråd.) Just därför är det nog bara en fördel att jag ofta glömmer bort mina växter under vintern.
 
Nu verkar det i alla fall som att dom här två vaknat till efter sin vinterdvala. Kanske får ge dom lite mer jord och möjligtvis större krukor senare.
 
Over and out!</div

Böcker i februari

Då var det redan mars och jag ska skriva min andra uppdatering av min bokutmaning för 2018. I början var jag lite orolig för hur det skulle gå för mig men den oron har släppt rätt bra nu. Jag trodde från början att även om jag är en bokmal så skulle jag få problem med att läsa ungefär en bok i veckan. Jag tror nu inte att det kommer bli något större problem. Vi är just nu i vecka 10 och jag är redan inne på bok nr 13. Så vilka böcker har jag läst nu under februari då?
 
Bok nr 7
The Heir av Kiera Cass
 

 
Det här är fjärde boken i The selection series och fortsättningen av sagan om America och prins Maxson. 
Det har gått 20 år sedan prins Maxson valde America till sin prinsessa och i förlängningen även sin drottning. Den här boken har deras dotter Eadlyn som huvudkaraktär men alla gamla fvoriterna finns med i handlingen runt henne när hon försöker navigera genom sin egen version av The Selection, den första i Illeas historia med en kvinna som den som ska välja en partner.
 
Bok nr 8
The Crown av Kiera Cass
 

 
Avslutningen av prinsessan Eadlyns Seletion. Hur ska hon lyckas välja en make och partner samtidigt som hon får ta över kronan från sin far och styra landet som dess första regerande drottning och vända folkets allt annat än positiva bild av henne? Kommer hon lyckas eller kommer hon få se sig besegrad och lämna över kronan och styret av Illea till någon annan som anser sig själv mer lämpad?
 
Bok nr 9
Starcrossed - Helena av Josephine Angelini
 

 
Helena är en vanlig tonåring som bor med sin pappa Jerry på ön Nantucket. Hon gör allt för att passa in och inte dra någon uppmärksamhet till sig men allt i hennes utseende talar emot henne. Hon försöker navigera genom High school tillsammans med sina vänner Clair och Matt när en ny familj som precis flyttat till ön från Europa vänder upp och ner på hela hennes världsbild. Hur skulle du reagera om någon talade om för dig att de gamla sagorna i grekisk mytologi inte vara var just sagor utan verklighet och en del av din egen släkthistoria, att det Trojanska kriget inte bara är en historia man läser om i skolan utan verkligen och anledningen till en flera tusen år gammal fejd mellan fyra olika familjer som härstammar från gudar.
 
Bok nr 10
Starcrossed - Hades av Josephine Angelini
 

 
Helena har förlikat sig med tanken på att hon är en ättling till en av de grekiska gudarna och tillsammans med sina gamla vänner Clair och Matt och sina nya vänner och tydligen även släktingar i familjen Delos så försöker hon hitta ett sätt att få slut på den flera tusenåriga fejd som rasat mellan de fyra olika famlijerna av Ättlingar. Detta genom att varje natt nedstiga till dödsriket Hades och leta efter Erinnyerna och hitta ett sätt att befria dem. 
 
Bok nr 11
Starcrossed - Nemesis av Josephine Angelini
 

 
När Helena och hennes vänner hitade ett sätt att befria Erinnyerna så släpte dom också loss de gamla grekiska gudarna från deras fängelse på Olympen. Kriget mellan de fyra familjerna som pågått sedan kriget vid Troja är över men kommer familjerna kunna lägga 3000 år av död och hämd bakom sig för att lyckas smarbeta i det krig som oraklet förutspått kommer stå mellan Ättlingarna och Gudarna från Olympen?
 
Bok nr 12
Sweet  Valley  Confidentia l - Ten  years  on... av  Francine  Pascal
 

 
Har man som jag vuxit upp med böckerna om Tvillingarna Jessica och Elisabeth i Sweet Valley är den här boken ett måste att läsa. Boken har självklart tvillingarna i fokus och genom dem får vi veta vad som hänt med alla väkända invånare i Sweet Valley. Vem gifte sig med vem och hur har livet format sig för tvillingarna och deras vänner och familj? 
Jag samlade på dessa böcker och önskar idag att jag hade fler av dom då de inte säljs längre. Jag plöjde dom så fort jag fick en ny bok och jag har läst de flesta av böckerna fler gånger än jag vill erkänna. Att få komma tillbaka till de här karaktärerna och se vad som hänt med dom var superkul. Även om man som inbitet fn av de här böckerna tror att mn vet exakt vad som skulle ha hänt med alla så lovar jag att man får både en och två överraskningar i den här boken.
 
Så det var böckerna jag har läst hittills och fler blir det innan året är slut. Nu med pågående bokrea så får jag verkligen hålla hårt i plånboken för att inte köpa alla böcker jag hittar. Har än så länge bara köpt hem två böcker från rean  så  jag  är rätt nöjd med mig själv på den punkten. Ska försöka läsa de böcker jag har här hemma först innan jag beställer hem en massa nya. Har ju faktiskt en par jag inte hunnit läsa ännu.
 
Over and out!