Nedräkning

Idag är det precis en månad kvar till julafton och idag börjar mina förberedelser inför julen. I helgen är det första advent och det betyder att julen blir framtagen och uppackad ur kartongerna där den sover resten av året. Jag har lite att fixa innan jag kan ta fram mina julsaker. Bland annat är det städning som står på schemat och det tar lite tid.

En annan nedräkning som snart börjar, närmare bestämt om precis en vecka är att jag får öppna första luckorna i mina julkalendrar. Iår har jag två stycken. Den första är en tekalender från Kränku. Jag vet inte vilket år i ordningen jag har en sån nu men jag tror att det är 5:e eller 6:e. En mugg med gott te varje dag och en del nya sorter jag aldrig smakat innan, alltid lika spännande.


Den andra klendern jag har iår är en kalender från penstore. Det är alltså en kalender med en massa pennor. Perfekt för mig som älskar pennor.



Jag fick frågan här om dagen ifall jag hade någon kalender till Vilya och nej det har jag inte. Hon har inte riktigt uppfattat det här med jul och nedräkningar ännu. Jag har kvar alla pixiböcker från hennes pixikalender jag köpte till henne förra året så vi tar fram en ny bok varje dag istället. Hennes pixiböcker har legat undanstoppade ett tag nu för hon rev bara sönder dom förut men nu har hon kommit på att det är mysigt när någon läser för henne så det passar bra att ta fram dom igen.

Vad gör ni för att räkna ner till jul? Om ni nu gör någonting alls. För en del så är ju julen ingenting positivt eller någonting man ser fram emot.

Over and out!

Friskförklarad

För ganska exakt ett och ett halvt år sedan fick jag min blodpropp i benet som sen gick upp i lungorna. Efter det har jag ätit blodförtunnande och gått på en hel del olika kontroller och undersökningar. Det kändes skönt att jag fick en läkare som verkligen kollade allt innan hon släppte mig. 

Hon ringde mig här om dagen och talade om att alla tester och undersökningar ser jättebra ut och att nu kan jag sluta äta blodförtunnande och jag är helt enkelt frisk igen.

Ja, så gott som i alla fall. Jag har fått en hosta som suttit i sen jag fick proppen men hon kunde inte hitta någonting i lungorna rellaterat till proppen som kan påverka. Därför är jag nu överskriven till vårdcentralen för en astmautredning. Så proppen är nu avskriven men undersökningarna fortsätter. Det känns i alla fall väldigt bra för astma känns inte riktigt lika livhotande som proppar i lungorna gör även om det skulle kunna bli jobbigt i sig fast inte riktigt på samma sätt.


Nu är i alla fall kapittlet avslutat och jag kan gå vidare.

Over and out!

Vilyas önskelista

Då var det snart jul igen. Min favorittid på året. Julen betyder ju också önskelistor, för tillfället mer specifikt en önskelista för Vilya.
Vad önskar sig ett litet busfrö som blir lika glad oavsett vad hon får och som förmodligen kommer leka mer med snörena och kartonger än sakerna i paketen? Frågar jag henne så skulle hon förmodligen säga att hon önskar sig mandariner. Jag tror att jag får hjälpa henne lite på traven även i år.
 
  • Pussel (Hon har ett med Mumin och ett med Bamse)
  • En mjuk boll
  • Strumpor med halkduttar under, stl 19-21
  • Pyjamas stl 92
  • Duplo
  • Målarblock
  • Kritor
  • Leksaksbilar
  • Pixiböcker

Over and out!