Rubiks kub

Den här mystiska, färglada kuben som jag alltid sett som något omöjligt. Jag har försökt lösa den många gånger och alltid kännt att det vart något ouppnåeligt att lösa den. Självklart visst jag att det gick att lösa den men jag förstod aldrig hur man skulle göra. Jag hade bilden av att det bara var vissa människor som kunde lösa en Rubiks kub.

På jobbet fick jag i höstas lära mig att det gick att lösa kuben med hjälp av olika algoritmer. Jag såg hur mina kollegor lärde sig hur man löser kuben men jag hade fortfarande bilden av att det var svårt och krångligt. Det var helt enkelt inget för mig



Under sportlovet började jag snurra på kuben och försökte lösa i alla fall en sida. Det gick ganska snabbt att lära sig hur jag löste en sida. Det var helt enkelt starten. Kan man lösa en sida kan man lösa hela kuben. Jag fick hjälp av mina kollegor hur jag skulle göra och jag kollade upp algoritmerna på en hemsida på nätet. I fredags lyckades jag för första gången lösa hela kuben. Med en hel del hjälp absolut men jag löste den.

Den känslan gav mersmak och i lördags när jag var och handlade hittade jag en kub på affären och kunde inte låta bli att köpa den. Sen lärde jag mig algoritmerna utantill. Nu löser jag den här mystiska kuben på tunnelbanan till och från jobbet och folk tittar konstigt på mig. Jag har i alla fall kul.

Over and out!

Vantar på vift

Ibland har man mer tur än man tror.

I måndags gjorde jag det där man gör ibland, jag glömde mina vantar på busshållplatsen. Satt och väntade på bussen. Såg att bussen kom till hållplatsen innan min (ja, det är onödigt nära mellan en del hållplatser för bussen) och jag fick bråttom att fiska upp munskyddet ur väskan och sätta det på mig så jag la vantarna på bänken bredvid mig så länge. Mitt i allt det här så tänkte jag ju självklart inte på att jag hade lagt ifrån mig vantarna på bänken. Bussen kom och jag gick på.

Det var först sen när jag skulle kliva av som det kändes tomt och som att jag saknade något. Självklart mina vantar. Kom direkt på vart dom låg och blev ganska trött på mig själv i det läget. Aja, inte mycket att göra.

Det här var självklart mina favoritvantar som jag haft och lyckas hålla reda på i sådär 9 år. Supertrist!

Jag kom fram till att jag skulle kolla på busshållplatsen när jag kom hem igen om dom låg kvar men jag hade inga stora förhoppningar m vi säger så. Jag var ganska övertygad om att dom skulle vara borta. Döm om min förvåning när jag såg att vantarna låg kvar på bänken när bussen åkte förbi när jag kom hem. Det var bara att gå och hämta dom.


En del säger att det är klart att vantarna låg kvar. Varför skulle någon ta dom? Andra säger att jag hade tur. Jag tror att dom låg kvar för många just nu har bacillskräck för saker andra människor tagit i.

Oavsett vad så fick jag tillbaka mina favoritvantar i alla fall.

 Over and out!

Vår

Det går verkligen mot vår med stormsteg nu. Jag, har inget emot vintern i sig egentligen men varje vår känns det så skönt att börja se livet återvända till naturen och verkligen uppleva att kvällarna blir längre och ljusare. (Med det sistnämnda är jag enormt glad för vår uppsättning av dubbla mörkläggande gardiner i sovrummet får jag nog erkänna.)

Vårvärmen kom på en liten snabbvisit här förra veckan men nu har temperaturen krupit nedåt lite igen. En del är pesimistiska och säger att nu vänder det och blir vinter igen men jag tvivlar på att dom skulle ha rätt. Har folk i vårt avlånga land helt glömt bort uttrycket aprilväder vart enda år numera? Temperaturen går upp och ner under våren. Det hör till! 

Själv fortsätter jag att leta små vårtecken överallt och jag hittar nya varje dag. Jag blir lika glad varje gång. Det mest ultimata vårteknet såhär i nutid får jag nog vänta ett tag till på. Att gruset på gångvägarna sopas upp/bort. När det väl inträffar vet i alla fall jag att nu är det absolut vår.



Jag ser fram emot att få fylla kameran (mobilen om jag ska vara ärilg här) med bilder på alla små vårtecken jag hittar. Vi får väll se om det även blir någon bild av en sopad gångväg när det väl inträffar också eller om jag hoppar över just det vårtecknet när det gäller dokumentation.

Over and out!