Halloween

Idag är det egentligen Halloween, även om vi i sverige inte riktigt firar det på rätt dag.
En dag närmare lördag är det ju också. Jag och pojken ska ha en halloweenfest på lördagkväll. Det blir mest bara familjen men jag tror att det kan bli roligt i alla fall. Jag ser fram emot att få se vad folk har kommit på för kostymer.
Isverige firar vi tydligen inte halloween har jag fått reda på idag. Jag läste det i tidningen. (vilken tidning kommer jag inte ihåg dock) Det stod att vi började fira halloween i sverige för tio år sedan och nu har vi i stort sett slutat. Som jag ser det har vi helt enkelt inte slutat. Det är bara det att affärerna slutat sälja så mycket saker till halloween. Förut fanns det massor att köpa men inte numera. Kan det bero på det att det inte finns mycket att köpa som folk inte firar halloween på samma sätt som förut? Det finns ju knappt ens pumpor att köpa i affären.
Jag vill fira halloween ordentligt. Jag kan gärna skippa allt det där med ungar som kommer och ringer på dörren och tigger godis. (jag gillar det inte på påsken heller) Jag vill ha pumpor, girlanger, snygga talrikar och allt annat man kan komma på. Jag vill att dom ska sälja halloweenkostymer och häxhattar lite varstans men idag finns det kanppt någonting. Jag vill verkligen få fira halloween. Om du frågar mig är det skönt att ha en fest med mycket färger och ljus under hösten innan julen kommer. Jag tror att vi här uppe i norden verkligen behöver en fest att fira under hösten.

Så med det vill jag helt enkelt bara säga HAPPY HALLOWEEN på den rätta dagen.

Ny kurs

Jag började en ny kurs idag. Jag trodde att den skulle vara intressant men kan en ny kurs verkligen vara intressant när man har en trist lärare? Vi har fått en verkligt tråkig lärare alltså. Han är en grå gubbe som helt enkelt inte fattar att ungdomar idag inte är en kategori som man kan generalisera helt enkelt.
Något annat jag inte gillar med honom är att han verkar se ner på studenter. Idag pratade han bland annat om att inom högskolan så finns det en speciell rangordning med proffesorer överst och sedan alla andra i nedstigande led. Studenter hade inte ens en plats där för vi jobbar ju inte på högskolan. Vi studerar ju bara där. Sist jag kollade var dock just det vårat arbete, att plugga. Fast jag kan ju ha haft fel också. Livet är underligt ibland.

Jag funderade över en annan sak idag också. Jag var in på pressbyrån för att köpa lite tuggummi och då kollade jag på lite tidningar också. Köpte ingen dock men det var inte det jag syftade på.
Det jag funderade på var varför tidningarna måste vara så dyra? Jag menar tidningarna består till en tredjedel av annonser och där får ju tidningarna in en hel del pengar. Sen så har ju många tidningar en hel del prenumeranter som betalar en hel del pengar för att få sin tidning hem i brevlådan. Borde inte det göra att tidningarna skulle vara lite billigare? Dom får ju in en hel del pengar om man säger så.
Jag skulle gärna läsa lite olika magasin (för det är veckotidningar och månadsmagasin som jag snackar om) till och från men med det priset som är idag har jag inte direkt råd med det mer än kanske någon gång i månaden. Fast det är väll helt enkelt så det är i dagens samhälle. En del har råd med vissa saker men en del har inte det. Jag gillar det inte men det betyder ju inte att saker och ting kommer att förändras.

Rave

Igår var jag på mitt första rave. (lagligt om ni nu undrade) Ja, jag vet jag är 22 år och det är löjligt att gå på sitt första rave när man är 22 men jag kan inte hjälpa det. Jag har helt enkelt inte varit på ett rave tidigare och det är inte som att jag kan åka tillbaka i tiden och gå på ett bara för att ha det gjort innan jag fyller 22.
Aja, sak samma. Jag hade otroligt kul i alla fall. Hoppade runt till skön musik i ett antal timmar tillsammans men min pojkvän och några kompisar. Det var redigt kul som sagt. Jag skulle inte backa för att göra om det nån gång om man säger så. Mina knän tyckte inte riktigt om det och dom har klagat hela dagen idag men frågar du mig så var det lugnt värt det. Tror att jag ska prova ett par stadigare skor nästa gång. (om det blir en nästa gång då)

Lämnade in min uppsatts igår också. Jag hoppas att det gick bra och nu håller jag bara tummarna för att jag inte ska få höra någonting om det. Hör jag ingenting om det så har jag nämligen fått godkännt. Jag vill verkligen bli godkännd på den här uppsattsen. Jag önskar helt enkelt inte direkt att skriva om den nu. Det tog ett par dagar att skriva den och jag vill verkligen att den ska bli godkännd. Jag är nöjd med texten jag skrev och jag vill inte att någon ska komma till mig och tala om den inte duger. Jag vet att min lärare har all rätt i världen att säga att den är kass eller för kort eller någonting annat som hon kan komma på att säga om den. Jag vill bara att hon ska säga att den är ok. Det räcker. *håller tummarna*