Böcker i januari

Då är det dax att summera böcker jag läst i januari. Det känns som att jag ligger bra till än så länge med 50 böcker innan året är slut.
Vad har jag läst för böcker då?
Bok nr 1 blev den här.
 
The Black key av Amy Ewing
 
Boken är tredje delen av The lone city-triologin. Hela serien handlar om Violet som blir såld som surrogat till en av kvinnorna i The Jewle, den del av staden där överklassen och kunligheterna bor och lever sina avskärmade liv. Överklassens kvinnor bär inte sina egna barn utan skaffar sina barn (dem har rätt till två barn var, en flicka och en pojke) via surrogatmödrar. Dessa surrogater kan via vissa krafter styra barnens utveckling innan de föds. Men vad händer med dessa kvinnor när barnen väl är födda och är deras förmågor enbart till för att välja vilken ögonfärg och hårfärg ett barn ska få?
 
Bok nr 2 är en gammal favorit för mig, Harry Potter and the philosophers stone av J. K. Rowling.
 
 
Boken är den första av sju i serien av Harry Potter och i den får vi följa Harry när han på sin 11:e födelsedag får veta att han är en trollkarl och upptäcker en hel värld som han aldrig ens kunde föreställt sig. Vi får följa Harry under hans första år på trollkarlsskolan Hogwarts och alla de äventyr han får vara med om där.
 
 
Tredje boken jag läst är The Selection av Kiera Cass.
 
Den här boken har en hanling som påminner om tv-programmet The Bachelor och sagan om askungen. Boken är den första i en serie. Den handlar om America Singer som lever i ett framtida samhälle där både tredje och fjärde världskriget har passerat. USA, Canada, Mexiko och centralamerika har slagits ihop till ett enda land, Illéa, och människorna lever indelade i olika kaster som bestämmer vad dom får jobba med och vem dom får umgås med. Det här landet är en monarki och prinsen ska gifta sig. För att hitta en lämplig fru lottas en tjej från varje provins fram och dom tävlar sen i en sorts version av "The Bachelor" för att bli prins Maxons utvalda.
 
 
Bok nr 4 blev The Elit av Kiera Cass.
 
Det här är fortsättningen av The selection och tävlingen om prins Maxon går vidare. I den här boken får man även reda på mer om landet Illéa och hur det skapades och hur det styrs.
 
 
Bok nr 5 blev då The One av Kiera Cass
 
Avslutningen på triologin om America Singer och hennes deltagande i tävlingen om prins Maxson.
 
 
Bok nr 6 blev Happily ever after av Kiera Cass
 
Det här är en bok som hör ihop med de tre tidigare böckerna. Den innehåller flera korta historier med andra karaktärer ur böckerna i huvudrollen. Det är en riktigt bra bok om man vill ha lite mer djup i storyn. Man får se händelser ur flera perspektiv och jag tycker det är jätteintressant.
 
Får se vilka böcker jag fortsätter med nu i februari.
 
Over and out!
 
 

</div

Kommentera inlägget här :