Dagen D


Idag är baby beräknad att komma. Vi får väll se men jag tror inte att det blir idag. Vet inte hur mycket kommentarer jag fått om att jag kommer gå över tiden bara för att det är första barnet. Det finns aldrig några garantier för det. Visst är det få barn som föds just på dagen när de är beräknade men min barnmorska har hela tiden sagt att oavsett vilken gång i ordningen det är så ska man som gravid alltid räkna med +/- 2 veckor från det beräknade datumet. 

Så innan kom ju babyn inte då. Får se hur många dagar vi får vänta på att den här lilla krabaten ska bestämma sig för att vara färdig där inne. Jag vet inte varför men jag tippar på fem dagar, alltså den 28:e. Fråga mig inte varför just då men det är känslan jag har. Någon mer som vågar gissa? Vi kan se vem som har rätt eller kommer närmast.

Kan i alla fall konstatera att baby är väldigt välkommen att va klar nu. Det är tungt och jag känner mig som en stel valross ungefär. Att sitta stilla för länge gör ont, att stå upp en längre stund gör ont, att ligga stilla på ena sidan gör ont och att vända sig till andra sidan är ett helt företag. Spelar ingen roll hur mycket jag dricker så är läpparna torra och spricker och sova längre än ett par timmar i sträck vet jag inte vad det är längre. Jag läntar efter att det här ska vara över och jag kan göra enkla saker som att knyta skor och sätta på mig strumpor själv och andas ordentliga andetag igen. Sitta med benen i kors när jag sitter ner. Små saker som jag verkligen ser fram emot.

Så, hur många dagar extra tror ni att baby tänker stanna där inne?

Over and out!

Glad Påsk


När jag nu ändå inte kan sova på nätterna (eller dagarna) så kan jag ju lika gärna passa på att skriva här och önska er alla en riktigt fin påskhelg. Ta det lugnt om ni ska ut på vägarna för jag vill, precis som alla andra, att mina nära och kära ska komma fram tryggt och säkert. Heldre att det får ta lite längre tid och att man verkligen kommer fram än att man stressar och aldrig kommer fram.

Så vad har ni för planer inför den här vårens långhelg? Här hemma väntar vi på baby som kan komma vilken dag som hellst. Beräknad den 23:e som är dagen efter annandag påsk. Vi får väll se om det blir ett påskägg eller inte. Bestämmer sig babyn för att stanna där den är ett tag till så är ett besök hos mormor och morfar inplanerat. Att bara sitta hemma och vänta skulle göra mig knäpp. (Visst är det skönt att kunna ta det lugnt och sista veckorna har vart guld världa men nu börjar jag vilja se slutet på det här och få träffa baby.) 

Får se hur mycket ägg som blir uppätna iår också. Minst ett eller två för min del skulle jag nog påstå. Sen lär det även bli memma enligt tradition. Står i frysen och väntar. Blev ingen förra året då det var slutsålt över allt så i år tog jag det säkra före det osäkra och köpte hem i god tid. 

Önskar er alla en riktigt fin påskhelg oavsett vad ni ska göra. Hoppas påskharen kommer med många ägg oavsett om dom är gjorda i choklad, marsipan eller papper.

Glad Påsk!
Over and out

Två veckor

Nu är det exakt två veckor kvar till beräknat datum för babyn. (Ja, jag vet att den kan komma när som hellst och även senare än beräknat.) Det känns helt klart overkligt. Det har hela tiden känts som att det är långt borta och att den dagen aldrig skulle komma. Lite som när man ser berg i horisonten, man vet att dom är där och kommer närmare men det känns inte som det. 



Här hemma är allt så gott som klart och väntar bara på huvudpersonen. Vaggan är bäddad och likaså vagnen. Kläder organiserade och instoppade i garderoben. Skötbordet monterat och fyllt med sånt som behövs. Finns inte så mycket mer att fixa med. 

Det enda jag egentligen skjutit upp och kanske borde ta tag i är att packa en väska att ta med till sjukhuset. Beror mest på att jag inte har en susning om vad jag ska stoppa i den. Kim har plockat ihop ett ombyte med kläder till sig som ska ner och jag har lagt ihop lite kläder till baby. Sen då? Kan ju va bra med lite kläder till mig själv också. Om inte annat så jag har ett rent ombyte att ta på mig när vi ska hem. Utöver det kan jag inte komma på något mer. Jo, laddaren till mobilen, tandborste och hårborste dock sånt som jag får slänga ner i sista minuten.

Måste ju erkänna att det börjar bli segt att gå hemma och inte göra något speciellt. Fast samtidigt skönt då jag inte orkar röra så mycket på mig just nu och sover som en kratta. Dagarna spenderas mest med att titta på historiska dokumentärer på youtube, följa vänner och familj via fb och insta och virka. Där emellan blir det någon tupplur också när jag väl kan somna. Bara att gå och handla är ett äventyr som kräver vila när jag kommer hem igen.

Nu känns det verkligen som att jag kommit in på målrakan i alla fall oavsett om babyn bestämmer sig för att komma imorgon eller om fyra veckor (max) såkan jag börja se slutet av det här maratonloppet och det är väldigt skönt.

Over and out!