Feber

Dax att skriva någonting här igen tycker jag. Har vart dålig på det den sista veckan.
Kan ju bero på att min kompis K var uppe i stockholm och hälsade på. Har inte träffat honom på ungefär 5 år men vi har lyckats hålla kontakten under hela den tiden i alla fall. Det var kul att se honom igen. Han är en av mina absolut bästa vänner och han är nog den av mina vänner som jag har mest gemensamt med. Bland annat de flesta av mina intressen och även min trosuppfattning/religion. Som sagt kul att träffa honom igen.
Han ska försöka flytta tillbaka till Stockholm så fort som möjligt och det tycker jag ska bli riktigt kul. Jag tycker om att ha mina vänner närmare så att jag faktiskt kan umgås med dem.


Förutom det då vad har hänt sedan sist? Inte mycket. Har mest vart plugg annars.
Var i plugget i en halvtimme idag. Inte riktigt vad jag hade planerat men jag kom dit, var med på våran morgonsamling och sen var jag tvungen att gå på toa. När jag kom tillbaka därifrån mådde jag inte bra. Jag var helt kallsvettig, mådde inte bra, kände mig helt matt och hade med största sannorlikhet feber.
Så det vara bara att plocka ihop mina grejer och åka hem igen. Väl hemma landade jag i soffan och har sovit och dåsat framför TV:n sen jag kom hem. Mår bättre nu men jag är fortfarande matt. Behöver jag tala om att jag inte tycker om att var sjuk? Inte på något sätt.
Hoppas det går över helt och hållet snart.

over and out!

Ett stängt internet?

Läste idag en hel del om en ny lag som EU tydligen ska rösta om den 5:e maj och som kommer att påverka oss alla.
Det handlar om att bredbandsleverantörer ska få stänga tillgången till olika webbsidor och att man i grunden ska få betala ett sorts abonnemang för vilka webbsidor man ska få besöka. Helt sjuk och hämmande för utveckling om du frågar mig.

Lär mer här http://www.dn.se/kultur-noje/forhandlingar-i-bryssel-om-eus-telekompaket-1.844537

Jag tycker att det här är fel. Ta det här exempelt, du gör en sökning på google om något du vill ta reda på för jobbet eller skolan och att göra söknignen är inga problem då Google finns med i ditt abbonemang för vilka sidor du får använda på internet...men sen då? Du gör sökningen men kommer sen ingen vart eftersom ingen av sidorna du får upp finns med i ditt abbonemang.
Det här ska alltså upp till omröstning inom EU den 5:e maj och det är då en LAG dom kommer att rösta om. Det dom röstar på då kommer alltså gälla inom EU. Ni kan ju gissa vilka som ligger bakom det här förslaget. Jo det är nöjesindustrin och filmbranchen, samma personer som drev igenom IPRED. De påstår att det enbart är för att skydda upphovsrättslagen och minska den olagliga fildelningen på internet. Jag tycker dock det är fel att någon annan ska sitta och välja ut vilka internet sidor som jag får tillgång till och att jag sedan får välja ett "paket" att abbonera på. Hur ska jag kunna veta vilka sidor jag vill använda och hitta information på om jag inte får leta fritt på internet? Vill ni att någon annan ska bestämma vilka sidor du får chatta på, shoppa från, hitta information på eller vilket community (facebook, myspace, helgon, playahead, lunarstorm, second life) du får vara medlem på?
 
Jag tycker att det är sjukt att EU-politikerna är de enda som får säga något i den här frågan. Vi som lever i EU då? Har vi inget att säga till om när det kommer till sånna här saker?

over and out!

Bra hårdag

Hade ju en dålig hårdag här för nån vecka sedan. Nu är det åtgärdat.
Min kompis C var här ikväll och hjälpte mig att färga utväxten och lägga i lite extra färg i trasslet som ska föreställa mitt hår. Det gick bara åt 2 förpackningar färg. (kors i taket på den tror jag) Det har inte gått åt så lite färg till mitt hår på flera år. Fast nu la vi ju krutet på utväxten och bara frächade upp resten så det beror säkert på det.
Blev i alla fall jättebra och nu slipper jag min jobbiga utväxt som jag tyckte såg skum ut.

Kom dock på att det här var en annan färg är den jag använde sist. Det här var ebenholtssvart och inte svart. det betyder i stora drag väldigt mörkt, mörkt brun. Jag klagar inte då det faktiskt ser naturligare ut på mig med den hårfärgen än extremsvart. Hoppas bara inte att den överfärgade utväxten släpper för mycket färg när jag tvättar håret sen så att det ser skumt ut.
Fast allt blir ju bättre än min mörkblonda/råttfärgade utväxt mot det svarta. Det såg mindre bra ut och jag störde mig på det. Det var dock lite mindre kontrast än när jag hade det röda håret och utväxt förut. DET såg skumt ut om något.

C's pojkvän/sambo S var med också (min "lillebror") och han och pojken satt och spelade nått IQ-befriat TV-spel medans vi färgade håret. Jag tror att dom hade kul i alla fall. Det verkade som det. Lillbrorsan käkade även upp de sista av mina drömmaränger så nu är våra skåp tömda på kakor. (Bra för min kamp mot vågen om man säger så.)

Tack C för hjälpen med håert i alla fall. Nu behöver jag inte ha en dålig hårdag igen på ett tag. Det blev asbra.

Over and out!