En helt vanlig helg

Dax att leta upp sängen och försöka sova då det redan blivit söndagkväll. Vart den här helgen tog vägen är en rätt bra fråga. Den bara försvann som vanligt. Den har i alla fall vart lugn ocv skön och jag har spenderat större delen av den i en bok. Svårt att slita mig när jag väl börjar läsa. Vet inte hur många gånger jag tänkt att jag bara ska läsa klart kapitlet/stycket och kommit på mig själv med att ha läst tre sidor till in på nästa. Aja, kunde ju vart värre saker än böcker jag fastnat för.
 
Sen har jag också spenderat helgen med någonting nytt (för mig) och kul. Jag har präglat text på armband. Hittade massa fins och roliga armband på nätet förut som jag gärna ville köpa men kunde inte riktigt motivera kostnaden på nästan 300kr/st för mig själv så jag lät bli. Det tog ett tag men till slut trillade poletten ner, jag kunde ju faktiskt göra sånna där armband själv. Skaffade stansar och material och jag får ju erkänna att det var lättare än jag trodde. Är helnöjd med de armband jag gjort hittills.
 
 
Så nu lämnar jag soffbordet som ett kaos som vanligt och går och lägger mig.
 
 
Over and out!
 
</div

Gamer?

Igår fick jag frågan om jag var en gamer av en av ungarna på jobbet. Jag svarade ja på den frågan då jag ser mig som det. TV-spel och dataspel är ett stort intresse som jag har även om det inte är ett av mina intressen som syns eller hörs mest.
Följdfrågan till mitt svar fick mig dock att börja fundera lite. Inte på om jag verkligen är en gamer eller inte utan hur olika man uppfattar innebörden av ett ord, ett uttryck. Följdfrågan (eller frågorna rättare sagt) jag fick då var ifall jag hade ett youtubekonto och vad jag hette? Sen fick jag också snabbt frågan om jag ens visste vad youtube är? Det han jag inte ens svara på för kommentaren på det blev att han ville ju se mina videos på när jag spelar för jag spelar ju säkert bara löjliga spel som pokémonGO. När jag sa att jag inte gör videos på youtube, inga alls, så blev han ganska ställd. Videos på youtube har ju gamers.

Det var det här som fick mig att börja fundera på hur olika vi uppfattar olika saker. Gamer för mig är någon som spelar mycket TV-spel/dataspel och har ett stort intresse i det. Spelar ingen större roll vilken typ av spel man spelar i min värld. För honom så var en gamer någon som spelar spel, helst spel som mimecraft, overwatch, fortnight, call of duty m.m., och spelar in videos när man spelar som man sen delar på youtube. TV-spel var också det en gråzoon för gamers spelade ju helst på dator men det var ok att spela om man spelade på xbox eller playstation. Att spela nintendo var inte inräknat i kategorin gamer. 

Ungarna som idag går i årskurs 4-6 har inte levt i en värld utan youtube. Det är intressant att se hur uppfattningen om olika saker ändras av ett sådant faktum. Den här killens uppfattning av vad en gamer är är ju inte fel, det är hans uppfattning och hans syn byggd på hur hans värld ser ut. Min syn på ordet är en aning bredare då mim uppfattning om spel och spelande grundar sig i mina erfarenheter i en värld innan youtube och innan allt skulle visas upp på internet för att faktiskt kunna sättas in i ett sammanhang. Många intressanta tankar.

Nä, nu avslutar jag det här med lite extra nördpoäng för dagen.
May the 4th be with you...

Over and out!