Grattis Morfar

Idag har mina tankar absolut inte riktigt vart här och nu utan i det som varit. Idag skulle morfar ha fyllt 86år och det är så enormt tomt utan honom. Även om jag inte bott nära mormor och morfar så är det absolut ett tomrum efter honom. Jag har försökt att inte vara ledsen idag för det vet jag att morfar inte hade velat. Mitt lilla busfrö Vilya har ju absolut hjälpt till att hålla mig på gott humör. När hon blir större kommer hon absolut att få höra många minnen om sin gammelmorfar.
 
Nu ikväll har jag suttit och kollat igenom en hel massa gamla bilder i datorn och jag har hittat både en och tre på morfar. Det är så många fina minnen i dessa bilder och dom får helt enkelt tala för sig själva.
 
    
 
    
 
    
 
Morfar du är så otroligt saknad av oss alla och jag vet att vi tänker på dig allihopa. Det här skulle vart din 86:e födelsedag men nu blev det inte så. Den kommer dock för alltid att vara din dag.
 
Over and out!
 

Grattis Kim

Idag är det Kims födelsedag. Inget han själv egentligen lägger på minnet men han är tillsammans med mig och då kommer han inte komma undan att i alla fall fika lite. Sagt och gjort, idag firade vi honom med tårta. 


Jag var lite orolig över att försöka baka en tårta ensam hemma med Vilya men det hade jag ju inte behövt vara. Jag har världens snällaste lilla tjej som först sov och sen låg och pratade med sina händer i sin babysitter.
Iår gick jag ifrån min tradition av att göra tårtor med nördtema till Kim. Det blev bara en tårta tyckte jag men Kim tyckte att den hade lite av ett boktema och det passar ju två boknördar som vi är.

Kim, grattis till dig på din dag. Att få ha dig i mitt liv gör mig glad varje dag och jag ser fram emot massor av fler födelsedagsfiranden tillsammans. Tack för allt du gör för mig och för våran fina lilla dotter. Älskar dig mer än jag någonsin kommer kunna förklara med ord. 

Tack allihop som kom och firade Kim idag. Tack för att ni hjälper mig med att inte låta Kim glömma bort sin dag.

Over and out!

Grönt

Jag har aldrig vart den bästa på att hålla liv i blommor och växter. Jag har till och med lyckats ha ihjäl ett antal kaktusar. Nu se senaste åren har jag dock lyckats hålla liv i flera växter och blommor. Jag har till exempel en bambu som når ända upp i taket och den har jag lyckats hålla liv i sen 2006, alltså 13 år. Ganska coolt för att vara en bambu som från början var en sån där bambupinne från IKEA som många slänger bort när den får lite för mycket rötter för att ha i en vas. Jag fick även en orkidé av mina kollegor när jag och Kim förlovade oss och den lever fortfarande. Den har blommat fyra gånger.

I slutet av förra året slängde jag bort min hibiskus för den hade tappat i stort sett alla sin blad och jag använde krukan till en stor fin julstjärna istället. Efter det så stod krukan kvar i fönstret helt tom. Det tog ett tag innan jag visste vad jag ville ha i den. Min stackars bouganvilla hade också kastat in handduken så det var dax att byta ut den. Jag orkade inte riktigt ta tag i det i våras för mitt fokus låg på min graviditet och sen på Vilya, mina kurkväxter var långt ner på priolistan. 

Nu hade jag ork och tid att försöka göra något åt det. Förra veckan blev det en tripp till Plantagen (och IKEA samma dag) och planen var två växter men tre följde med hem. Det blev en hibiskus, en citronfikus och ett litet citronträd med ätbara frukter. Måste säga att jag blev riktigt nöjd.




Jag hoppas att jag kan hålla liv i dom här växterna nu för det är svårt att hitta blommor och växter som trivs i vårt fönster som har nästan rakt söderläge med massor av sol och värme.

Over and out!