Pyssel på g

I helgen som gått har jag återupptäckt stickning som hobby. Jag tycker att det är lugnande att sitta och göra någonting med händerna samtidigt. Om jag gör någonting med händerna så kan jag hålla resten av kroppen någorlunda stilla i alla fall.

Den här gången fick det alltså bli stickning. Pontus på mitt jobb har en jättemysig lång halsduk som jag vart lite smått avundsjuk på de sista dagarna. Jag bestämde mig helt enkelt för att göra en egen. Hade ett stort nystan med mysigt grönt garn sedan jag var på Syfestivalen sist. Det garnet skulle jag ha virkat en mössa till Kim av men han köpte ju en mössa innan jag hann fixa en till honom och garnet har blivit liggande. Nu kom det till användning.


Det tog två dagar av stickande men det var det värt. Jag blev jättenöjd med min långa mysiga halsduk som kommer hålla mig varm nu när temperaturen kommer krypa nedåt. Den är jättemysig och gosig. Kim skrattade lite när jag provade den och sa att den kommer göra mig jättevarm. Det är ju inget negativt tycker jag, frysa är det värsta jag vet. Har jag en halsduk som gör mig jättevarm är ju jag jätteglad.

 

Over and out!

Mys

Ikväll blev jag riktigt bortskämd av Kim. Vet inte riktigt varför men gissar att dte har något med min resa och faktumet att jag är förkyld att göra. Vad gjorde han då?
 
Han fixade en stor kopp med varm choklad till mig. KOmplett med vispad grädde och minimarsmallows. Och då gjorde han inte choklad i kaffemaskinen och inte bara O'boy heller, nej kakao och socker och värma upp allt i en kastrull på spisen. Det var många år sedan någon gjorde det för mig. Jag har gjort det själv ett par gånger men att någon annan fixat det åt mig var väldigt länge sedan.
 
 
Det blev nästan för sött men jag blev i alla fall väldigt glad över gesten. Alltid mysigt at bli lite bortskämd såhär en vanlig måndag. Tack älskling!
 
Over and out!

Mässor

Jag har kommit upptäckt att det är jättekul att gå på mässor. Ja, självklart ska det vara en mässa som handlar om ett ämne man tycker är intressant. Nu framöver här har jag hittat två mässor som jag ska gå på. Det blir kanske en tredje också.

Den första mässan är Syfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö. En stor mässa med fokus på stickning, virkning, broderi,smyckestillverkning, scrapbooking och annat hantverk. Jag tycker att det ska bli jättekul att gå och titta på allt och handla lite nytt roligt material. Förra hösten var jag där med Nina och hennes mamma. Vi hade jättetrevligt och jag kom hem med en hel del garn och andra småsaker. Jag kommer gå dit lördagen den 25:e oktober. Vill någon följa med så är det bara att säga till.

Den andra mässan är redan inbokad tillsammans med Kim, ska försöka övertala Osse att han också ska följa med. Den här gången är det Comi con Gamex i Kistamässan. Äntligen har vi fått ett comicon i sthlm. Förra året var jag, Kim och Osse på Gamex. Vi var lite smått besvikna men nu när det är kombinerat Comi con och Gamex ger vi det en ny chans. Vi håller tummarna för att det blir en riktigt rolig mässa.

Den sista mässan som jag ännu inte har bestämt mig för om jag ska gå på är Sci-Fi mässan på Stockholmsmässan. Det är sista helgen i november och jag funderar på att gå dit på lördagen den 29:e november. Jag gick varje år förut men var ganska besviken på den här mässan förut för det var exakt samma sak varje år. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska gå eller inte. Vi får se om vad jag bestämmer mig för.

Over and out!