Har inte glömt bort bloggen

Jag har inte glömt bort bloggen även om det kanske verkar så. Jag har bara valt att fokusera på annat än datorn de senaste veckorna. Ett aktivt val helt enkelt. Bland annat har jag försökt dra ner skärmtiden innan sänggående för att försöka sova lite bättre. Varken TV, datorn eller mobil används sista halvtimmen innan jag ska sova. Hellst inte sista timmen men ibland lyckas jag inte gå till det. Det verkar ha funkat rätt bra faktiskt. Det kommer ett par nya inlägg här i veckan så det är bara att hålla utkik. 

Over and out!

Kallt!

Det är bara att konstatera att nu är det kallt ute. Det riktigt biter i kinderna när man kliver utanför dörren och inget snack om saken att man vaknar till när man ska gå ut på morgonen. Jag är inte jätteroad av att gå iväg hemifrån till pendeln. Det är varmt och skönt inomhus och där stannar jag mer än gärna.

Jag tycker om kylan i sig när jag får klä på mig ordentligt och röra på mig utomhus. Då funkar det hur bra som helst. Då får det gärna vara kallt. Gick till och med en lite längre väg hem igår när jag hade vart och tränat bara för att det var skönt att gå.
 
Det som är mindre kul är när man tex ska vänta på ett tåg som är försenat som jag fick göra imorse. Det var så fullpackat att man inte kunde stå inne på stationen och vänta så jag stod utomhus och det tog ungefär en halvtimme innan tåget dök upp. Det var inte kul alls. Det gjorde riktigt ont på benen av kylan och tårna tappade jag känseln i efter ett tag också. Står man stilla så hjälper det inte hur mycket kläder man än tar på sig. Man blir helt genomkyld och det är inte roligt allt.
 
Jag klagar inte alls på kylan även om många verkar ha den uppfattningen om mig. Kylan har jag inget emot så länge jag kan hålla värmen uppe. Det jag klagar på är helt enkelt att frysa. Det avskyr jag att göra.
 
Till kylan ute så blir det rätt kallt här hemma i lägenheten också. Imorse var det inte roligt att gå upp. När jag kom ut i köket tyckte jag att det var lite kallare än vanligt och när jag kollade på termometern så visade den såhär.
 

Det gjorde ju inte mig på direkt bättre humör. Det är för kallt här hemma. Eller ja, det är kallt i vissa delar av lägenheten. Har man bara element i vardagrummet och i sovrummet så blir andra halvan av lägenheten rätt så nedkyld. Köket är värt enligt mig och där är jag inte långa perioder nu på vintern om jag kan undvika det.
 
Nej kylan som är nu får gärna klinga av ett par snäpp och landa på sådär -4/-5. Det tycker jag är lagom.
 
Over and out!

Torr

Idag har temperaturen verkligen krupit nedåt. Det märks när man är ute om inte annat. Det sticker och biter i kinderna efter en stund och efter min promenad mellan pendeltåget och jobbet idag kändes det nästan som att det brände på benen. Jag är verkligen glad att jag köpte ett par nya termobyxor i måndags. Dom har verkligen kommit väl till pass.
 
Något som jag har lagt märke till, som jag förmodligen är långt ifrån ensam om, just nu när det är så kallt är att jag blir väldigt torr. Händerna och ansiktet är värst förstås men även resten av kroppen känns nästan som sandpapper. Kan ju lugnt konstatera att mina bästa kompisar just nu är mina cremer. Måste smörja in mig hela tiden. 
 
  
 
Fast förutom händerna så försöker jag undvika att smörja in mig annat än på kvällen. Annars hinner inte huden ta upp cremen och jag fryser bara ännu mer och det blir omvänd effekt. Någon annan som har samma problem?
 
Over and out!