Sista helgen på sommaren

Imorgon börjar sista helgen på sommaren. Sista helgen för på måndag börjar plugget igen. Då är det offecielt höst. Jag vet att jag borde känna mig deppig för att den här sommaren inte har innehållt någonting direkt stort eller spännande. Förra sommaren flyttade jag hemifrån och sommaren innan dess flttade jag till norrköping för att plugga där nere. (Fast det vet alla som känner mig hur stort misstag det var.) Den här sommaren är det största jag har gjort ett lajv. Visst det var kul som tusan och allt det där men inte riktigt det jag skulle vilja göra. Just nu drömmer jag om sandstränder, palmträd, god mat och varma kvällar. Jag drömmer om det varje natt och jag önskar av hela mitt hjärta att jag får åka iväg. Jag har börjat sparat pengar så har jag tur så har jag tillräckligt om typ ett och ett halvt år eller någonting sådant. Jag bara hoppas att jag kommer iväg. Jag älskar att åka utomlands på semester och jag vill så gärna ta med min älskade pojkvän på en mysig och romantisk semester. Jag hoppas att det är en dröm som kommer att gå i uppfyllelse.
Jag är dock trött på att världen ska styras av pengar hela tiden. Jag skulle gärna vilja veta hur det är att inte behöva tänka på pengar hela tiden. Att inte behöva vända på varenda krona jag har varje gång jag köper någonting. Jag önskar också att jag kunde göra som min mamma och bara åka iväg spontant på en sista minutenresa. Tyvärr så tror jag att en sådan resa är ett antal år borta. Jag ska dock skaffa mig ett pass snart. Eller snart och snart, typ väldigt snart. Har jag ett pass så har jag i alla fall möjligheten att åka någonstans.Jag vet inte om det är en bra eller dålig idé men jag vill i alla fall ha möjligheten att åka någonstans. Utan ett pass sitter jag ganska fast i det här landet utan ett val att åka någonstans. Det är någonting jag verkligen vill ha valet att kunna.

Det här med att skolan börjar och hösten och allt det här. Jag vet att man borde tycka att det är trist och grått och allt det där. Men jag måste helt enkelt hålla med om vad de säger i filmen "You got mail", hösten är underbar och det får en verkligen att vilja köpa saker till skolan. Böcker, pennor, skolväska och allt det där. Det är helt underbart. Jag älskar det verkligen. Hösten känns fräsch på något sätt. Jag älskar helt enkelt hösten för att det känns som att man får en chans att starta från början igen. Jag vet att många har den känslan när det är nyårsafton men jag har den i början på hösten. Det är nämligen då allt drar igång igen efter sommaren. Jag råkar tycka att nyår är lite väl överskattat om man säger så. Det är som att man måste börja om igen och alla förväntar sig det. Hösten är mycket bättre för då är det så mycket förväntningar i luften och ingen sätter press på mig att starta från bröjan. Jag får göra det i min egen takt och igen pressar mig att berätta vilka framsteg jag har gjort sedan nyår. (Fattar någon vad jag svamlar om?)

Jag vill ha en pärm med Hello Kitty på. Den är vit och rosa och den är så söt att man kan dö. Eller kanske inte riktigt dö då för det är lite överdramatiskt men jag vill verkligen ha den pärmen. Jag vill ha mycket små saker just nu men det blir en allt för lång lista att räkan upp allting. 
Jag fick i alla fall en ska jag verkligen ville ha den här veckan. Jag fick skor. Eller snarare jag köpte skor men det är nästan samma sak. Det är även en ska jag tycker om med hösten, man får köpa ett par nya skor och sen får man skylla på att man bebhöver ett par nya höstskor. (Fast jag köpte inte ett par, jag köpte tre.) För mig blev det ett par grymt sköna stövlar, ett par högklackde boots och ett par snygga högklackade promenadskor. Alla svarta självklart. Det är mitt signum. Svarta skor. Jag har ett fåtal skor i någon annan färg men dom använder jag inte direkt ofta. Min filosofi med skor är att dom ska vara svarta och helst högklackade. Fast om de inte är högklackade så ska det vara gympadojjor. (Där går min filosofi isär dock för mina bekvämaste och mest använda gympadojjor är vita och lila...eller är de rosa, jag kan aldrig avgöra vilket.) Jag köpte alltså tre par skor nu i veckan. Jag kunde helt enkelt inte låta bli. Speciellt inte när Skopunkten hade ett sånt där oslagbart erbjudande, tag 3 betala för 2. (eller var det tag två betala för tre M ) och då kan man ju inte bara köpa två par skor. Då är man ju dum! Ska man köpa två par skor när det är ett sådant erbjudande så MÅSTE man ju bara plocka ut ett par till som kostar mindre än de andra två. Man får ju liksom det paret gratis. Kan inte bli mycket bättre om du frågar mig. Märks det att jag älskar skor? Fråga min stackars pojkvän, han fattar inte hur jag kan ha så många par skor. Fast det fattar nog aldrig killar.

Slutet

Jag börjar se slutet på den här sommaren. Eller sommar och sommar...jag vet inte om man kan kalla den här tiden som just passerat för en sommar egentligen. Då får man nog ha en del förklaringar. Jag tycker mest att det har regnat och vart trist väder i största allmänhet. Har till exempel badat två gånger bara och jag är ingen badkruka direkt.

Idag var i alla fall sista dagen på jobbet och nu jag jag en vecka ledigt innan plugget drar igång igen. Ska se om man kan skaffa böcker och sådant i tid den här gången ocskå. Det är synd att det ska vara så dyrt bara. Jag har för mig att jag någonstans uppfattat att det ska vara gratis att plugga vidare efter gymnasiet här i Sverige. Det är dock inte riktigt sant så man MÅSTE betala kåravgift och sen en massa kursböcker som inte ens blir lästa till hälften alla gånger. Iblnad ska vi skaffa en bok för två kapittel. Fast det får vi självklart ingen infromation om innan vi köper böckerna utan det säger dom först när kursen dragit igång och man sitter där med böcker för lite drygt 2000kr. Man blir så himla glad över sådant.

Lajv

Ja då var sommarens stora händelse förbi då. Det enda lajvet jag hade planerat in för den här sommaren.
Det blev lyckat. Hade kul och jag tyckte att det var jätteroligt att min pojke var med i år också. Det krävdes en del tjat från min sida men nu i efterhand verkar det som att han fått en ny hobby. Jag vet att bilar alltid kommer att komma i första hand för honom men han pratar faktiskt redan om att följa med nästa år när det blir en uppföljare till årets lajv. Det kommer att bli spännande. Jag som är som jag är har självklart redan planer på ny utrustning. Har i alla fall tänkt ge mig på att prova göra lite saker i läder. Det är ett nytt matterial för mig att jobba i men det ska nog gå bra det med. Får ta det lugnt och göra saker en sak i taget. Även om jag ibland brukar ha svårt att ta det så lugnt.

Som sagt lajvet var kul och min roll överlevde. Dock var det sämre ställt med min hals. Jag fick bryta en dag tidigare för att jag fick svårt att andas av all fukt i luften. Regnar det i en vecka så brukar det ha en tendens att bli fuktigt. Jag hostade som tusan i början på lajvet men det gick över lite och jag trodde att det skulle gå bra att stanna kvar men blir det svårt att andas så tar jag inga risker. En lunginflamation är det sista jag ville råka ut för.

Just nu så jobbar jag. Idag blev jag rätt farsinerad av hur mycket papper man använder på ett kontor egentligen. Och hur lätt det är att dessa papper hamnar på villovägar. Fick gå runt med ett brev till tre personer för att alla bara skickade det vidare till någon annan som skulle titta på det. Rätt komiskt när man tänker efter egentligen.
Gillar mitt jobb. Det finns bara två negativa saker med det. För det första jobbar jag norr om stan men jag bor söder om och det andra är att jag måste gå upp så tidigt på mornarna. Jag är INTE en morgonmänniska. Jag har aldrig varit det och kommer förmodligen aldrig att bli det heller. Jag vill döda min väckarklocka när den sätter igång och piper klockan kvart över sex, självklart när man sover som allra bäst. Fast jag får ju betalt för det så jag ska väll inte klaga.

Något annat jag kan klaga på istället är det här underbar regnandet (alla fattar ironin nu va?). Man tittar tu genom fönstret och blir ju nästan deprimerad. Vart är sommaren i år? Den verka inte existera.
MIna föräldrar har varit smarta och pappa och hans familj åkte till Kreta i två veckor och min mamma var på Korfu i en vecka med sin sambo. Jag önskar att jag också fick åka någonstans. Jag längtar nått otroligt efter att få ligga på en strand och sola och bara ta det lugnt. En avlägsen dröm är jag rädd.
Min styvmamma var dock rätt dum när jag sa att jag var avis på dem för att de skulle åka till Kreta.
-Men du ville väll inte åka på någon mer semester? Sa du inte det efter våran sista resa till Tenneriffa?
Jag trodde att jag skulle flippa ur. Sist jag reste någonstans med henne och pappa skulle jag precis fylla 17. Jag är nu 22. Det är för det första drygt fem år sedan och om jag inte minns helt fel var det inte semestern som var tråkig utan sällskapet. Jisses....Jag hoppas att jag kommer iväg på en semester någon gång inom de närmsta åren. Det skulle vara rena rama paradiset. Vart får egentligen folk pngarna ifrån när de ska på en resa? Det skulle jag väldigt gärna vilja veta.

Nä nu ska jag gå och decka i soffan en stund och vänta på att pojken kommer hem så vi kan fixa middag...