Planer inför sommaren

Då har det alltså kickat igång igen. Min lajvabstinens...det drog igång i fredags när vi hade vårt årsmöte med lajvgruppen.
Jag har ikväll suttit och skissat på lite nya lajvkläder. Det kommer inte bli allt för mycket nytt till i sommar. Jag har det mesta redan. Min roll har ju dock blivit riddare och det betyder att jag behöver en ny tabard. Ska få sno designen från killen som spelar min bror så att vi får lika tabarder.
Sen har jag planer på att sy ett par nya byxor också, de jag har sydde jag till mitt första lajv 2004 och dom har blivit lite slitna med åren om man säger så. Dom är mjuka och sköna men dom börjar bli lite trådslitna.
Sen behöver jag en tunika som jag kan ha under min ringbrynja. Jag behöver en som inte är vit då ringbrynjor har en tensens att skita ner tunikan man har under om man säger så.

Sen har jag planer på att fixa en eller två överklänningar som slutar vid knäna ungefär. Det är svårt att gå i skogen när man har en klänning som släpar i backen om man säger så. Klänningar är fina och jag älskar de jag har men de är inte de mest praktiska plaggen att ha på sig när man går i skogen om vi säger så.

Jag har även planer på att fixa ett läderharnesk att ha ovanpå ringbrynjan. Vi får helt enkelt se vad jag tar mig för. En sak är dok säker, jag måste köpa lite tyg först. Svårt att sy utan tyg. Det får helt enkelt bli en tur till Sunbybergs textilcentrum snart så att jag kan skaffa lite tyg.

Tills dess kan jag ju bjuda på ett par bilder på kläder jag sytt tidigare.


Blågrå underklänning i linne med broderier i silvertråd och en tegelröd överklänning i fint ylle.


Vit klänning i bomull med kilar och foder av ljusblå linne/bomullsblandning och broderier med silvertråd.


Klänning i svart linne med silverband.


Klänning i grönt linne med guldband.

Over and out!

Helgen...so far

I fredags var det först skola som gällde. Det var en workshop men frågar ni mig kunde det lika gärna ha vart en föreläsning för det var så det kändes. Efter skolan så gick jag runt på stan för att försöka hitta nån present til min pojke. Vi firar årsdag den 10:e februari och det måste man ju fira. Självklart blir det presenter..^_^ Sen har vi ju den där dagen den 14:e februari också. Vi brukar inte fira alla-hjärtans-dag så seriöst men det blir alltid någon liten present eller nån liten överaskning och nått gott att äta i alla fall. HIttade i alla fall en riktigt bra grej till pojken och jag tror att han kommer bli glad.

Sen var det dax att försöka åka hem...med tyngdpunkt på försöka. Det tog låååång tid att komma hem för tågen var inställda och försenade och när det väl kom så körde dom långsmt och stannade flera gånger. Men men hem kom jag till slut i alla fall.

På kvällen var det möte med lajvgruppen. Vi hade vårt årsmöte med traitionsenlig fest efteråt. Det blev mycket snack och många minnen. Hade riktigt kul och kom inte hem förens sent. Var glad att pojkens bror och hans tjej kunde stäla upp och passa fluffisen åt oss. Det var värt mycket för oss om man säger så.
Nu efter mötet finns det många planer inför sommarens lajv och det riktigt kliar i fingrarna efter att börja pyssla med nya kläder och saker. Har lite idéer på G så vi får se vad det blir av dem helt enkelt.

Idag, lördag var jag med min lillebror på öppethus på IT-gymnasiet i Sundbyberg. Tyvärr var både hans mamma och min pappa med också. Inget illa mot dem då de verkligen bryr sig och så men min lillebror har svårt att öppna upp när dom är med. Han har lättare att ta för sig när vi två är själva om mn säger så.

Nu sedan jag kom hem från det äventyret har jag i alla fall suttit vid datorn och lallat medan pojken och en kompis till oss suttit och spelat "Resident evil". Gissa om jag faktiskt känner mig lite uttråkad och lite förbisedd men men. Man kan inte få allt alla gånger om man säger så.

Imorgon är det söndag och vi får se vad som händer då.
Over and out!

Nytt headset

Fick mitt nya headset idag och det fungerar klockrent. Är glad att jag skaffade det. Det är ett Koss SB/45, ni som har koll på sånt där med tekniska prylar.
Själv vet jag typ inget men jag vet att det fungerar bra och det är allt som räknas i min bok.



Over and out!