5 år!

Tänk att hon redan är 5 år vårat lilla yrväder. Jag vet helt ärligt inte vart tiden tagit vägen men så är det väll alltid.
 


Vilya började i alla fall dagen med att konstatera att nu är hon 5 år och då är hon ju stor. Hon sträckte på sig när hon skulle klättra ner från sägen och talade om att hon hade växt så mycket att nu skulle ju alla se att hon var 5 år och inte 4 längre. Jag vet inte vart hon får allt ifrån men kan ju lugnt konstatera att hennes självförtroende är det definitivt inget fel på. Inte hennes fantasi heller för den delen.
 
Hon må driva mig och Kim halvt till vansinne var och varannan dag men samtidigt är hon också den som kan få en att skratta högt både i tid och otid. Alla dessa kommentarer som kommer från ingenstans. Hon är envis, busig, rolig, klurig, pysslig, omtänksam, självständig, vetgirig och snäll. Hon kan få ge mig både ett och tre gråa hårstrån (på insidan då för på utsidan har jag inte hittat något ännu) för att två sekunder senare få hjätrat att smälta. Hon tycker om allt och alla och pratar också med allt och alla. Hon charmar vem som hellst när hon sätter den sidan till och i nästa sekund vill hon inte veta av en.
 
Kan ju lugnt konstatera att mitt och Kims liv skulle vara mycket tystare, lugnare och mer förutsägbart utan henne men samtidigt också enormt mycket tråkigare. 
 
Älskade unge, sötaste lilla skrutt och världens bästa Vilya, du må driva oss halvt till vansinne men vi älskar dig mer än ord kan beskriva och vi hoppas att du har en riktigt bra födelsedag. Stort grattis till dig vår stora lilla tjej! Idag ska vi bara hurra för dig, jag lovar.
 
Kramar / Mamma
 
Over and out!

5 år!

Tänk att hon redan är 5 år våran lilla skrutt. Tiden går så sjukt fort och man hinner sällan med att rwflektera när vardagen tuffar på och allt runt om den ska fixas och lösas, planneras och genomföras.

5 år! En hel hand fyller hon i alla fall. Vilyas kommentar i morse var att,
-mamma titta nu är jag mycket större, jag har blivit såhär lång nu när jag är fem år. Nu kommer alla att se att jag är fem år för jag är så stor.

I hennes värld har hon nu blivit en stor tjej på riktigt så nu kan hon bestämma allting själv. Mu bwhöver inte jag och pappa bestämma saker för det klarar hon absolut själv.

Vårat envisa, vetgiriga, frågvisa, kramiga, busiga, omtänksamma, pyssliga, humoristiska, älskade yrväder till dotter. Hon som ena stunden är stor och kan själv för att i nästa absolut kräva hjälp för hon kan minsann inte. Hon som kan driva en halvt till vansinne för att i nästa stund få ens hjärta att smälta. Som när jag fick en hostattacl och hon lugnt klappar mig på armen och talar om att allt kommer bli bra för hon ska ta hand om mig.

Livet med detta lilla yrväder som allrid tycker saker tar för lång tid, som aldrig kan vänta, blir aldrig långtråkigt. Nya påhitta varje dag och full fart i kroppen. Gå, varför det? När man kan springa? Tjejen med det största självförtroendet jag någonsin sett och som är självständig så det både räcker och blir över. Hon som vet vad hon vill, talar om det högt och tydligt för att i nästa sekund tvärvända och ändra sig helt.

Så mycket glädje och kärlek och så många skratt och gråa hår (fast jag har inte sett dom på utaidan ännu) hon gett oss hittills. Vad vore livet utan dig Vilya? Bra mycket tystare, mer förutsägbart och absolut tråkigare är ju bara att konstatera. 

Ett stort grattis på din dag Vilya. Jag hoppas att den kommer leva upp till dina förväntningar. Älskade unge, busiga skrutt, världens bästa Vilya. 


Over and out!

Vilyas önskelista

Jisses vad tiden går fort nu igen. Eller den saktar väll egentligen inte ner men det väljer jag att ignorera just nu. Det är i alla fall hög tid att sätta mig ner och sammanfatta Vilyas låååånga önskelista. Den är ständigt växande om vi säger så. Några nya saker läggs till varje vecka. 
 
Jag kan ju konstatera att hon är väldigt bestämd när det kommer till vad hon gillar eller inte. Hon håller fortfarande fast vid Paw Patrol även om Gabbys dockskåp/Gabby's dollhouse är en stark tvåa som nästan delar första platsen med Paw Patrol. Efter dessa kommer Peppa Pig/Greta Gris. HOn önskar sig i stort sett vad som hellst som har med någon av dessa tre att göra. 
 
Tänker att jag lägger in lite bilder här på saker som finns på hennes lista.
 

 



Utöver alla dessa saker så önskar hon sig kläder (hellst då med tryck från Paw Patrol, Gabby eller Peppa Pig) och hon har storlek 110 - 116 just nu och finns valet så ta 116. Hon växer dock så det knakar så nästa storlek är inte allt för långt borta. 













Något annat som alltid går hem är såpbubblor, ritblock med vita papper för egna teckningar och i stort sett alla former av ritböcker.
 
Over and Out!