Uppdaterade proppar

Igår var jag till sjukan för att träffa en läkare som håller i utredningen av mina proppar, eller ja proppen för det var tydligen bara en. Det var skönt att äntligen få träffa en läkare som förklarade och svarade på alla frågor som dykt upp hos mig sen jag kom hem från sjukan. Jag fick förklarat att jag hade haft en propp i benet och att det var bitar av den som hade hamnat i lungorna. Den enda orsaken dom hade hittat till proppen var graviditeten så det kändes skönt att få en anledning jag kunde sätta fingret på. Jag fick också veta att jag ska behandlas med blodförtunnande i ett halvår och sen ska jag på en till kontroll för att se om jag ska fortsätta äta medecin eller om jag kan sluta. Innan dess ska jag också gå ett ultraljud av hjärtat så att dom kan kontrollera att det inte tagit stryk av allt det här. Känns skönt att få svar på alla frågor och att dom håller koll på mig. Svullnaden av benet hade tydligen gått ner fort enligt läkaren och alla mina värden såg bra ut igen och både lungor och hjärta lät som dom skulle.

Något jag kommer få använda i ett år framåt nu är dock stödstrumpor. Som tur är finns det många roliga sånna numera så jag kan ha lite roliga strumpor även om det ska vara stödstrumpor. Beställde hem ett gäng här i helgen så jag har några att välja på. Roliga färger och mönster är helt klart i min smak.


Varför ha tråkiga strumpor när man inte måste? Jag ska använda dom så mycket jag bara kan nu ett år framåt så jag har en känsla av att jag kommer beställa hem några fler par senare. Dom här har jag i alla fall beställt hem från vardvaskan.se, en bra sida för att hitta roliga stödstrumpor.

Over and out!

Ny garderob

Det är inte ofta man byter ut i stort sett hela garderoben. I alla fall är det inget jag brukar göra speciellt ofta. Finns säkert dom som göra det. Igår gjorde jag exakt det till Vilya. Min lilla tjej växer så det knakar och hennes kläder i stl 56 börjar bli en aning trånga och speciellt benen börjar bli en aning korta. Därför gick jag igenom lådorna som jag fixade iordning med alla kläder som Vilya fått från vänner och familj. Konstaterade rätt snabbt att hon fått massor av fina kläder i stl 62 så jag bytte ut i stort sett hela hennes garderob. Jag köpte en del sommarkläder i torsdags och tillsammans med det hon fått så tror jag att vi inte kommer behöva köpa ett enda klädesplagg i stl 62 nu. Hon har allt hon behöver i den storleken.

Såhär såg det ut med storlek 56 i garderoben.

Såhär ser det ut nu med storlek 62.

Det är kul att se hur färgerna har förändrats. När jag köpte alla de första kläderna så visste vi ju inte vem som fanns därinne i magen och det gjorde att färgerna blev väldigt meutrala och enligt mig rätt trista. Nu är det mycket mer färg på kläderna och väldigt mycket rosa. (Jag gillar rosa så mina kläder hade gärna fått ha den här färgskalan.) Jag fattar inte hur vi fått så mycket kläder till lilltjejen men det var väldigt bra för nu har vi kläder till henne ett tag framöver. Får se hur länge hon tänkte stanna på den här storleken dock.

Over and out!

Trevlig midsommar

Med bara en kort stund kvar av den här midsommaraftonen så hoppas jag att ni alla haft en fin dag oavsett hur den sett ut.


Vilyas första midsommar (som hon till största delen sov sig igenom) firades traditionsenligt hos gammelmormor i dalarna. Resning av midsommarstång vid Grytnäs gammelgård och sen middag med sill och nypotatis hemma på altanen. Dagen avslutades med jordgubbar. Sötaste lilla jordgubbe var Vilya i sin jordgubbsmössa.

Hoppas att ni alla har haft en fin dag oavsett hur ni spenderat dagen. Njut av årets kortaste natt nu så fortsätter vi sommaren imorgon.

Over and out!