Böcker i januari

Då är det dax att summera böcker jag läst i januari. Det känns som att jag ligger bra till än så länge med 50 böcker innan året är slut.
Vad har jag läst för böcker då?
Bok nr 1 blev den här.
 
The Black key av Amy Ewing
 
Boken är tredje delen av The lone city-triologin. Hela serien handlar om Violet som blir såld som surrogat till en av kvinnorna i The Jewle, den del av staden där överklassen och kunligheterna bor och lever sina avskärmade liv. Överklassens kvinnor bär inte sina egna barn utan skaffar sina barn (dem har rätt till två barn var, en flicka och en pojke) via surrogatmödrar. Dessa surrogater kan via vissa krafter styra barnens utveckling innan de föds. Men vad händer med dessa kvinnor när barnen väl är födda och är deras förmågor enbart till för att välja vilken ögonfärg och hårfärg ett barn ska få?
 
Bok nr 2 är en gammal favorit för mig, Harry Potter and the philosophers stone av J. K. Rowling.
 
 
Boken är den första av sju i serien av Harry Potter och i den får vi följa Harry när han på sin 11:e födelsedag får veta att han är en trollkarl och upptäcker en hel värld som han aldrig ens kunde föreställt sig. Vi får följa Harry under hans första år på trollkarlsskolan Hogwarts och alla de äventyr han får vara med om där.
 
 
Tredje boken jag läst är The Selection av Kiera Cass.
 
Den här boken har en hanling som påminner om tv-programmet The Bachelor och sagan om askungen. Boken är den första i en serie. Den handlar om America Singer som lever i ett framtida samhälle där både tredje och fjärde världskriget har passerat. USA, Canada, Mexiko och centralamerika har slagits ihop till ett enda land, Illéa, och människorna lever indelade i olika kaster som bestämmer vad dom får jobba med och vem dom får umgås med. Det här landet är en monarki och prinsen ska gifta sig. För att hitta en lämplig fru lottas en tjej från varje provins fram och dom tävlar sen i en sorts version av "The Bachelor" för att bli prins Maxons utvalda.
 
 
Bok nr 4 blev The Elit av Kiera Cass.
 
Det här är fortsättningen av The selection och tävlingen om prins Maxon går vidare. I den här boken får man även reda på mer om landet Illéa och hur det skapades och hur det styrs.
 
 
Bok nr 5 blev då The One av Kiera Cass
 
Avslutningen på triologin om America Singer och hennes deltagande i tävlingen om prins Maxson.
 
 
Bok nr 6 blev Happily ever after av Kiera Cass
 
Det här är en bok som hör ihop med de tre tidigare böckerna. Den innehåller flera korta historier med andra karaktärer ur böckerna i huvudrollen. Det är en riktigt bra bok om man vill ha lite mer djup i storyn. Man får se händelser ur flera perspektiv och jag tycker det är jätteintressant.
 
Får se vilka böcker jag fortsätter med nu i februari.
 
Over and out!
 
 

</div

Fler böcker


Jag lovade ju mig själv att läsa fler böcker det här året än förra. Nu vet jag ju inte exakt hur många jag läste förra året men det var inte allt för många. Iår ska jag därför göra en ansträngning att se till att det blir några stycken. Jag tänker försöka utmana mig själv och läsa 50 böcker under det här året. Först tänkte jag satsa på en bok i veckan men jag insåg att en del av böckerna jag brukar läsa har över 500 sidor och att det kan bli rätt svårt att få tiden att räcka till då så jag valde att ta bort två för att jämna ut siffran till 50. 

Jag ska försöka läsa 50 böcker innan 2018 är slut. Det behöver inte vara nya böcker utan jag kan läsa om böcker jag läst innan. (Jag är en såndär människa som kan läsa samma bok om och om igen om jag gillar den.) Dock ska jag självklart läsa en del nya böcker också. Ett år utan nya böcker skulle jag tycka var ganska så misslyckat. Jag kan läsa både på svenska och engelska. Det viktiga är helt enkelt att jag läser.

I slutet av varje månad kommer jag att skriva ner vilka böcker jag läst och fylla på min lista så att jag håller räkningen på antalet böcker. Läser jag några nya böcker så kommer jag skriva ihop en liten recension också och lägga upp den här så att ni får lite boktips. 

Nu går väll världen inte direkt under om jag misslyckas men det ska bli kul och se om jag kan läsa så många böcker. Vad får jag då om jag klarar av det här? Massor av läsning med allt vad det innebär och förhoppningsvis en eller två nya böcker också. 

Någon som vill haka på utmaningen och se hur många böcker man lyskas läsa under ett år?

Over and out!

Pannband

För någon  vecka sen så skulle jag gå ner till centrum och handla och för att inte trassla in mig i mitt midjelånga hår så satte jag snabbt upp det i en knut. Problemet med det var bara att då kunde jag inte få på mig en mössa. Kan lugnt konstatera att det hade jag behövt för jag frös om öronen. Började rota runt i garderoben här hemma för att hitta ett pannband men det hade jag tydligen inte. Tänkte att jag fick väll köpa ett när jag kom ihåg det någon gång.

Senare samma dag satt jag och komlade runt på Pinterest och ramlade över flätvirkning. Tyckte att det var coolt med såg superklurigt ut. Hittade en video på youtube som förklarade hur man gjorde och det verkade lättare än jag trott. Måste ju testa så varför inte göra ett eget pannband när jag ändå behövde ett? Sagt och gjort så började jag testa mig fram och det gick snabbare och lättare än jag hade förväntat mig. 

Igår blev det äntligen klart och även om jag bara hunnit prova det innomhus så verkar det riktigt varmt och gosoigt så jag tror inte jag kommer frysa om öronen igen.


Som sagt det ser klurigt ut men det var lätt. Kan man göra dubbla stolpar och hålla räkningen så är det enkelt. Undrar ni hur man gör så sök på youtube, finns jättebra och förklarande videos där. 

Over and out!